Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

Як проголосувати людині із вадами зору чи неписьменній?

http//4.bp.blogspot.com/_Bhv1C3sCIC4/TGiEsPBxnwI/AAAAAAAAC68/XWH0xOomZ7Y/s320/Fotolia_1664218_XS.jpgЯрослав Давидович, екс-голова ЦВК Ярослав:
Можна запросити у кабіну будь-яку людину, тільки не члена комісії, не спостерігача або когось із тих, хто зацікавлений. Вони мають допомогти людині із вадами зору заповнити бюлетень.
Колись ми розпочали проект із запровадження та друкування бюлетенів спеціально для людей із вадами зору, але, на жаль, за отими сьогоднішніми політичними акціями, ця ідея загубилася.
Так само неписьменний може запросити в кабіну будь кого з виборців аби йому допомогли, я підкреслюю, тільки НЕ члена комісії, спостерігача від якогось кандидата, який присутній на виборчій дільниці.
Була колись така ситуація, що ми додруковували буквально напередодні голосування в 2004 році бюлетені. Це теж не буде проблемою. На фабриках, де друкують бюлетені, буде готове кліше, команда додрукує і спецзв'язком за декілька годин їх доставлять. У нас в Україні була така практика.
Закон України "Про вибори народних депутатів" Стаття 85 п.6.
"Для забезпечення голосування виборців з вадами зору Центральна виборча комісія виготовляє трафарети для виборчих бюлетенів рельєфно-крапковим шрифтом (за методом Брайля) з розрахунку по два трафарети на звичайну виборчу дільницю. Для спеціальних виборчих дільниць такі трафарети можуть виготовлятися за поданням окружної виборчої комісії".
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_yak-progolosuvati-lyudini-iz-vadami-zoru-chi-nepismennij/456489">Gazeta.ua</a>
Комментирование данной новости запрещено.