Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Анатолій Матвієнко, Григорій Заболотний, Статті

 

Виборці заплутуються ще більше

Зняття кандидатів, кулуарні домовленості, закриті з'їзди, підписання угод - після цього всього, за тиждень до виборів, українці мають понад 2 тисячі кандидатів-мажоритарників, з яких трохи більше тисячі - самовисуванці. Що ближче до 28 жовтня, то бруднішими стають методи агітації та антиагітації.

Взаємне зняття ударівцями та опозиціонерами на користь більш сильних мажоритарників дружньої партії вважається нормальним процесом.
http//p-p.com.ua/-/uploads/articles/022/628/big-d0cf2876ed4d6638bd99cd7cfa2738ca.jpg
Зате виборці, здається, заплутуються ще більше, навіть і особливо ті, хто уже визначився з мажориторником - самовисуванцем, а він… зняв свою кандидатуру на користь іншого. Така ситуація склалася у 17-му виборчому окрузі.

Відчуття легкого шоку було в частини «залізобетонного» електорату народного депутата трьох скликань, одного із засновників партії «Собор» Анатолія Матвієнка, коли той зняв свою кандидатуру на користь Григорія Заболотного. Селяни не читають в Інтернеті модних політблогерів, але мудрість у них від землі, а проникливість від глибокого уміння відчувати. А тому перша реакція була, напевне, близькою до істини: «його кинули», «його підманули», « його переграли» і т. д. Ну, що насправді відбулось пані Історія дасть відповідь згодом, по тому, що буде відбуватись після виборів. А наразі Анатолій Матвієнко агітує не віддавати голоси ставленикам партії влади, або тим, хто ввійшов у зговір з нею під демократичним лозунгом, а голосувати за Григорія Заболотного. І знову ж таки реакція виборців на цьому окрузі неоднозначна. Особливо у тих, кому імпонує чітко виражена й виведена на перший план патріотичність Матвієнка. Словом, соціологія тритижневої давності показувала, що якщо знімається з участі у виборах Матвієнко, то Заболотного підтримає 40% матвієнківського виборця, якщо Заболотний зійде з дистанції, то Анатолія Матвієнка підтримає 60% прихильників Григорія Заболотного.

Крім того, були досягнуті усні домовленості з об’єднаною опозицією про підтримку саме Анатолія Матвієнка, тим більше, що постала необхідність обєднати зусилля навколо одного кандидата. То, що, виходить, за логікою мав зняти свою кандидатуру Григорій Заболотний ? Але ж він член команди Петра Порошенка. А цьому довелось зняти в участі у виборах свого батька і також зійшов з дистанції ще один кандидат до ВР з його команди – Іван Спориш, який балотувався по 15 – му виборчому округу, де до Верховної Ради напористо йде губернатор Микола Джига. Піраміда Порошенка не мала посипатись до решти, тим більше на Вінниччині. Опозиційні сили («Батьківщина», Свобода, УДАР) оголосили, що єдиним узгодженим кандидатом від них є Григорій Заболотний.

28 жовтня покаже, чи правильно було зроблено, чи ні. Поки що очевидно одне – для Анатолія Матвієнка добровільне зняття з перегонів справді сильний вчинок.

Виходить, у нас ще не все втрачено.

Джерело: http://20minut.ua/Новини-Вінниці/news/Думка-журналістки-Тетяни-Пархомчук-Виборці-заплутуються-ще-більше-10248565.html
Комментирование данной новости запрещено.