Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

Про підготовку до виборів в Бершадському районі

Про основні організаційні заходи з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року у Бершадському районі розповідає начальник відділу організаційнокадрової роботи апарату райдержадміністрації Тетяна Миколаївна ГРЕСЬКО.
– На Бершадщині утворено 53 виборчі дільниці, з яких 52 звичайні та 1 спеціальна, яка розміщується в ЦРЛ. В залежності від чисельності виборців дільниці поділяються на малі – до 500 осіб, середні – від 500 до 1500 осіб, та великі – понад 1500 осіб. Таким чином, в районі утворено 18 малих, 25 середніх та 10 великих виборчих дільниць.
http//mog-pod.narod.ru/oblastfolder/f_oblast_002.gif
Район входить до округу № 17, центр – м. Ладижин, до якого увійшли місто Ладижин, Бершадський, Гайсинський, Теплицький, Тростянецький райони.

Станом на 12 жовтня 2012 року в районі нараховувалося 50 362 виборці.

Райдержадміністрацією спільно з органами місцевого самоврядування вживаються відповідні організаційні заходи щодо забезпечення матеріально-технічних умов діяльності виборчих комісій.

Зокрема, у травні на семінарському занятті з головами та секретарями міської, сільських рад розглянуто питання «Про основні організаційні заходи з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року». У вересні проведено координаційну нараду з представниками правоохоронних органів, електромереж, служби наглядово-профілактичного обслуговування та телекому, під час якої обговорено питання телефонізації дільниць, дотримання протипожежних заходів, охорони приміщень, забезпечення безперебійного електропостачання.

Наприкінці вересня проведено семінарське заняття з головами міської, сільських рад, секретарями виконавчих комітетів та уповноваженими особами, відповідальними за відеоспостереження по кожній звичайній виборчій дільниці, на якому розглянуто питання про основні положення Закону України «Про вибори народних депутатів» у частині, що стосується дотримання законодавства органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та їх посадовими особами, та про порядок здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях та використання засобів відеоспостереження під час проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року.

На початку жовтня окружною виборчою комісією проведено навчання голів дільничних виборчих комісій району, під час якого вони також отримали необхідні для роботи матеріали.

За кожною дільницею в районі закріплено відповідальних представників від РДА з метою надання практичної допомоги в частині матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій та реалізації їх повноважень в період підготовки до проведення виборів. 10 жовтня 2012 року з закріпленими працівниками проведено нараду та поставлено завдання обстежити виборчі дільниці на відповідність забезпечення матеріально-технічним вимогам.

За результатами обстежень суттєвих порушень не встановлено. Приміщення, надані виборчим комісіям, знаходяться у задовільному санітарному стані, по кількості та розмірах відповідають нормам, мають електропостачання та телефонний зв’язок.

Відповідно до нормативів є в достатній кількості столи та стільці, сейф або металева шафа для зберігання виборчої документації, оргтехніка, транспортний засіб та буде забезпечено відповідну охорону працівниками внутрішніх справ.

В райдержадміністрації прийнято розпорядження голови РДА від 25.09.2012 року №495 «Про забезпечення впровадження системи відеоспостереження на звичайних виборчих дільницях району». Зазначеним розпорядженням першого заступника голови райдержадміністрації В.М. Оркуша визначено відповідальним за координацію роботи систем відеоспостереження. По кожній звичайній виборчій дільниці визначено уповноважених осіб, відповідальних з приймання послуг з доставки та встановлення програмно-апаратних комплексів (це керівники організацій, в приміщеннях яких розташовані виборчі дільниці: директори шкіл, будинків культури, клубів). Усім уповноваженим особам під час проведення семінарського навчання надано необхідні роз’яснення. Засоби відеоспостереження встановлено на всіх виборчих дільницях.

Райдержадміністрацією вчасно та в повному об’ємі підготовлено та передано виборчим комісіям попередні списки виборців та запрошення на вибори. На виконання доручення Президента України від 20.09.2012 року №1-1/2558 вжито заходів щодо недопущення маніпулювань і спотворення волевиявлення виборців на виборах шляхом зловживання на порушення норм Закону України «Про державний реєстр виборців» правом тимчасової (на період проведення виборів) зміни виборцю місця голосування (виборчої дільниці).

Проблемним питанням є заміна значної кількості членів дільничних виборчих комісій.

автор: Газета "Бершадський край"
Комментирование данной новости запрещено.