Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

"Вінниччина" збереться у Вінниці

http//lad.vn.ua/2012/uploads/images/default/deputati_radi_rozglyanuli_pitannya.jpg
Григорій Заболотний розповів, хто з нардепів увійшов у парламентську групу і як вони планують діяти у Верховній Раді

Перше засідання міжфракційної парламентської групи "Вінниччина", про створення якої Голова Верховної Ради України оголосив 11 січня, відбудеться у Вінниці у перших числах лютого. Про це повідомив координатор об'єднання Григорій Заболотний.
…а ще одесит і чернігівчанин
Сьогодні "Вінниччина" об'єднала дев'ятеро нардепів, які мають вінницьке коріння. Вони написали офіційну заяву про вступ до парламентської групи. Серед них - сам Григорій Заболотний, Петро Порошенко, Олександр Домбровський, Геннадій Ткачук, Микола Джига, Михайло Герасимчук. А ще - Іван Куровський, який одночасно входить до аналогічної групи "чернігівців", та один "одесит". Ім'я і прізвище останнього Григорій Заболотний не назвав, оскільки особисто написаної депутатом заяви на момент проведення прес-конференції ще не бачив.
- Не написали заяви Ігор Калетник (він як перший заступник голови Верховної Ради не може входити до жодної групи), Григорій і Оксана Калетники, Володимир Прудивус - він у відрядженні, - повідомив координатор "Вінниччини". - Олег Зарубінський заяви також не написав, але сказав, що групу підтримуватиме.

"Шерше ля гроші"
Вибір Вінниці як місця першого засідання об'єднання не є випадковим. За словами Григорія Михайловича, ця ідея виникла внаслідок невдалого досвіду функціонування аналогічного об'єднання, яке діяло у 2002-2005 роках.
- Депутати кошти між собою розділили по округах, а області - що хочеш, те роби. В області були свої пріоритети, їх обговорили, заклали у план соціально-економічного розвитку. І тут приїжджають депутати, кажуть, що на цьому можна поставити хрест, бо вони повезли частину коштів на округи. Як салом губи кожному помастили, але ніхто не наївся, - згадує Григорій Заболотний. І резюмує. - Коштів ніколи не вистачить, якщо просто повеземо по округах ділити.
Тож, аби не повторювати помилок минулого, депутати з "Вінниччини" планують для початку обговорити з керівниками області й обласного центру пріоритетні напрямки розвитку краю, а за кожним напрямком закріпити окремого відповідального. І - починати лобіювати інтереси малої батьківщини.
- А потім, зрозуміло, що і на окрузі треба буде якесь питання закрити. Он скільки у нас довгобудів, скільки питань по газу, по дорогах, по школах, садочках, лікарнях. А якщо будемо розтягати кошти по кутках - це буде безлад, анархія, - каже Григорій Заболотний.
За його словами, одним із напрямків лобіювання стане законопроект щодо скасування медичної реформи.

Збираються перед кожною сесією
Розповів координатор "Вінниччини" і про плани членів групи щодо самовизначення.
- Із 56 депутатів, які пройшли до Верховної Ради по мажоритарних округах, залишилося тільки 12, які не увійшли ні до якої фракції. Ми вважаємо, що треба не метушитися, а чітко розібратися в ситуації, побачити парламентську кухню з середини: як формується більшість і чому по питаннях голосують саме так. А потім будемо ухвалювати рішення, де бути і з ким бути. А як вести себе - ми визначилися: перед кожною сесією збираємося, обговорюємо кожне питання, вирішуємо, як нам голосувати. Бувають різні погляди, але в більшості намагаємося, щоб думка, яку відстоює група, була чітка і однозначна.

Тамара Вікторовська

Джерело: http://www.misto.vn.ua/ua/home/podii/5627

Комментирование данной новости запрещено.