Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Статті

 

Цьогорічні вибори характеризуються страхом серед сільських виборців - експерт

Виборча кампанія 2012 року характеризується страхом серед місцевих жителів в селах перед чиновниками і провладними кандидатами.
http//vidgolos.com/uploads/posts/2011-07/1310596526_1.jpg
Про це на прес-конференції заявив віце-президент Асоціації політичних психологів України Віктор Рибаченко, передав кореспондент ГолосUA.

«Особливістю цієї передвиборної кампанії є страх. Особливо сильний він в селах, де відчувається адмінресурс. Тобто, ті, хто робить упор на гроші і адмінтиск, в глухих забитих районах домагаються переваги», - підкреслив експерт.

У порівнянні з 2002 роком, коли вибори до парламенту також проходили за змішаною системою, зараз спостерігається чітка «професіоналізація» всіх суб'єктів виборчого процесу.

«Якщо в 2002 році ми приходили в округи і шукали агітаторів, то зараз до нас підходять люди і самі пропонують групи агітаторів по 50-60 осіб. Це приватні мережі, які, по суті, «торгують» агітаторами. Раніше такого не було», - зазначив В. Рибаченко.

Крім того, за його словами у цій парламентській гонці впадає в очі жорсткість технологій - безсовісний і безконтрольний «чорний піар».
Комментирование данной новости запрещено.