Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Анатолій Матвієнко, Григорій Заболотний, Микола Кучер, Антон Бойдаченко, Сергій Чумак, Статті

 

Таємниці маніпуляцій – технічні кандидати

http//img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0/44/152/44152517_manipulation.jpgЄ карточна гра «покер» і є її правила, тобто є те, що дозволяє людині сісти й почати гру. Але в жодних правилах не записана можливість «блефу». Якби не було «блефу», то не було б сенсу грати. Роздали карти, подивились, кому прийшли кращі, і поділили банк. «Правила покеру», як їх пояснюють новачку – це правила для програшу. Їх так спеціально і пояснюють, щоб грати він міг, а виграти – ні. І так з більшістю правил нашого життя. Обман завжди починається із пояснення правил. «Дивіться за руками, – каже наперсточник. – Вправність рук проти зіркості очей».
Вищий агро-пілотаж Миколи Кучера
Насправді, чим уважніше ви дивитесь за руками, тим більше від вас вислизає найголовніше. У покері дозволяють блефувати, але не дозволяють піддивлятись і грати крапленими картами. Але є й інші ігри. Коли зустрічаються шулери, вони шахраюють і правила цього не забороняють. Бізнес, політика – все це ігри, в які грають люди. І тут вся відмінність у рівнях та бар’єрах. Якого рівня гравці, хто вони і що за бар’єром.
У політиці особливо це відслідковується під час виборів. Адже останнім часом, що частіше говорячи «вибори», ми маємо на увазі «технології». Технології збору голосів. Окрім загальновідомих – вдало побудованої реклами, адміністративного ресурсу – є ще чимало. Наприклад, свого часу на виборах у нашій області широко застосовувався такий різновид, як висунення кандидатів-двійників. Тепер цей метод охопив Західну Україну та столицю. Наприклад, кандидат від опозиції Сергій Терьохін, який балотується по 211 округу Києва, може легко втратити чимало голосів «завдяки» самовисуванцю Андрію Терьохину. А в 222-му окрузі столиці опозиціонеру Дмитру Андрієвському вирішив перейти дорогу Віктор Андрієвський. У Львівській області в 216-му окрузі проти кандидата від об’єднаної опозиції Олега Канівця виступає самовисуванець Сергій Канівець.
Таких прикладів можна навести ще чимало. Щоправда, з’явились й виверти, які ніхто не планував, просто подекуди опозиційні кандидати самі вносять смуту. Тихо конкурують між собою за депутатський мандат. По деяких округах нашої області балотуються самовисуванці від «Батьківщини», НРУ та інших партій, що ввійшли в об’єднану опозицію. Невдоволені політики, котрих не затвердили «єдиними і узгодженими», відправились у самостійне плавання.
Очевидно їм головне засвітитись, а тому цілком задовольнить принцип «не наздожену, то зігріюсь».
Звичайно, політтехнологи владного ресурсу на таких навряд чи будуть відпрацьовувати нові сценарії. Адже є кандидати бажані для ПР, на допомогу яким в регіонах, де «регіонал» звучить майже лайливо, і варто виставляти політичних двійників. Справжня надія партії влади маскується під «самовисуванця», а офіційно зазначений член ПР, який реально є підставним від партії влади, відгрібає на себе всю критику. Подібний сценарій втілений і на нашому виборчому окрузі №17, де ставленик партії влади Микола Кучер кругом позиціонується просто як прекрасний господарник, роботодавець і взагалі благочинник, а офіційно висунутий Партією регіонів Олександр Капітан буде акумулювати невдоволення людей партією влади. А потім, за прогнозами політологів, може зняти свою кандидатуру, закликаючи тих, хто все-таки зважиться за регіоналів голосувати, підтримати кандидатуру Кучера.
Подібні технології застосовуються там, де у кандидатів від ПР достатньо сильні конкуренти. Зокрема на 17-му в Миколи Кучера таких аж два – Анатолій Матвієнко та Григорій Заболотний. Проте на цьому інтрига не закінчується, наш округ взагалі в цьому сезоні багатий на технологічні прийоми і сюрпризи. Два останні кандидати також мають свого роду «технічних кандидатів», але висунуті вони не для накопичення, а для відбору голосів. Зокрема проти Григорія Заболотного виставлено кандидатуру Сергія Чумака (ГО «Чумацький шлях»), який у свій час, ще коли Григорій Михайлович був головою облради, активно вів з ним війну компроматів. Щодо того, аби відтягнути голоси від Анатолія Матвієнка, то ця місія покладена на свободівця Антона Бойдаченка (який балотується як самовисуванець, бо 17-й округ не входить до квоти «Свободи» в «опозиційному» розподілі).
Напевне, вдалий хід, якщо врахувати, що А.Бойдаченко (який, звісно, сам не має жодних шансів на перемогу) під час виборчої кампанії говоритиме про патріотизм, національну гідність та свідомість. Тобто, саме про ті цінності, котрі все політичне життя відстоює Анатолій Матвієнко.
Ось тільки, хто отримає найбільше користі з такої «конкуренції» – чи не ті реальні кандидати від Партії регіонів, які під прикриттям статусу «незалежних» і мають скласти основу більшості Януковича у Раді нового скликання?
Яна СОЛОМКО

Джерело: http://www.bershad.ua/news/tema/vuboru-2012/vybory_do_verhovnoji_rady/31351.html
Коментарі:

21.09.2012 - 12:07 #1василь
А Заболотному слабо компромат на Чумака "нарити"? чи можливо немає що рити? то хто з них кращий. а чому ваше таке чесне видання мовчить про напади на агітаторів чумака, чи не заболото руками свого ттехнічного волковського це робить?
2.10.2012 - 21:23 #2Петр Иванович
Там где "джерело" статьи уже нет. Там решение суда что эта статья неправда! Зато на 3-й странице 3-й абзац снизу сказано, что в суде установлено что Заболотный кандидат от ПР. Вот такая петрушка.
3.10.2012 - 08:55 #3Ніна
Петро Іванович, як що ви уважно прочитаєте рішення суду на 3-й сторінці, то побачите, що Матвієнко та Заболотний конкуренти кандидатів від ПР. Читайте уважніше, будь ласка!
3.10.2012 - 11:42 #4Петр Иванович
Нина, Вы о чем? там только выдержки из статьти, которая оспаривалась в суде как недостоверная информация. а вот о заболотном (то что я выше указал) - это идет "в суді встановлено", тоесть факт, который установлен в процесе расмотрения дела.
я так понимаю - есть кандидаты "технические" и есть, также, коментаторы "технические".
4.10.2012 - 13:34 #5Сергій Чумак
Доброго дня. Дякую авторам сайту що оперативно розмістили постанову. Для мене це єдиний спосіб захисту. І додам: я висунутий зїздом партії УНА (УНА-УНСО), яку очолює син Командира УПА Юрій Шухевич. Невже будь-яка мисляча людина повірить в те, що партія, яка має 22-річну історію буде "продаватися" заради якогось сумнівного гешефту "проти заболотного"?
4.10.2012 - 13:35 #6Сергій Чумак
Щодо Заболотного.Так, в мене є багато "претензій" до цього громадянина.Ще з тих пір, коли він очолював Облраду. (можете підняти архіви газети 33-й канал років 2005-2007) Звісно, я програв йому суд. але це окрема історія: в мене досі зберігаються докази (які суд не взяв до уваги). прийде ще час.і далі.
4.10.2012 - 13:36 #7Сергій Чумак
зараз багато українців звинувачують ющенка,що саме через нього при владі янукович. Може в цьому є рація. Але хто після Майдану представляв владу помаранчевих на Вінничині? Домбровський і Заболотний (в команді Петі П). То чи немає провини цих оосіб в тому що влада помаранчевих повністю дескредитована? я думаю що немає! адже подібні особи є коньюктурниками - це їхня така природа. вони просто такі. але чи Ми хочемо щоб Вони і далі "керували"?
4.10.2012 - 13:36 #8Сергій Чумак
"За Заболотного, за Твоє майбутнє" - а я не хочу що моїм майбутнім (і майбутнім моїх дітей) був заболотний. це огидно.
Комментирование данной новости запрещено.