Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Культура, Топ 3-А, Топ-5 Історико-культурному центру "Українська левада" в Ладижині бути! Ладижинців закликають долучатись до ініціативної групи.

Історико-культурному центру "Українська левада" в Ладижині бути! Ладижинців закликають долучатись до ініціативної групи.

Не минуло і тижня з дня старту проекту щодо відкриття в місті Ладижин історико-культурного центру в форматі «українського села», як ініціативна група вже істотно зросла, а проект почав мати чіткі та конкретні орієнтири.

Нагадаємо, що кілька ініціативних ладижинців вирішили на вільній земельній ділянці, яка залишилась на землях Дендрологічного парку, розмістити культурний центр-музей в якому буде суміщено і музей архітектури і побуту під відкритим небом і краєзнавчий музей міста і майдан-ярмарок.

Цієї суботи в приміщенні Народної самооборони міста Ладижин відбулось зібрання яке зібрало півтора десятки ініціативних ладижинців, які вирішили стати волонтерами та всіляко сприяти проекту. Серед учасників зібрання були і художники, і історики, і поети, і громадські активісти і волонтери. Всіх об’єднало бажання дати нашому місту ще одну візитну картку, позаяк проект є по суті унікальним і має бути першим на Поділлі. (До речі, про аналогічні проекти пише також сайт новин Харкова http://kharkov.moygorod.ua/)

Згадаємо, що Ладижин завжди був піонером в області. Наше місто перше отримало незалежну редакцію газети, де засновником був трудовий колектив, перше комунальне радіо, перші фонтани, перший Дендрологічний парк. Можливо і цього разу Ладижин здивує Україну…

На перших зборах було обговорено робочу назву проекту. Поки що зупинились на назві «Історико-культурний центр «УКРАЇНСЬКА ЛЕВАДА», яку будуть використовувати в роботі.

Було обрано робочий комітет, який буде оперативно вирішити всі робочі питання. Було намічено оперативний план на перші місяць роботи ініціативної групи та обговорено концепцію проекту, яку буде запропоновано на громадське обговорення жителям міста.

Попередньо пропонується, щоб до складу Історико-культурного центру «Українська левада» увійшли: музей під відкритим небом архітектури і побуту Поділля, краєзнавчий музей міста Ладижин, музей історії козацтва та героїчного минулого України і сьогодення, культурно-мистецький центр, ярмарок-майдан, а також корчма з мінізоопарком.

Але в любому випадку остаточну концепцію слід приймати за участю чиновників, міського голови, депутатів та жителів міста.
На сьогодні ініціативна група працює над попереднім проектом "Української левади" і запрошує долучатись до своєї ініціативи всіх ладижинців, кому небайдужа доля свого міста.

0397_img_0137.jpg (94.93 Kb)

0818_img_0133.jpg (.31 Kb)3652_img_0132.jpg (.55 Kb)6895_img_0139.jpg (43.33 Kb)4402_img_0138.jpg (.64 Kb)
13 грудня 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 16629 Коментарів: 8
Написав: OstapBender 13.12.2016 - 10:05
М-да... і чим ви відрізяняєтесь від щурів при владі? Типу, ми подумали і я вирішив? Може жителям ваша Левада 100 років не треба, не думали про це. І про Вовк, вона ж за що не брались, нічого до логічного кінця не довела, покричала у ФБ і все
Написав: Arhip 13.12.2016 - 10:24
На сайті було оголошення, всі хто хотів, прийшли на зустріч. Щодо Левади, то вона не потрібна тільки манкуртам, для яких українська історія та культура -це ніщо.
Написав: OstapBender 13.12.2016 - 10:48
Arhip, манкурт у нас ти! Бо сам не знаєш історії свого міста і країни. Подібні музеї треба створювати на історичній землі, а не на сутиковській автостоянці angry
Написав: Arhip 13.12.2016 - 11:01
У мене не було навіть невеликої віри в те, що мер віддасть цю землю під такий музей. Дійсно, я неправильно оцінив своє місто, бо видно, що йому дійсно потрібно тільки кабаки, клумби і туалети на перехрестях...
Написав: OstapBender 13.12.2016 - 13:00
Arhip, ото ж бо і воно, досить ганяти мух.
Написав: ВЛАДИЖИН 13.12.2016 - 17:59
Якщо він і буде то я в нього не піду.
Написав: Ukrainka 19.12.2016 - 09:18
А я піду! І допоможу, якщо треба, у його втіленні. Абсолютно необхідний суспільству проект!!! Ми всі говоримо: без минулого немає майбутнього... Подумайте, чи є воно у України при такому відношенні до історії, яке ми маємо зараз?
Дуже багато ми вже втратили назавжди для себе і своїх нащадків. Варто схаменутись! А кабаки і комфортабельні туалети навряд чи увійдуть в пам'ять століть.
Написав: OstapBender 20.12.2016 - 12:35
Ukrainka, в наступній статті уже починають просити гроші на реалізацію. Типу - "не учітє меня жить, а лутше памагітє матеріально"

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль