Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Анатолій Матвієнко, Статті

 

Анатолій Матвієнко: Мені соромно за парламент шостого скликання

http//lad.vn.ua/2012/uploads/images/default/471374_300.jpgКолишній нардеп Анатолій Матвієнко поки не знає, чим буде займатися у майбутньому.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Матвієнко зізнався, що поки планує закінчити докторську дисертацію, але не визначився, чи залишиться у політиці.

Політик розказав, що не жалкує про те, що не пройшов до наступного парламенту. "Мені соромно за парламент шостого скликання і свою причетність до нього. Він деградує. У нас Верховна Рада була у першому скликанні. У другому я не працював. Але третього, четвертого, п'ятого та шостого скликань – це були парламенти, які обслуговували клани, а не розбудовували державу. Ми вражені "бацилою" власного егоїзму. Мотивацією прагнення до влади є долар. Жертовність, служіння нації та Україні сьогодні не має ніякої ціни. Тому ця "бацила" максимально розповсюджена. Але цю ситуацію можна змінити. Потрібно, аби все почалося згори", - зауважив він.

Екс-депутат зазначив, що Україна має суспільство закритого доступу. "Воно шаленіє від пошуку ренти – незаслуженого прибутку, здобутого у наслідок переділу чи розподілу. А ми маємо створити суспільство відкритого доступу. Це означає, що у ньому має бути конкуренція, де виживатиме сильніший. Потрібні акценти, де маємо її започатковувати. Йдеться про середній, малий бізнес, суспільний вектор. Життя має бути за правилами. А у нас так жити не хочуть. Живуть "по-понятіях" - шукають преференцій. А це вже неправильно", - наголосив Матвієнко.

Ольга МОСКАЛЮК
Комментирование данной новости запрещено.