блоги Ладижина

Блоги Ладижина
психолог Олена Червончук 8 февраля 2017

Про дешевий патріотизм, або поділ на «ваших» і «наших»


За перо змусила взятись неприємна, обурлива ситуація, котру моя сім’я змушена терпіти вже протягом певного часу.

Коли ми говоримо про волонтерів, які підтримують учасників АТО, завжди маємо на увазі свідомих, порядних людей, які самовіддано працюють на благо нашої держави допомагаючи нашим воякам.
Та, на жаль, завжди знайдеться ложка дьогтю, яка здатна зіпсувати цілу бочку меду. Мова йде про очільницю громадської організації «Мирослава» Олену Пясецьку, знахабніла поведінка якої, останнім часом, переходить всі межі.

Відвідуючи різні установи, вона розповідає, що опікується учасниками АТО, які проживають у місті Ладижин. Натомість, забуває повідомити, що опікується не всіма, а лише тією частиною, яка входить до складу очолювальної нею організації (а це далеко не всі), беручи на себе зобов’язання, які зовсім не збирається виконувати,таким чином вводячи в оману людей, які легковажно її довіряють.

Жертвами такого поділу на «наших» і «ваших» стають зовсім безневинні люди – зокрема, учасники АТО, які з тих чи інших причин попали в немилість до одіозної очільниці.

Так, «неугодних» забувають повідомити про заплановані заходи, які, до речі, проводяться за рахунок міського бюджету і інформацію про які люб’язно погоджується розповсюдити пані Пясецька, бере списки з номерами телефонів, натомість, чомусь сама вирішує кому телефонувати, а кому ні посилаючись на свої симпатії або антипатії.

Верхом невігластва, стало святкування Дня захисника України. Так, 13 жовтня 2016 року в місті Ладижині відбулися урочистості та нагородження учасників бойових дій з нагоди Дня захисника України та Дня козацтва. Обов’язки запрошення учасників АТО на урочистий захід були покладені на голову ГО «Мирослава» Олену Пясецьку. І для нашої родини стало неприємним сюрпризом, те, що мій чоловік Червончук Андрій Володимирович став єдиним, кого не було офіційно запрошено на святкування, незважаючи на те, що його було внесено до списку нагороджуваних. Як наслідок, участь в урочистому нагородженні медалями «Захиснику Вітчизни» мій чоловік не взяв, а натомість мав зіпсоване свято.
Після цього інциденту я не стала роздмухувати скандал, але змушена була спрямувати скаргу на і’мя міського голови В.Коломєйцева сподіваючись, що проблему можна буде владнати на місцевому рівні. Скарга була розглянута на засіданні виконкому і мені навіть пообіцяли навести порядок.

Втім, як нещодавно дізналась, «віз і нині там». Як з’ясувалось, знову відбувся важлий для нас захід і знову списки учасників взяла до себе Пясецька пообіцявши всіх повідомити.

Коли почали з’ясовувати чому ми знову залишились на узбіччі подій, пані Пясцецька повідомила у телефонній розмові, що причиною ігнорування нашої родини стали особистісні неприязні стосунки.
Так, у минулому, я маю особистий конфлікт з Оленою Пясецькою. Але, вважаю неприпустимим з’ясування стосунків у такий спосіб.

Мій чоловік Червончук Андрій Володимирович відслужив під час четвертої хвилі мобілізації 1 рік і 3 місяці. З них, 8 місяців він провів безпосередньо в зоні АТО. Там він разом з іншими побратимами захищав Україну, не відкупляючись липовими довідками і не ховаючись за спини інших. В зоні АТО, він придбав багато друзів з якими рив окопи і ділив останній кусень хліба.

А тепер, повернувшись додому, отримав нового ворога у вигляді оскаженілої волонтерки, яка, користуючись нагодою, надумала у неприпустимий спосіб, з’ясовувати особистісні стосунки.

