Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

Порошенко побоявся вступати до "Батьківщини" заради посади - Турчинов

http//lad.vn.ua/2012/uploads/images/default/1355417159_95321.jpgДепутат Петро Порошенко відмовився вступити до об'єднаної опозиції "Батьківщина" заради посади керівника комітету.

Про це повідомив перший заступник глави політичної партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі телеканалу ТВі.

За його словами, на посаду очільника комітету з питань економічної політики розглядалася кандидатура Порошенка.

"Обговорювалося питання, в тому числі і (кандидатура) Петра Порошенка, але для того, щоб це питання було поставлене на голосування фракції, нам потрібно було, щоб Петро був безумовно членом партії", - заявив Турчинов.

"Інакше нас би ніхто не зрозумів, чому ми позафракційним передаємо комітет дуже важливий. Це були б знову спекуляції, що продали комітет чи там якісь інші речі", - додав він.

Однак, як зазначив Турчинов, заяви від Порошенка на вступ до опозиційної партії не надійшло.

"Він (Порошенко), крім того, що займається політикою, є одним з крупних бізнесменів в Україні. Я так підозрюю, що він просто турбувався за те, що після вступу до об'єднаної опозиції "Батьківщина" агресія проти його підприємств могла б бути достатньо небезпечною", - пояснив нардеп.

Окрім того, Турчинов зазначив, що рішення щодо розподілу комітетів приймалося не особисто керівниками опозиції, а на фракційних зборах.

"Кожного керівника, який був запропонований фракцією, обговорили, були й інші пропозиції, критичні зауваження, доволі гаряча була дискусія. Але було два варіанти: голосувати кожного окремо, або голосувати пакетом. Фракція більшістю голосів прийняла рішення голосувати пакетом. Хоч дехто проти цього були", - додав народний депутат.

Він також пояснив, що пакетне голосування краще, бо не ображає тих, хто набрав мало голосів.

Українська правда: http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/28/6980718/
Комментирование данной новости запрещено.