Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

Інфа з сусіднього округу: Калєтнік посадив Демчака?

http//s1.tchkcdn.com/g2-ML3Ez3_TXwfvDggFixsAKA/news/242x182/f/0/1-2-4-9-192/demchak.jpeg
Кандидат у депутати Руслан Демчак заявляє, що його затримали й продовжують утримувати під вартою, щоб перешкодити його участі у виборах.
Про це говориться в його зверненні, надісланому у відповідь на інформацію про те, що Податкова міліція Києва 31 серпня затримала у Вінницькій області Демчака за підозрою у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.
Демчака називають співвласником корпорації "Українська бізнес група" (UBG), він балотується в народні депутати у 18 окрузі Вінницької області.
Він пояснює, що понад 10 років створював "соціально-відповідальний бізнес", а останні декілька років відійшов від бізнесу й займається "суспільною діяльністю".
"На початку 2011 року я очолив Раду Федерації роботодавців Києва. Того ж року було відкрито офіційне представництво Федерації у Лондоні. Основним завданням представництва є відкриття нових інвестиційних можливостей для представників українського бізнесу", - заявляє Демчак
За словами політика, з моменту реєстрації його як кандидата в народні депутати на нього "почався тиск із боку конкурентів".
"Спочатку вони зареєстрували в окрузі кандидата-клона Андрія Демчака […] Через пару днів після реєстрації, в інтернеті й засобах масової інформації з’явилася маса відверто "чорнушних" статей, які не мають під собою жодних юридичних і фактичних підстав і фактів, аж до відвертої образи й зарахування мене до сексуальних меншин", - стверджує Демчак.
"На мене почали тиснути, переслідувати мою родину (дружину й дітей), з метою, щоб я зняв свою кандидатуру з виборів. Оскільки я відмовився, на одній із зустрічей із виборцями я був затриманий на 3 дні (72 години)", - пояснює він.
"У понеділок 03/09/2012 відбулося перше засідання суду, де мені намагаються придумати кримінальну справу за ч.ч.3, 4 ст. 358, ч.3 ст. 209 КК України. Моїм правозахисникам відмовлено у зміні запобіжного заходу, а саме випуску під заставу й підписку про невиїзд, мотивуючи це тим, що я маю закордонний паспорт і можу втекти", - повідомляє Демчак.
Він підкреслює, що його родина перебуває в Україні, він не ховається від правоохоронних органів і справно приходив на всі "запрошення" у контролюючі органі, а графік його пересування відомий у передвиборному штабі.
Суд ухвалив затримати Демчака ще на 2 місяці, тобто до закінчення виборів.
"Усе робиться для того, щоб не дати мені продовжувати агітацію й передвиборну кампанію", - упевнений він.
"Дії, які використовуються проти мене, незаконні, суперечать законам про вибори, а також Конституції... Я буду захищати свої права як громадянина і як людини, використовуючи всі можливості в рамках чинного законодавства", - заявляє Демчак.
Одним із конкурентів Демчака в окрузі вважають голову комітету Верховної Ради з питань аграрної політики й земельних відносин, члена Партії регіонів Григорія Калєтніка.
Комментирование данной новости запрещено.