Ганьба!
Коментарі:

8.02.2017 - 16:35 #1nina
psiholog,звикайте до такого життя. Це Є життя по-ладижинські. Я вже на протязі 15 років живу в такому режимі. Я через мій конфлікт з рудим. Всі хто його любить, автоматично не сприймають мене, але ще точніше ненавидять. Але я прочитала в інтернеті одне мудре висловлення, якщо тебе ще не знають, а вже ненавидять, значит ти чогось в цьому житті добився. Потехеньку з рудим стає все більше незадоволених і майже всі вони приходять до мене. Так що і у вас попустить. А на рахунок тієї пані не переймайтеся, її як рибу кинули в ріку, і швидше за все вона виконує "чиїсь"? завдання.
8.02.2017 - 16:51 #2критик
Ой,скільки гидоти водиться в Ладижинському болоті.Але найгидотніші ті,які сують свої пики в таку св'яту справу як волонтерство
8.02.2017 - 16:58 #3nina
критик, я приймала активну участь у волонтерський справі, але після того, як руде наклало на це свою волохату руку і підпорядкувало собі ЦЕЙ "волонтерський рух", припинила приймати участь у цих справах. Хоча хлопцям на тій клятій війні завжди готова помогти.
8.02.2017 - 22:10 #4Vetal
Лена, учи историю и понимай настоящее. Вспомним, как это было с гражданской организацией "Ладыжинская амооборона" в момент начало окупации и как следствие отречения от престола самоуправленцем.
В начале в этой организации было зарегистрировано с именами, фамилиями и телефонами более 150 человек.
С виду серое население преобразовалось в толпу, а далее эта толпа в порядок и строй.
Серые координалы увидели это. Такой строй представлял собой альтернативу местному самоуправленцу находящемуся тогда в вымышленном изгнании. Далее с пониманием необходимости контроля и под видом помощи для ГО "Самооборона", был организован чуткий контроль нашими самоуправленцами. Списки строя ГО "Самооборона" начальник тогдашней милиции Coлoвeйчук и его товарищ не менее двух раз просеяли. Просеяли убрав оттуда афганцев и тех кто имеет опыт и может реально руководить этим строем в гражданской организации.
Очень жаль и обидно то, что до последнего координаторы и голова ГО "самооборона" этот факт тогда скрывали от самой организации. Им, помеченным на полях красным, просто перестали звонить и приглашать на собрания чем и убили гражданское движение превратив этот потеряный актив вновь в болото.
Но особенно настарные остались и приходили, сами зная расписание встреч и игнорируя разные раздоры в организации. А силы свои направляли на огромную помощь патрулям миллиции, а далее со временем фронту. Не потерянных тогда просевом, более 8 человек с ГО "Самооборона" были отправлены на фронт.
Таким образом организация еще более урезалась и в ней осталась самая малость с 150 человек.
Некоторые типа, через год прилипшей к организации Пясецкой и ее-же прихвосней, обильно культивируя раздоры скололи кусок с организации и организовали с этого кусочка клон под контролем самоуправленца.
Этот клоно-клан сейчас и рулит как ветеранско-волонтерское движение. И там, анализируя твою историю Лена, похоже списки участников почистили подобным образом как и ГО "Самооборона".
Вообще то это движение сейчас уже давно должно быть делом самих бойцов прошедших через АТО, а не бабы с печки.

