блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Скакодуб Андрій 23 августа 2013

Про безпритульних та притульних тварин

Сьогодні в Ладижині дві проблеми. Перша –це безпритульні тварини, а друга – притульні, що мають господарів.
Перша проблема полягає в тому, що в місцях проживання добрих літніх жіночок, що на старості років починають підгодовувати безпритульних котів та собак, добре, що у нас ще немає безпритульних крокодилів. Місця, де проживає такий волонтер, можна помітити по великій кількості собак або котів, в залежності від того, кого любить така жіночка. І ось маємо через деякий проміжок часу кілька десяток найд, бульок та барбосів, долею яких опікується вже наша жіночка-бригадир і юні пластівці-натуралісти, які активно включаються в цей процес.
Звісно, що така кількість собак створює проблеми, бо собаки таки знають свою територію і нічого поганого не роблять, бо всього-на-всього дякують своїм господарям тим чим можуть –своєю службою.
Але трапляються випадки, коли дітей пустити погуляти або самому вночі пройти таким двором якось лячно трохи та і випадки відповідні трапляються. Тоді з’являються гицелі, які або вбивають або труять цих тварин. І є Закон, який забороняє офіційно боротись таким чином з собаками. От вам і проблема безпритулньих тварин.
Кілька років тому Народний центр екологічного контролю ініціював питання створення притулку для безпритульних тварин, але коштів чомусь не знайшли для цього і відмовили на тій підставі, що побудувати ми можемо притулок за екологічні кошти, а от утримувати за екологічні не можемо. От і всьо. Міська рада разом з міським головою вирішила проблему. Дєнєг нєт! А собаки то плодяться разом з котами, чи не разом¸ а окремо, але яка різниця, проблема то не перестала існувати, вона є, вона збільшується і рано чи пізно може вибухнути, як з артезіанською водою минулого року, коли оголосили надзвичайний стан ( вода там, до речі, вже багато років поспіль пропадала, ще з початку 90-х, коли якраз кар’єр почав працювати)… Зараз, до речі міська влада дозволила розширення кар’єру, ото вже якраз проблему вирішать назавжди, - будуть до Нового Пришестя воду в бочках возити….
Так і тут. То хто вам забороняє дати гроші не з екологічних коштів на утримання максимум сотні ладижинських безпритульних тварин? Виявляється пенсіонерка М, яка отримує пенсію в 800 гривень може утримати два десятки собак або котів за свою мізерну пенсію, а наша супер-пупер багатюша міська рада, яка постійно хизується своїм бюджетом, не може? Щось тут не так.
Ось, наприклад гроші від Артфесту частково підуть на вінницький притулок для тварин. І чого б це вони не пішли на наш притулок? Але ж нема такого.
А АМЕР, який тринькає гроші ДТЕКу ще тільки не на річницю взяття Бастилії. Чи дав би АМЕР трохи грошенят на утримання притулку? Авжеж ж, дав би.
Або ці гранти від міжнародних організацій, які скоріше дадуть гроші на безпритульних собак та котів, але не на українців. Але ж дають. Чому б грант не взяти?
А громада сусіднього району, яка не має такого резинового екологічного фонду на будівництво притулку, не дала б грошей на своїх собак зі свого району? Прийде час і так буде. Україну змусять чи ми самі до цього прийдемо¸ що бути трохи вагітними європейськими цінностями не можна. Не можна стати європейцем з вовчим с оскалом.
А пожертви від населення навіть у формі відходів. Невже в школах немає відходів?
Мало джерел фінансування?
Для коней знайшли гроші. Для комунальних журнашлістів знайшли. Для пєрєпєлів та іншої пєрнатої птиці також. Для пані Людмили Червонецької на її «За чисте довкілля» з їхніми нескінченними витребеньками, також, а для своїх ладижинських котиків та собачок - ні!
Бо декому варто частіше вилазити зі свого мерседеса та походити вулицями міста у позавиборчий період, тоді б можливо і прості людські проблеми стали б трохи зрозумілішими.
До речі, про притульних тварин. Нікого не лякає збільшення в геометричній прогресії збільшення кількості пітбулів, стаффордів та інших подібних собак, яких молоді особи з несформованою психікою заводять сьогодні.
Як ходити вулицями міста з дітьми, коли тротуари не дозволяють розійтись у випадку чого? В Австралії до речі, такі собаки заборонені. Скільки років потрібно, щоб пройшло, щоб ми стали Швеціями та Австраліями?
Скільки покусаних людей та вбитих тварин буде на цьому шляху? …

І дуже гарна пісня з країв, де немає безпритульних тварин.


    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори