Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті, Соцопитування

 

Тільки 14% українців вірять в чесні вибори

Мало хто з українських виборців вірить, що парламентські вибори в країні, призначені на кінець жовтня, будуть чесними. А 42% відмовляються голосувати за ту політичну силу, яку вони підтримували на попередніх виборах.

Фото cvk.gov.ua

Три чверті громадян України (73%) не вірять у те, що вибори до парламенту країни, які відбудуться 28 жовтня, будуть чесними і справедливими. Такими є дані останнього опитування DW-Trend, проведеного у серпні.

При цьому 14% респондентів заявили, що майбутні вибори до Верховної Ради будуть по-справжньому вільними і демократичними.

Тільки 30% українців заявили, що знову проголосують за ту ж партію, яку вони підтримали і на попередніх парламентських виборах. 42% ні в якому разі не хочуть робити цього. 18% поки не знають, за кого віддати свій голос. А решта 10% взагалі не впевнені, чи підуть голосувати. Серед останньої групи особливо багато тих, хто і минулого разу проігнорував вибори.
http//static.  zn.ua/system/illustrations/000/027/799/online.jpg?1295015975
Серед провідних політиків із партій, що борються за місця в парламенті, більше половини громадян України (57%) не бачать фігур, гідних їхньої довіри.

Дослідження показало, що найважливішою якістю політика респонденти вважають чесність. 55% опитаних повідомили, що вони віддали б свій голос за того, хто вміє тримати слово. Куди менш важливими для українських виборців виявилися такі якості політика, як компетентність (19%) або відмова брати хабарі (10%).

Опитування було проведено українським відділенням Інституту вивчення ринку і громадської думки IFAK на замовлення української редакції Deutsche Welle. В ході репрезентативного дослідження з 20 серпня по 3 вересня по всій Україні було опитано 1000 осіб. За матеріалами: Deutsche Welle
Комментирование данной новости запрещено.