блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Народна самооборона м. Ладижин 25 марта 2015

ВІДКРИТИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ м.ЛАДИЖИН

Громадське формування в місті Ладижин
Вінницької області

«НАРОДНА САМООБОРОНА»
___________________________________________________________________
Громадське формування в місті Ладижин
Вінницької області

«НАРОДНА САМООБОРОНА»
24321 м. Ладижин, вул. Кравчика, 4
тел. 068-706-60-26

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ-ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДИ міста ЛАДИЖИН

Громадське формування з охорони громадського порядку в місті Ладижин «Народна Самооборона» було організоване у лютому 2014 року за закликом Самооборони МАЙДАНУ про створення і розширення Всеукраїнської структури загонів народної самооборони.

Ладижинська «Народна Самооборона» розпочинала свою діяльність спочатку, як структурний підрозділ громадської міської організації «Ладижинський Майдан», а після прийняття на установчих зборах 20 лютого 2014 року Статуту, діє як самостійне формування. Державна реєстрація, як юридичної особи, відбулася 8 липня 2014 року. В лавах Ладижинської Самооборони – активні люди, які об’єдналися аби допомогти країні та місту. Серед них працюючі та студенти, є й пенсіонери, кожний має родину і власні справи, проте свій вільний час витрачають служінню громаді Ладижина та Україні. Люди різні, але мету мають спільну.

1. Охорона громадського порядку та стратегічних об’єктів. Соціальна допомога населенню
За звітний період ГФ «Народна Самооборона» проводила патрулюван-ня з охорони громадського порядку у місті під час виборів, свят, акцій тощо.

Під час загострення диверсійно-терористичної ситуації у державі наші активісти разом із службою ДАІ брали участь у нічних патрулюваннях з охорони доріг, греблі Ладижинської ТЕС та інших стратегічних об’єктів міста. Разом з міліцією та представниками міської ради, формування «Народна Самооборона» брало участь у навчаннях із військової підготовки та надання першої медичної допомоги. Наразі, самооборонці є авангардною групою швидкого громадського реагування на загрози військового, природного чи техногенного характеру.

Весною 2014 року «Народна Самооборона» Ладижина зробила 12 виїздів добового чергування на блокпості у с. Краснопілка.

У березні-квітні 2014 р., у період нересту, разом із службою рибоохорони народні самооборонці патрулювали річку Південний Буг від браконьєрів.

У квітні 2014 р. Ладижинська «Народна Самооборона» охороняла Ободівський цукровий комбінат від нападу рейдерів.

На виконання розпорядження голови Вінницької облдержадміністрації у січні 2015 р. разом з працівниками МВС були проведені 15 нічних чергувань з охорони стратегічних об’єктів Ладижина.

Три місяці (з березня по травень 2014 року) охороняли спокій біженців із Криму, які перебували у «Подільському Артеку» та забезпечували їх власними і залученими жителями міста, продуктами харчування та засобами першої необхідності.
Протягом всього періоду Ладижинська «Народна Самооборона» допомагала продуктами людям похилого віку, які перебувають у домі престарілих та діткам Ладижинського інтернату «Троянда».

За особисті кошти активістів Ладижинської «Народної Самооборони» на центральній площі міста встановлена Дошка пам’яті Героям Небесної Сотні й бійцям, які віддали своє життя, захищаючи Україну на Сході під час АТО.
2. Захист країни та волонтерська допомога

Вісім членів Ладижинської «Народної Самооборони» були мобілізовані, п’ятеро з них приймають участь у бойових діях на Сході країни, один – поранений, проходить лікування. На сьогодні двоє ладижинських само оборонців проходять військове навчання на полігонах.

З весни 2014р. «Народна Самооборона» м. Ладижина розпочала збирання благодійної допомоги у місті й навколишніх селах для забезпечення бійців у зоні Антитерористичної операції на Сході.

У громадських місцях міста були розставлені опломбовані банки-скрині для благодійних внесків від ладижинців. У теплий час у наметі «Народної Самооборони», а згодом у приміщенні Штабу, проводився збір від містян продуктів харчування, одягу і предметів особистої гігієни для бійців.

У торговому комплексі «Європейський» за ініціативою міської Спілки підприємців активістами Самооборони проводиться акція для населення «Книга рятує життя» з метою залучення благодійних внесків.

За рік з березня 2014 року до березня 2015 року активісти-волонтери «Народної Самооборони» здійснили 20 виїздів у зону АТО власним транспортом, а також співпрацюючи з іншими патріотами.

Зокрема, у збиранні та доставки гуманітарної допомоги бійцям у зоні АТО «Народна самооборона» співпрацює з волонтерами м. Ладижин (Рубан Л.А., Смажелюк В.Д., Удоденко І., ГО «Мирослава» ), а також із дружніми загонами «Народної Самооборони» Тростянця, Чечельника, Тульчина та Гайсина.

За весь період діяльності Ладижинської «Народної Самооборони» зібрано 209 тисяч 841 грн. благодійних внесків від жителів Ладижина, Лукашівки, Губника, Заозерного, Оляниці, Чечельника. (У 2014 році було зібрано 166 тис. 382 грн., з початку 2015 р. – 43 тис. 459 гривень)

Відповідно, витрати за цей час на допомогу Армії та Національній Гвардії України склали 203 тисячі 746 грн., а саме:

1. Перераховано на р\р «Армія України» (березень 2014 р.)- 557 грн.
2. Придбання засоби індивідуального захисту, пластини для бронежилетів – 77 тис. 684 грн.
3. На одяг, білизну та взуття для бійців – 27 тис 207 грн.
4. На засоби особистої гігієни для бійців – 9 тис 643 грн.; на господарські засоби – 5 тис 808 грн., на миючі засоби - 1622 грн.
5. На продукти харчування бійцям – 23 тис. 376 грн.
6. На медикаменти захисникам – 2 тис 577 грн.
7. На паливо-мастильні матеріали для доставки громадської допомоги у зону АТО – 23 382,72 грн. і витрати «Нової пошти» на посилки бійцям - 681 грн.
8. На поповнення рахунків мобільних телефонів – 660 грн.
9. На спальні мішки бійцям і каремати – 9 тис 631 грн.
10. На електровентилятори, електроплитки, засоби для оснащення наметів на блокпостах – 5 тис 299 грн.
11. На виготовлення і закупівлю патріотичної символіки для загонів АТО: прапори, прапорці тощо – 2 тис. 818 грн.
12. Надання грошової допомоги пораненим бійцям Віктору Северіну і Ярославу Станкевичу та родині загиблого героя Сергія Майбороди – 12 800 грн.
Залишок зібраних коштів на 1 березня 2015 р. – 6 тис. 95 грн.

ДЕЯКІ ФАКТИ:

• «Народна Самооборона» виготовила власними силами 14 великих буржуйок та 65 міні-буржуйок, які були доставлені бійцям у зону бойових дій на Сході України.
• Було пошито 30 маскувальних костюмів «зима», які доставлені бійцям. Розпочато пошиття маскувальних костюмів «весна-осінь». Поповнюємо мобільні рахунки бійцям.
• «Народна Самооборона» допомагає продуктами харчування, засобами особистої гігієни бійцям розташованому у місті загону Нац. Гвардії, який охороняє стратегічні об’єкти.
• «Народна Самооборона» безпосередньо підтримує зв'язок з бійцями на Сході та виконує їх запити. Так, щойно, було відправлено посилки для мобілізованих ладижинців з наколінниками, спальними мішками, одностроями (армійською формою) тощо до Дублян, Костянтинівки, Рівного. Були доставлені утеплювальні матеріали для наметів, електрообігрівачі, господарчі товари, електроплитки, електрочайники для поліпшення умов перебування бійців Нац. Гвардії на блокпостах №4, №14, №18, №20, №36.

Щиро дякуємо містянам за допомогу нашим захисникам батьківщини.
Від них особисто уклін та подяка від Ладижинської «Народної Самооборони» учасникам акції «Книга рятує життя» Чигиріну А., Пасічнику М. і Підвашецькому В., міській «Спілці підприємців» (Чорноморець О.), волонтерам Рубан Л., Бондаренко О., Абзоню А., Столяровій Л., Пилипишеній Ю., Майбороді О., підприємцям ПП Кабанчук Н.І., ПП Бойко, ПП Гусак, Курка В., ПП Щербіна М..
Особлива подяка нашому ковалю Андрію Чепірдаку, який виготовляє пічки для бійців та вправним швачкам з дитсадка «Казка» та пані Ірині з буд.№55 за маскувальні костюми.
Велике спасибі робітникам Ладижинської ТЕС, і особисто Жарікову О.М., АЗС «Ліра», заводу «Буддеталь» і директору Грицині М.Я., ПП «Мала механізація» (кер. Лобода), магазинам «Оптовичок», «Старе місто», «Дельфін» та інші. Ми щиро вдячні за сприяння і допомогу ТЦ «Фора» (керівник Капула С.) у наданні приміщення у проведені акції «Книга рятує життя».
Дякуємо міському відділу освіти, нашим чудовим діткам, які намалювали майже 600 малюнків бійцям. Учні усіх шкіл Ладижина: СШ №3, СШ№1, СШ№2, СШ№4, які збирали свої посилки для бійців. Дякуємо колективу дитсадка «Джерельце» за матеріальну допомогу для фронту. Особлива подяка нашим «партнерам» - колективу дитсадка «КАЗКА» та навчальному центру «СПАДЩИНА».
Щире спасибі колективам аптек міста за щедру допомогу медикаментами бійцям АТО.
Особлива подяка волонтеру-перевізнику Василю Смажелюку та його команді – водіїв, які не вагаючись доставляють гуманітарну допомогу на Схід.
Хочемо виразити вдячність за сприяння і допомогу Ладижинській міській раді у виділенні матеріальної допомоги, на пальне, при виїздах із допомогою бійцям.

Зазначимо, що чимало людей, і простих, і заможних, які надаючи допомогу просять не афішувати їх імена, аби це не виглядало піар-компанією. Проте їх допомога є суттєвою і значною, особливо останнім часом.

Шановні ладижинці! Долучайтесь до народної допомоги захисникам України. Записуйтесь на чергування у наметі «Народнoї Самооборони», який з потеплінням знову буде встановлений на міській площі.
Також, повідомляємо містян, що щоп’ятниці о 18-00 у приміщенні штабу, який знаходиться у внутрішньому дворі міської ради, проходять загальні збори ГФ «Народна Самооборона». Ми відкриті для спілкування і готові вислухати усі зауваження та пропозиції щодо нашої діяльності.

Щосуботи у приміщені штабу «Народної Самооборони» відбувається комісійне вилучення коштів й актування зібраного із банок-скринь. Небайдужих запрошуємо до збирання коштів і роботи комісії.
Телефон Штабу: 068-706-60-26, 068-762-43-17 (Контактна особа - Ірина).
Ладижинська «Народна Самооборона» і надалі активно проводитиме охорону громадського порядку в місті та волонтерську діяльність на допомогу героїчним українським. Так переможемо! СЛАВА УКРАЇНІ!
Коментарі:

24.03.2015 - 20:57 #1nina
І все це не за заробітню плату. А влада лише обіцяє якісь гроші. Працюють волонтери(самооборонівці) безкоштовно, в той час поки дехто вишукує хто більше заплатить та тількі й знають як підлизувати. Тільки й шукають кому б на ТЕС, чи на Рябі лизнуть. Багато підприємців напряму допомагають чим тільки можут. Наприклад при продажу своіх товарів родичам тих, хто в зоні АТО, готують посилки для своїх рідних, роблять суттєві знижки.

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори