блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Скакодуб Андрій 2 июля 2015

Параша в центрі міста, як прижиттєвий пам’ятник режиму Валерія Коломєйцева

Написати цей матеріал мене змусила велична будівля, яка прикрасить центр міста Ладижин, і стане згадкою про правління-кермування містом Валерієм Коломєйцевим.
Кожен мер міста після себе щось має залишити, щоб місто його пам’ятало. Залишить після себе згадку і сьогоднішній… поки що мер.

І якщо попередники Валерія Коломєйцева залишили місту і побудовані школи, дитячі садочки, інженерно-транспортну інфраструктуру, то після нього місту залишиться громадська вбиральня в центрі міста, або по простому «параша». Вона стане прижиттєвим пам’ятником Валерію Коломєйцеву і його режиму.
dsc03123.jpg (211.71 Kb)
«Параша» буде апофеозом маразму та шизофренічно-інфантильного комплексу неповноцінності, з яким місто періодично мало справу за останні 14 років. «Параша» буде тавром для нашої псевдоеліти, яка просиджує штани та спідниці в міській раді, «еліти», яка мовчки вже багато років займається одобрямсом і піднімає мовчки руки на догоду неповноцінному меру-заочнику з 9-ма класами освіти за плечима.

«На сайті «Новини Ладижина» піднімались питання громадських вбиралень в місті, а я навіть на початку весни звертався до мера з інформаційним запитом з проханням надати інформацію про кількість і стан громадських вбиралень. Відразу після цих кроків мер відреагував блискавично і сесія вирішила побудувати відразу три, одна з яких буде в центрі міста.

На днях навіть відбулось навіть громадське обговорення проекту забудови центра Ладижина туалетом. Передбачаю, що на цих слуханнях «яблуку не було де впасти». Себто все наче нормально. Гроші є, земельна ділянка є, громадське обговорення формально провели, можна будувати.

Мене та моїх побратимів з Ладижинської громадської ради не здивувала ідея побудувати «парашу» в центрі міста. Ми навіть здогадались, кому в голову прийшла така «креативна» думка. Після минулорічної ідеї в центрі міста розмістити стоянку, туалет цілком вписується в ладижинський краєвид. Не вистачає тільки з іншої сторони перехрестя будки з біляшами… Можна уявити собі День міста з чергами, як в мавзолей…

Обговорюючи туалетне питання ми вирішили, що не потрібно заважати меру та його команді працювати, щоб не здіймався галас, як з стоянкою біля 9-поверхівки, тому на громадські слухання не ходили, листів та пропозицій не писали. І хоча сьогодні в місті жваво обговорюється «туалет біля ковбас», і проблема реально існує, бо переважна більшість містян проти такої будівлі в центрі міста, ми вирішили, що ця вбиральня повинна бути побудована, вона повинна бути згадкою про команду Коломєйцева. І якою б гарною вона не була, як це обіцяє мер, але вона в любому випадку буде «парашею» і не більше.

Давайте також згадаємо цирк навколо проекту «Лабораторія місцевого простору», який було реалізовано Агенцією місцевого економічного розвитку. Нагадаю, що АМЕР більше року проводив опитування, флешмоби, привозив молодих архітекторів зі Львова, щоб визначити, а що ж саме прикрасить центр міста Ладижин. В результаті переміг напис «Ай лов Ладижин» англійською і шафа з книжками. І до речі, хто не знає, це була недешева справа. На неї витратили більше 100 тисяч гривень.

Я не знаю, про що думав Михайло Багнюк, коли голосував за туалет в центрі міста, але він мав би, як мінімум образитись, бо влаштовувати цирк « як прикрасити центр міста», більше року влаштовувати цілий ряд заходів, а в результаті центр міста прикрасить будівля з написом «М і «Ж», - таке можливо тільки в Ладижині.

Тішить одне, що головний архітектор міста Людмила Мельниченко пішла на пенсію, бо не пропускала туалет в центрі міста, це добре, бо репутацію архітектора вона врятувала втративши роботу.

А так у нас все нормально. Золота клумба в центрі міста, як символ золотого унітазу Януковича і своє Межигір’я, яке буде називатись «Дендрологічний парк» імені Валерія Коломєйцева.
Коментарі:

2.07.2015 - 14:08 #1OstapBender
"сесія вирішила побудувати відразу три в центрі міста, одна з яких буде в центрі міста", "напис «Ай лов Ладижин» англійською шафа з книжками", "«М і «Ж»". Автор, WTF? Кличко стайл?
2.07.2015 - 14:24 #2не такий як архіп
Кожен крок у нашому житті вимірюється простими речами - ми прагнемо розвитку або сидимо на місці і залишаємося бездіяльними,впадаючи у відчай та депресію.
Цінність,це те ,що хоче проявлятися через нас. Твої цінності , так само як і принципи « Архіп» - фікція та ілюзія. Гнів, завість , алчність є смертними гріхами.
Неспроможність , невміння та небажання находити конструктив ,відсутність балансу бажань та реалій - громадський злочин або злочин проти своїй совісті.
2.07.2015 - 14:49 #3OstapBender
Що там через вас проявляється? Не багато на свої груди берете?
2.07.2015 - 17:58 #4Olga
А я думаю ,что идея со строительством туалета отличная. Это позволит жителям и гостям города чувствовать себя комфортно.Особенно в период праздников и проведения досуга в центре города.Ведь человеческая "нужда" есть у всех!И ,где люди ее удовлетворяют? У нас во дворах, кустах и закоулках?Этот туалет станет показателем того, что хватит "сра...." там ,где мы живем! Делать это нужно в определенном месте, как делают это культурные люди!!!Автору рекомендую посетить ближайшие города Украины и Европы.Пусть посмотрит, где там стоят туалеты!А стоят они в самых людных местах и центрах!И это нормально.
2.07.2015 - 18:51 #5оптимист
Андрій! Я з тобою цілком згідний. Я теж запитав перехожих, коли почали ставити огорожу:
- А що тут буде?
Мені відповіли:
- Параша!
Звичайно в місті повинен бути туалет. Але щоб у самому центрі на перехресті!!! Це ж треба бути дуже великим "комбінатором"!!! Я думаю, що скоріше всього у мера в голові - гімно, або з новим архітектором - два гімна! Коли відкриють ці сідалища під іменами "МАДАМ" і "ДЖЕНТЕЛЬМЕН",
то, Андрій, звернися до мене і я безплатно на гранітній дошці (обіцяю) дуже якісно виконаю портрет нашого мера Коломейцева з написом, що цей "шедевр" ідіотизма в центрі міста побудований геніальною думкою бездарного правителя!
2.07.2015 - 22:20 #6skakodub
Дописувач "не такий як Архип", мені сповідальник не потрібен і в моїй душі не варто копирсатись. Психолог також. Я впевнений в тому, що я роблю і мотивований також від правильно обраного життєвого шляху від чого отримую задоволення, тому мене можна назвати щасливою людиною. Я не депутат і не планую ним бути, тому не залежу від штучного рейтингу. Це дає можливість відчувати себе вліьним, свобідним та відповідно я роблю в житті те, чого хочу, а не те, що мені вказує хтось, говорю і пишу також те, що я думаю. Цього самого бажаю і вам.
2.07.2015 - 22:30 #7skakodub
Ведь человеческая "нужда" есть у всех!И ,где люди ее удовлетворяют? У нас во дворах, кустах и закоулках?
------------
Пані Ольга, ви праві, справляють нужду в Ладижині вже 14 років за правління нинішнього мера, де тільки можна. Тепер будуть це робити в центрі міста. Як на мене, в місті вже могло бути мінімум два громадські вбиральні, причому не за рахунок бюжету. Продаючи приміщення 4 столової, кінотеатру рада могла поставити умову відкриття вбиральні покупцем і ті погодились би. Натомість за 14 років побудували туалет турецького типу в парку, благоустроєний біля Ковчегу, щоб протягунти комунікації та купили біотуалети. Тепер вкладуть по 700 тисяч в три туалети, один з яких біля перехрестя буде. Про яку Європу ви говорите??? Хіба в Європі так би зробили?
3.07.2015 - 10:00 #8piatkovskiy
Туалет для нашого міста це велика необхідність. Звичайно, він потрібен там де є скупчення людей. Для Ладижина таких об"єктів потрібно десь зо два десятки. Цей пляж, площа біля пк "Прометей", парк, дендропарк, парк в старій частині міста, лікарня, гаражні товариства, кладовища та хоча б по одному на кожний мікрорайон міста. Думаеться мені , що депутати не здатні знайти на це кошти, тим більше, що встановлення туалетів не потребує завжди великих коштів. Цілком можливо, що деякі депутати самі ходять спавляти свої потреби по кущах
Візьмем для прикладу автовокзал. Пассажиропоток в нас не великий, цілком достатньо буде дві кабінки в самому приміщенні вокзалу, замісь побудови на вулиці окремої будівлі.
Мені не зрозуло, чому Громадска рада вважає, що цей туалет має будувати мер? Адже, його не тільки може , але й повинен зробити власник автостанції . Де його турбота за своїх клієнтів?

Однією зі спірних позіцій є туалети на кладовищі . На мою думку , вони там потрібні. Можливо, їх розташовувати не варто на самій территорії, але неподалік потреба є. Існує думка, що було б краще привозити біотуалети на кладовище в день проведення проводів, але як бути, коли проводяться поховання, куди сходити людям, які копають ями для могил, чи простим відвідувачам в інші дні?

Дуже дивно,що Скакодуб, який сам протирав штани в міськраді при нинішньому очільнику міста, зараз звинувачує в цьому інших працівників виконкому.
Режим попередників міського голови, які забули заплатити людям за будівнитство ЗОШ -4, які влаштували базар на площі перед магазином "Енергетик", які довели до банкрутства кінотеатр, а потім спалили, які зменшили площу парку роздавши ділянки під церкви.
Чому тодішні керманичі та їх заступники, котрі зараз ховаються за вивіскою псевдооппозиційної Громадської ради, не побудували достатню кількість туалетів? Чи можна вважати єдиний на все місто туалет на автовокзалі, вершиною іхньої діяльності?
За що бореться ця самозванна організація? Чому її прихильники й досі ставлять свої автомобілі на стоянці в центрі міста,-ЯКОЇ НЕ МАЄ?
Хто дав право Скакодубу розповсюджувати брехливу інформацію нібі то більшість містян проти побудови туалету на розі Будівельників та Кравчика ?
Невже хтось і справді вважає, що отакі Громадські ради приведуть Україну до Європи?
Не можна сказати, що всі члени цієї організації такі погані. Там є декілька людей , які попали туди просто випадково, одурманені керманичами, вони вже й раді були б покинути ряди цієї структури, але не знають як покинути трясовину, що засосує їх все глибше й глибше.
Пам"ятником Скакодубу й його Громадській раді будуть пустирі, недобудови часів мерства його членів, постяні дерева під 19-тим будинком. А колишній туалет на автостанції назавжди закарбується в пам"яті жителів міста, як рукотворний щедевр всім очільникам нашого міста, окрім забудовника сучасної вбиральні, котру на мові майданівських гопників йменують "параша".
3.07.2015 - 10:21 #9OstapBender
"Пусть посмотрит, где там стоят туалеты!А стоят они в самых людных местах и центрах!" Шановна, Ольго, Ви певно ніколи не були за кордоном. Ви для прикладу поїдьте у Львів. Де там туалети у центрі? В підвалі міської ради та під землею на проспекті Шевченка... Всього на всього 2!! На центр міста. Але є купа кафе, в які можна без проблем зайти і зробити своє діло. Може б нашому меру варто було б зробити певний висновок і піти таким же шляхом?
3.07.2015 - 11:58 #10Olga
Добрый день!
Благодарю Вас OstapBender за Ваши комментарии, приятно, что Вы туалет не назвали "Парашей" А то вот перечитываю отзывы других авторов и невольно подумала об их личной биографии.Потому, что такой "лексикон" есть только у тех кто отбыл срок в местах "не столь отдаленных" и опрос проводил у таких же. Что касается городов Украины проблема туалетов существует.Особенно если ты впервые в этом городе и нет ориентира. Уверена ,что наш город станет примером для подражания. Кстати, в Швеции - Стокгольме туалет стоит прямо по среди главной площади. Что касается свободного посещения туалета в местных кафе. Большой вопрос! А Вы бы хотели, чтоб в Вашем заведении каждый житель удовлетворял свои потребности. Думаю нет!
3.07.2015 - 12:31 #11OstapBender
Ольга, ви хочете ось так? atnews.org/news/ulichnye_tualety_evropy/2014-05-14-14967
3.07.2015 - 12:43 #12skakodub
Не подобається критика. Іч які, проект параш... вибачте, громадської вбиральні самого мера критикувати. Я особисто абсолютно спокійний, бо в місті тільки про це і говорять. Гарний антипіар мер собі придумав...
3.07.2015 - 12:47 #13skakodub
Щодо учасників нашої організації, які були при владі, то напевно мова іде про Володимира Кондрицького, то давайте пригадаємо, що він був мером з 90 по 94 рік. Нагадати, який тоді був час, яка була інфляція і т.д.? Але при цьому всьому за нього було побудовано міст через Південний Буг, розпочато будівництво школи № 4, відкрито перше кабельне в області, першу газету, засновником якої була рада та трудовий колектив в Україні, отримано статус чорнобильської зони, яку нам не давали та багато чого іншого. Гадаю, що навіть неокректно порівняти його з сьогоднішнім мером, бо різні вагові категорії.
3.07.2015 - 12:51 #14skakodub
По Ладижинській громадські раді. Не треба чіпляти о цієї організації статус опозиції чи псевдопозиції, бо ніхто не претендує на місце депутата і метою організації не є отримання і здобуття влади. Ладижинська громадська рада -це страшний сон для команди нашого мера та його команди. Коли любий чиновник підписує щось, то повинен думати, чи не дізнаєтсья про це Мітков, Пашковський, Скакодуб та інші... Тому скільки ви не верещали, ви нічого не зміните. Ми маємо свою стратегію, мету і ніхто не зрушить нас з обраного шляху.

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори