блоги Ладижина

Блоги Ладижина
психолог Олена Червончук 11 августа 2013

Про що люди розмовляють самі собою

Звертаємо ми на це увагу чи ні, ми постійно розмовляємо самі з собою. У нашій свідомості постійно відбувається внутрішній діалог, завдяки якому ми можемо говорити про себе і власне думати не заважаючи оточуючим. Така властивість людської психіки формується ще в дитинстві і є абсолютно нормальною.
Внутрішній діалог відбувається у всіх людей більш менш інтенсивно у різний час. Ми подумки прокручуємо події минулого дня, відзначаючи моменти які нам сподобалися чи не сподобалися, моделюємо події заново, змінюючи невдалі моменти на інший варіант, згадуємо старі образи, доказуємо щось собі та іншим. Більше ніж з самими собою ми не розмовляємо ні з ким. Психологи стверджують, що людина говорить сама з собою приблизно 70% часу.
І хоч якби нам не було приємно поговорити з розумною людиною (тобто з самим собою), іноді корисно замислюватися над змістом цих розмов. Адже він формує наш внутрішній стан, впливає на настрій і сприйняття в цілому.
Всім відомий вислів - «покохати за багатий внутрішній світ». Чим саме вимірюється багатство внутрішнього світу, питання доволі філософське. Але існують люди з якими цікаво, до яких тягнуться оточуючі. Як правило, це люди що знаходяться в гармонії з самими собою.
Спілкуючись з різними людьми, займаючись трудовою або іншою діяльністю, ми привносимо в нашу психіку нові компоненти, які роблять наш внутрішній світ більш багатим, урізноманітнюють його.
Не варто забувати про один суттєвий недолік внутрішнього діалогу – він має здатність забирати багато енергії та часу, які могли бути використані для реалізації чогось дійсно потрібного. Часто люди дивляться на себе очима того, хто їх не любить, оцінює не в кращу сторону. Негативний внутрішній діалог може виливатися у внутрішній конфлікт що є причиною депресій, неврозів і навіть суїцидальних наслідків. І зовсім не випадково усі медитативні практики спрямовані саме на зупинку внутрішнього діалогу та зосередження на чомусь одному.
Вивід напрошується сам собою.
Прислухаючись до себе та до свої думок, налаштовуючи себе на позитивну хвилю - можна покращити свій внутрішній стан, а згодом і саме життя. Адже щастя – це стан душі.
Коментарі:

20.08.2015 - 15:14 #1Williamvex

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори