Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Культура, Афиша В Ладижині відбудеться перший в історії турнір з поетичного слему

В Ладижині відбудеться перший в історії турнір з поетичного слему

http//lad.vn.ua/blog/uploads/images/autors/slam.pngВ неділю 20 березня о 13.00 в приміщенні міської центральної бібліотеки відбудеться перший в історії міста Ладижин турнір з поетичного слему. Турнір проводиться в форматі, визначеному Південною лігою Поділля з поетичного слему.

Організатором поетичного турніру в Ладижині є літературно-мистецьке об’єднання «Стожари». Модератором заходу є Андрій Скакодуб.

Оцінювати учасників турніру буде професійне журі до якого увійдуть філологи, художники та творчі люди Ладижина.

Для участі в турнірі запрошуються всі бажаючі, як з міста Ладижин, так і з навколишніх населених пунктів.

Перед початком турніру всіх учасників розбивають по групам в якій кожний учасник повинен прочитати не менше 3-ьох поезій. Переможці в кожній групі виходять в полуфінал, де учасники читають по одній поезії, і відповідно по два учасники турніру виходять у фінал, де учасники повинні прочитати також по одній поезії.

Мінімальна кількість авторських поезій, необхідних для того, щоб пройти всі тури турніру – 5. Оптимальна – 8. Мова творів - українська або російська. Вік учасників – необмежений. Тематика - необмежена.

Правила турніру прості. Кожному учаснику виділяється не більше 3-ьох хвилин на читання однієї поезії. Переможцем в групі у першому турі стане той, хто після трьох виступів набере найбільшу кількість балів. Оцінювання здійснюється за 5-бальною системою.

В полуфіналі та фіналі змагання відбуваються за олімпійською системою на виліт. В фінал потрапляє від 2 до 5 учасників. У разі, якщо в фіналі обидва учасники набирають однакову кількість балів, призначаються додаткові тури.

Оцінювання в фіналі здійснюють всі учасники та глядачі. Допускається використання реквізиту та музичних інструментів.
Перервах між турами будуть музичні номери у виконанні ладижинських бардів.

Переможець турніру отримає цінний приз від спонсорів-меценатів турніру.

Довідка: Слем (від англ. slam — ляскати (особливо дверима); в американському сленгу : сильний удар (по м'ячу); різка критика; брутальна відповідь) — читання віршів, але читання, в якому важливим є не лише те, ЩО читають, а й те, ЯК. Слем-турнір є химерним поєднанням спорту та мистецтва: це змагання поетів у артистичному читанні. Змагання в повному сенсі цього слова: з оцінками довільно обраного з-поміж глядачів журі, з чітким часовим регламентом, з штрафними санкціями за порушення встановлених правил.
18 березень 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 16111 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль