Вибори 2012

Вибори 2012 17-й виборчий округ

Об’єднана опозиція Батьківщина-Фронт змін, Статті

 

Опозиція назвала головного «фальсифікатора» виборів

http//cdn-si1.volyninfo.com/sites/default/files/styles/800xxs/public/images/news/remote/2012/13429/20.jpg
Нинішня влада за допомогою рішень ЦВК дасть можливість сфальсифікувати вибори, що призведе до ізоляції України
Про це, як передає кореспондент «Коментарів», в ході брифінгу заявив лідер Об´єднаної опозиції Арсеній Яценюк.
Коментуючи вчорашнє рішення ЦВК, він зазначив: «Нам стало зрозуміло, що президент Янукович не зацікавлений у демократичних виборах... і те, що відбувається протягом останніх тижнів, тільки підтверджує те, що влада і нинішній президент не хочуть, щоб вибори були демократичними, і повернуть країну на шлях ізоляції. Януковичу варто змінити прізвище на «Лукашенко», якщо вони не зупиняться у фальсифікації виборів в частині порушення законів та діючої Конституції».
«Якщо говорити про рішення ЦВК щодо жеребкування в дільничних виборчих комісіях, то відповідне рішення ще було прийнято 13 травня. За п´ять днів до жеребкування змінюється процедура. Це робиться з метою, щоб ті партії, які підконтрольні Партії регіонів - це 49 партій - отримали представництво в дільничних комісіях. Тим самим порушивши основний принцип чинного закону (закону «Про вибори народних депутатів» - ред. ) - це рівність представництва під час виборчого процесу в дільничних комісіях. Я вже не кажу, що це не тільки суперечить нинішнім законом, але і входить в протидію з вимогами Венеціанської комісії», - підкреслив Яценюк.
Також, він звернув увагу на закон №11035. «Суб´єктом внесення даного законопроекту є Кабмін. Минулого тижня нам вдалося його зняти з розгляду, але вони вносять даний документ до порядку денного на наступний сесійний тиждень. Цей документ передбачає внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України»», - зазначив Яценюк, показавши порівняльну таблицю, згідно з якою передбачається норма виключення з виборчих бюлетенів про те, що бюлетені є документами суворої звітності.
«Що це означає? Те, що вони зможуть друкувати ці бюлетені в підвалі офісу Партії регіонів, а після - їх знищувати», - зазначив лідер Об´єднаної опозиції.
За його словами, тим самим нівелюється норма щодо збереження бюлетенів протягом 5 років після виборів.
Також Яценюк звернув увагу на те, що цілий ряд так званих «іграшкових партій» провели величезну кількість замін у складі окружкомів.
«Зокрема, партія «Братство» провела 226 замін, «Русский блок» також 226, «Русское единство» - 221 заміну, Союз анархістів України - 219 замін, партія «Україна - Русь єдина» - 230 замін і «Єдина Родина» - 211», - зазначив Яценюк.
Таким чином, за словами Яценюка, це ще один з кроків до фальсифікації виборів.
«Все це - представники, якими особисто опікуються секретар РНБО Андрій Клюєв, який мріє про посаду прем´єр-міністра, і який чудово розуміє, що, якщо він програє вибори, то прем´єром він не стане... Ми категорично проти того, щоб Україна була ізольована. Можна ізолювати Януковича, але не можна ізолювати державу Україна. Є ще шанс зупинитися. Ми вимагаємо від Центрвиборчкому незалежності, а від Януковича - виконання чинного закону. І нехай Клюєв займається питаннями національної безпеки і оборони, а не своїм прем’єрським кріслом, і виграшем виборів за допомогою фальсифікацій», - підсумував Яценюк.
Нагадаємо, 13 вересня ЦВК змінила порядок жеребкування зі включення кандидатур до складу дільничних виборчих комісій. Документом пропонується провести фактично одне жеребкування - всі подані кандидатури по кожній дільниці вносяться в окрему таблицю, після чого шляхом одного жеребкування визначається номер кандидатури, яка включається до складу дільничних комісій даного округу.
У ЦВК пояснили необхідність введення такого порядку тим, що крім 87 партій, які мають право на подачу кандидатур для включення до складу дільничних комісій, таке ж право отримують і кандидати, зареєстровані в даному окрузі.
У окружних комісій не буде 3 днів на проведення жеребкування по кожній виборчій дільниці.

Джерело: http://ua.politics.comments.ua/2012/09/14/183146/opozitsiya-nazvala-golovnogo.html
Комментирование данной новости запрещено.