блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Громадський люстраційний комітет 10 июня 2016

Перші кроки до люстрації чиновників міста Ладижин Вінницької області. Частина 4.

Незаконні оборудки з землею в м. Ладижин стали своєрідним заробітком чиновників міської ради. Вони час від часу оформляють земельні ділянки на себе, своїх рідних чи близьких, а згодом продають ці ділянки за великі кошти. Наприклад, земельні ділянки ці чиновники продавали за 20 000 доларів США, що на сьогоднішній день становить близько 500 000 грн. Щоб заробити таку суму коштів простому лікарю або вчителю потрібно працювати 15 років.
Подібні дії перших осіб Ладижина відкрили двері для стихії розмаїття корупції в усіх сферах суспільного життя міста.
Нещодавно жителі міста були вражені цинізмом касира Ладижинського міського комунального підприємства «Добробут», яка, отримуючи платежі від населення, в основному від людей пенсійного віку, які безмежно їй довіряли, привласнила 35 981 грн. 30 коп.
Прокуратурую Вінницької області викрито злочинне угрупування у відділі освіти міської ради, яке на протязі 2012 -2014 років викрало з бюджету 38 500 гривень( кримінальна справа до цих пір до суду не спрямована).
Протягом 2013 – 2014 років працівники правоохоронних органів неодноразово виводили з Ладижинського ТМО лікарів в наручниках, затриманих на хабарях. Але до суду надійшла лише одна справа.
Напевно прокурор і начальник міліції відпрацьовують житло, або заробляють на нове.
Особливої уваги зі сторони громадянського суспільства заслуговують факти цинічного нехтування законами міським головою при передачі земельних ділянок у власність громадян. Раніше повідомлялось, що прокуратура Вінницької області подала в Ладижинський міський суд 37 позовів про визнання державних актів на право власності на земельні ділянки недійсними( землі біля «Дубрави»). Наразі ці справи розглянуті. Ладижинський міський суд ухвалив рішення і, незважаючи на шалений опір зі сторони мера, який погрожував суддям розправою за винесення рішень не на його користь, та чиновників міської ради і відділу Держземагенства, скасував вище зазначені акти та повернув земельні ділянки у власність територіальної громади.
Ось список «працівників соціальної сфери міста Ладижин», яких з барського плеча, вчиняючи злочин, обдарував міський голова земельними ділянками, і державні акти відносно яких скасовані Ладижинським міським судом.
№ П.І.П. Адреса

1 Войнаровська
Марина Олександрівна м. Дніпропетровськ
2 Войнаровський
Вадим Михайлович м. Дніпропетровськ
3 Гурський
Дмитро Євгенович м.Ладижин
4 Гурська
Ольга Михайлівна м.Ладижин
5 Малик
Станіслав Миколайович м.Київ
6 Малик
Тетяна Пилипівна м.Київ
7 Малик
Микола Миколайович Черкаська обл., м. Катеринопіль.
8 Малик
Роман Миколайович Черкаська обл., м. Катеринопіль.
9 Заблоцька
Наталія Іванівна м.Київ
10 Заблоцький
Віталій Анатолійович м.Київ
11 Бабчинська
Наталія Дмитрівна м.Ладижин
12 Бачинська
Марія Михайлівна Тернопільська обл., м.Чортків.
13 Семенець
Ірина Василівна м.Київ
14 Галушка Олена Володимирівна м.Київ
15 Пучков
Олександр Євгенійович м. Дніпропетровськ

16 Кравченко Віталій Григорович
м.Ладижин Вінницька обл..

17 Їжак Віктор Володимирович
м.Ладижин Вінницька обл..

18 Альохичева Віра Афанасіївна
м.Ладижин Вінницька обл..
19 Сіреджук Василь Олексійович
с.Четвертинівка Тростянецький р-н., Вінницька обл..
20 Магдич Петро Андрійович
м.Бершадь Вінницька обл..
21 Савчук Віра Василівна с.Кикова Новоград-Волинський р-н., Житомирська обл..
22 Кусьпісь Надія Зіновіївна
м.Іршанськ Володарсько-Волинський р-н., Житомирська обл...
23 Андрейцева Наталія Віталіївна
м.Іллічівськ Одеська обл...
24 Іванюк Тетяна Борисівна
м.Ладижин Вінницька обл..
25 Супрунець Володимир Олексійович
м.Вінниця
26 Погребняк Оксана Вікторівна
м.Ладижин Вінницька обл...
27 Гайдучик Володимир Павлович
м.Ладижин Вінницька обл..
28 Гайдучик Владислав Володимирович
м.Ладижин Вінницька обл..
29 Пугач В’ячеслав Леонідович
м.Ладижин Вінницька обл..
30 Чіженко Сергій Валерійович
м.Котовськ Одеська обл..
31 Семцова Надія Авксентіївна
м.Ладижин Вінницька обл..
32 Мельник Катерина Миколаївна
м.Вінниця
33 Сушій Володимир Григорович
м.Ладижин Вінницька обл..
34 Мусінов Микола Олександрович
м.Ладижин Вінницька обл..
35 Слободянюк Жанна Андріївна
м.Ладижин Вінницька обл..
36 Тройницька Зінаїда Василівна
м.Гнівань Вінницька обл..
37 Дзюбак Петро Васильович
м.Вінниця

При розгляді цих справ було встановлено, що чиновники міської ради за попередньою змовою з чиновниками Держземагенства у місті Ладижин, діючи умисно, з корисливих спонукань на користь третіх осіб, в порушення ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та п. 12 перехідних положень Земельного кодексу України (далі - ЗК України), в редакції на час отримання земельних ділянок громадянами, в яких зазначено, що питання регулювання земельних відносин вирішується виключно на пленарному засіданні міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, не внесли питання на пленарне засідання міської ради і без волевиявлення депутатів та рішення міської ради самовільно видали 37 державних актів на право власності на земельні ділянки загальною площею більше 4 га., ринковою вартістю за одну ділянку приблизно на 500 000 грн., спричинивши тим самим шкоду державі і територіальній громаді приблизно на (37х 500 000) 1 8 500 000 грн.
Про ці факти порушень законів суд окремими ухвалами поінформував прокурора і депутатів міської ради, але злочинці до цих пір не покарані.
Слід зазначити, що серед громадян, яким передавалися земельні ділянки, жителів міста Ладижин майже не було. Більшість із них проживає в Києві, Дніпропетровську та інших містах України. Особливої уваги, серед громадян, яким були передані земельні ділянки, заслуговують прізвища дівчат, яких неодноразово привозив мер К із міста Київ у місто Ладижин для особливих розваг та пустощів. Думається, що земельні ділянки стали ціною розрахунку за надані послуги в цих пустощах та розвагах.
Відповідно до ст.214 КПК України дана інформація є достатньою підставою для внесення її слідчим чи прокурором в ЄРДР і проведення по цим фактам досудового розслідування. Якщо прокурор чи слідчі не виконають покладенні на них законом обов’язки, то на їх адресу будуть подані додаткові заяви.
Довгий період часу в м. Ладижин, в приміщенні «Енергетик», власником якого є родина міського голови, було відкрито кафе «Шалені бабки», де незаконно діяли гральні автомати. Прокурор і начальник міліції закривали на це очі. Закрити цей заклад «допомогли» люди з Правого Сектору.
Це лише невеликий перелік «заслуг» ладижинських чиновників. Якщо копнути глибше, то ми побачимо мільйоні цифри.
Кожний посадовець має певні обов’язки, покладені на нього законом. Не виконання цих обов’язків тягне за собою юридичну відповідальність. Управлінець, керівник несе відповідальність не тільки за себе, а й за підлеглих йому працівників і за результати роботи всього колективу. Тож виникає питання, що це зі сторони міського голови – відсутність відповідного контролю та погана організація праці, чи умисні дії, спрямовані на прикриття злочинців?
Щоб дати відповідь на це запитання необхідно знати Коломєйцева В.І. Німецький учений Курт Левін назвав три стилі керівництва: авторитарний; демократичний; пасивний. Хто знає Коломейцева В.І., той без вагань визначить, що його стиль керівництва – це авторитарний. Для цього стилю властиве одноособове прийняття рішень з усіх питань; незначний інтерес до працівника як особи; керівництво здійснюється завдяки не інтелекту, а завдяки офіційної посади, визначеної ієрархічною структурую організації; від підлеглих очікується лише покора; керівник користується методами наказів і розпоряджень, сам визначає мету й завдання діяльності, жорстко контролює їхнє виконання, на власний розсуд нагороджує і карає підлеглих, співробітникам надає мінімум інформації, застосовує різні способи примушення(приниження, шантаж, підкуп…), веде себе агресивно, прагне відігравати командну роль, придушує ініціативу людей і т.д.
Скажіть, будь ласка, хтось сумнівається, що Коломєйцев В.І. є не таким, а являється простачком і спокійно спостерігає як його підлеглі розкрадають бюджетні кошти, оббирають людей та роздають державне майно?Практика життя вчить нас враховувати взаємозв’язок між керівником і підлеглим, чи були вони пов’язані спільною справою, чи були спільні інтереси. Не може підлеглий систематично, на протязі довгого періоду часу, вчиняти злочини і щоб про це не знав керівник. Особливо, коли на керівника закон покладає обов’язок здійснювати контроль і протидіяти корупційній, злочинній діяльності.
Мер дізнавшись про вчинені злочини, не лише не засудив ці ганебні явища і не виконав покладені на нього обов’язки по протидії корупції, а виявив велику активність, спрямовану на уникнення винними особами відповідальності. Отже, він усе знав, загрібав жар чужими руками, а тому повинен нести відповідальність.
Думаю, що варто запитати у міського голови і те, чому у місті Ладижин, де без дозволу мера не пролитить і муха, де без дозволу мера не приймають на роботу навіть сантехніка, процвітає збут наркотиків, незаконні валютні операції, підпільні ігрові автомати?
В Ладижині створено міф про те, що лише мер є гарним господарем і лише він може справитися з проблемами людського буття. Над створенням цього міфу щоденно працюють працівники комунальних ЗМІ. На шпальтах газети «Нове місто» не перестають розхвалювати очільника, друкувати фотокартки, де він приймає пологи, ремонтує приміщення лікарні, відкриває дитячі садочки, організовує спортивні змагання і таке інше. Наприклад, візьмемо один із номерів газети, на першій сторінці читаємо: « Цими днями Валерій Коломєйцев працював у Києві, виконуючи замовлення ладижинських хлопців, які воюють у зоні АТО. Для них Валерій Коломєйцев придбав зі значною знижкою бінокль нічного бачення. Загальна вартість цих приладів складає 80 тисяч гривень». Прочитавши таке повідомлення, виникає позитивна думка про Коломєйцева. Коли ж вникаєш в суть даної інформації, то з’ясовується, що частину грошей зібрали громадяни міста, а частину взяли із міського бюджету. А до чого тут Коломєйцев? І що означає « працював у Києві»? Напевне в черговий раз « оббивав пороги» владних кабінетів з кляузами і доносами, або «відмазував» злочинців. Із - за цієї, штучно створеної ширми красивого іміджу, пересічні громадяни не вдаються до аналізу реальних дій та об’єктивного стану справ.
Ми з вами попробуємо проаналізувати ці дії і подивитися на реальний стан справ.

продовження буде...

початок читайте тут:

частина 1: http://lad.vn.ua/blog/komitet/pershi-kroki-do-lyustracii-chinovnikiv-mista-ladizhin-vinnickoi-oblasti_-chastina-1.html
частина 2:http://lad.vn.ua/blog/komitet/pershi-kroki-do-lyustracii-chinovnikiv-mista-ladizhin-vinnickoi-oblasti_-chastina-2.html
частина 3: http://lad.vn.ua/blog/komitet/pershi-kroki-do-lyustracii-chinovnikiv-mista-ladizhin-vinnickoi-oblasti_-chastina-3.html
Коментарі:

10.06.2016 - 08:44 #1опря
незаконні валютні операції, підпільні ігрові автомати - автор зря упомянул.
Законные валютные операции - что это такое? Отдать, подарить, просрать, протранжирить свои кровно заработанные средства этому хапуге на дендропарк и еще всякую чушь?
Кому мешают игровые автоматы? Есть у меня дома крутой джойстик, дочке подарил на день рождения.Я потратил на него мои деньги. Кому он блядь мешает? Это не нужно сравнивать со спижженной землей на Дубраве. Это вообще не сравнимые вещи.
10.06.2016 - 10:47 #2qwerty
Особливої уваги заслуговують не лише дівчата із Києва.
Зверніть увагу на прізвище Мусін Микола Олександрович. Це зять мера. Отже мер вкрав землю у громадян і віддав своїй донці.
А чого заслуговує прізвище Гайдучик? Це разом з ним міський голова відмивав бюджетні кошти, фінансуючи приватне підприємство "Колосок".
А прізвище Сушій? Це чергова вдячність за те, що у справі про квіточки нікого не здав.

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори