Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Немирівський вісник: Як ми обирали парламент

http//lad.vn.ua/2012/uploads/images/default/10.jpgНе відставали від студентів і дорослі: у день виборів адмінперсонал філій ТОВ «Зернопродукт МХП» у повному складі висадився десантом на виборчий округ №17 на допомогу чи то шефу Миколі Кучеру, чи то Григорію Заболотному, який переміг. Ці «десантники», на жаль, на своїх дільницях не проголосували.
Живучий він – адмінресурс!

Вінниччина за день до виборів - ОПОРА



Прес-конференція громадянської мережі ОПОРА: "Вінниччина за день до виборів"
м. Вінниця, 26 жовтня 2012 року

17 округ потрапив в рейтинг найпроблемніших в Україні!!!

http//findmapplaces.com/mphoto/1292/ofs-lvvskogo-predstavnitstva-gromadyansko-merezh-opora_12925190.jpg
Використання адмінресурсу, чорного піару та підкупу супроводжували виборчу кампанію 2012, – про це повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА під час презентації Сьомого моніторингового звіту за результатами загальнонаціонального спостереження за виборами.

«На фініші кампанія характеризується масовим сплеском медійної, вуличної агітації і зовнішньої реклами, до якої вдаються усі суб’єкти виборчого процесу», – розповів Олександр Неберикут, аналітик кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА.

Прошу вважати мене прихильником вашої діяльності… за 200 грн.

http//vdonetske.net.ua/serverdata/news_info/2011/09/09/927159/imgFull.jpg
Як нам повідомили жителі села Оляниця Тростянецького району сьогодні селянам, які здали свої земельні паї Зернопродукту Миколи Кучера видали по 200 гривень на один укладений договір.
А ще селяни інших районів 17 виборчого округу напередодні отримали по 3 кіла гречки і дехто навіть по два тюки соломи на одну корову…

Кандидати-гречкосії: голос українців знову намагаються купити задешево

http//lad.vn.ua/2012/uploads/images/default/thumb/3652_regionsmap.jpg

Потенційні кандидати підкуповують електорат квасом, горілкою, окулярами, квитками в нічний клуб, шкарпетками й навіть… отрутою.

Підкуп виборців став одним з головних методів, яким кандидати-мажоритарники від влади сподіваються здобути перемоги у мажоритарних округах. Хоча окремі випадки підкупу з боку кандидатів від опозиції було зафіксовано, влада використовує їх у десятки разів частіше.
Так, Микола Кучер вручив працівникам місцевих лікарень подарункові набори, до складу яких входили махрові рушники, блокнот із зображенням кандидата та ручки із прізвищем та ініціалами кандидата.

1 вересня Микола Кучер пішов по школах


Як повідомляє прес-секретар громадської мережі "ОПОРА" Галина Сегеда, свято Першого дзвоника стало для кандидатів у народні депутати ще одним приводом продемонструвати свою щедрість та турботу про юне покоління майбутніх виборців. Хоча передвиборча агітація в навчальних закладах, як і в інших державних установах, заборонена законом, проте інформація про кандидатів та їхню діяльність звучить у школах, дитсадках та ПТУ тоді, коли кандидати чи їхні представники приносять благодійні дарунки.
На святі Першого дзвоника Гайсинської школи №7 (округ №17, місто Ладижин, Бершадський, Гайсинський, Теплицький, Тростянецький райони) з вітальним словом виступив кандидат-самовисуванець Микола Кучер...

На Вінниччині кандидати в нардепи День Незалежності об’єднали з агітацією

http//www.vinnitsa.info/images/mod_news/2012-08-29deput_zoom_width_225.jpeg
У Вінницькій області під час святкуваня Дня Незалежності України, кандидати в народні депутати в трьох округах використали свято для проведення передвиборчої агітації.

Про це повідомляє Громадянська Мережа ОПОРА.

Уже стало традицією, що кандидати у депутати використовують будь-яке свято, як привід для передвиборчої агітації. Цього разу таким приводом стало святкування Дня Незалежності України.

Провладний кандидат М. Кучер займається не прямим підкупом виборців .

17 виборчий округ , м. Бершадь . Під час святкування Дня Незалежності на центральній площі міста пригощали людей безкоштовним квасом , від імені провладного кандидата М. Кучера .Також раніше працівники соціальної сфери Бершадського району , начальник Іван Миколайович Забіяка у службовий час розповсюджували медичні аптечки серед пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян. Це є не чим іншим, як прихованим підкупом виборців з використанням адміністративного ресурсу на користь одного з провладних кандидатів у депутати до Верховної Ради України.