Замечу Лена, что твой муж прошедший поля донбасса был нужен самоуправленцу пока ты была в ГО "ЛГР".
Ты, почуяв такую его нужность, сделала правильный выбор покинув нашу организацию.
И самое ценичтное от самоуправленца то, что уже ему нет этой нужности. Бесславный рудольф рулит...
9.02.2017 - 00:09 #5skakodub
Патріотизм не такий і дешевий.... принаймні для тих, хто бере участь в цьому. Офіс партії Рідний дім Ахметова під крилом колишнього регіонала-мера, якого вигнали з крісла в лютому 2014 року за те, що він возив тітушок на антимайдан. Цим все сказано...
9.02.2017 - 13:22 #6Владислав Пясецький
9.02.2017 - 13:25 #7Владислав Пясецький
Дарма Ладижин містом зветься.
Просто дуже велике село. На Слободі хтось не стримає
раптовго викиду шлункових газів - пахощі розляжутья аж до "Троянди".
На цей пост не сам зайшов, а з підказки. Зателефонував
знайомий, питав, чи Олена Пясецька мені родичка, і що за проблеми, які
описані в цьому пості.
Найперше - згадався епізод з савєцького фільму "Міміно", цитую по пам'яті,
перепрошую, якщо зроблю помилку.
-"Падсудімый, вы іспытывалі нєпріязнь к патєрпєвшіму?"
-"Вах, гражданін судья, я такой балшой нэпріязн іспітывал к патэрпэвшэму,
что дажі кушіть нэ мог".
Схоже на те, Лєна, що у Вас з моєю сестрою схожі на ці і вельми пристрасні стосунки,
і ви обидві одна від однієї втрачаєте апетит.
З Оленою з приводу цього посту поки що не мав розмови, вже повірте на слово. Але свого
часу (а нэпріязн між вами давня, років зо два, ще з часів Самооборони), намагався переконати
її не наживати ворогів та відкидати емоції в сторону. Судячи з усього , не вдалось,-
про те, що Вашого чоловіка не інформували так, як усіх інших, оце дізнаюсь вперше.
Не знаю суті конфлікту, але так не робиться. Принаймні, можна було доручити комусь,
щоб зателефонував Вашому чоловікові. Про це обов'язково скажу Олені на правах старшого брата.
Тепер щодо усього іншого, про що Ви написали. Звісно, це - Ваш блог, і Ви маєте повне
право писати тут що завгодно. Може, це навіть і на краще, що цей пост з'явився.
Якщо є гнійник, його краще оперувати. І проблем Ви насправді торкаєтесь набагато
більше, ніж ваші особисності стосунки з Оленою.
Але... Якщо відкинути в сторону емоції, а Ви ж - психолог, і краще за мене мали б
розкласти все по поличкам, то в сухому підсумку із усіх звинувачень щодо Олени
залишається лише одне - неповідомлення Вашого чоловіка про святкові урочистості.
Все інше - "діжка меду, верх невігластва, оскаженіла волонтерка, одіозна
очільниця" - ніц не більше, ніж коливання електромагнітних хвиль, завдяки
яким ми з Вами оце маємо можливість спілкуватись.
Далі.
Інші питання, яких Ви( а надалі - і Vetal, nna, skakodub) торкаєтесь, і які, до речі,
притаманні не лише Ладижину.
Дехто з атошників і дехто з самооборонівців замість
того, щоб об'єднатись , совають одне одному дулі.
В Ладижині діє вже дві спілки атошників,
а за чутками, може бути й третя.
Забули слова Сашка Білого - "для нас усіх заготевлені гроші і кулі"?
Фронтовики, які дивились смерті в лице, нездатні відстоювати свої права перед
чиновниками - це взагалі, нормально? чому голова волонтерської організації,
яка мала би більше опікуватись тими, хто на фронті, а не в тилу, має сама робити
150 дзвінків? Атошники що, не здатні за бандерівським прикладом, розбитись на чоти
по 10 чоловік? Тоді керівник, неважливо - Олена чи хто інший, зробить лише 15
дзвінків, а ті вже передадуть далі. Бо все лише попереду.
Війну не виграно, москальські танчики не їздять по Ладижину лише тому, що Ваш чоловік, Лєна
і його побратими втримали фронт на сході.
Сьогодні, до речі, фронт тримають син Олени
Пясецької та інші ладижани, за сина свого однокласника ще знаю. А бажаючих
помахати російським триколором в Ладижині знайдеться доста, тільки свисни.
І як ми домогагаємо фронту? А так - кидаємось лайном на вентилятор. щоб
усім вже надійно дісталось. В мене взагалі складається враження, що в Ладижині існує якийсь центр
по генерації пліток про всіх антисистемників, кастрюлеголових тобто, як зве майданівців
відома блогерша Тетяна Монтян. Так і чуєш - "той продався, того купили". Сумно...
І наостанок.
Ви, Лєна, щиро вірите що Вас захистять ті бувші регіонали, які навіть свого
президента-втікача нездатні були захистити?
9.02.2017 - 13:26 #8psiholog
Vetal, не знаю почему ты решил, что мой муж был нужен кому-то в качестве разменной монеты, учитывая, что вышеизложенная мной история существовала как во время моего членства в «ЛГР» так и после него. Это просто проблема, которую я пытаюсь решить.

И уж тем более, никакой самоуправленец любой масти не имеет отношения к моему решению покинуть организацию.
9.02.2017 - 13:39 #9Владислав Пясецький
Друже Андрію, а в тому, що приміщення, збудоване нашими батьками,
належать наразі приватній особі, хіба - не наша вина?
Ти маєш якісь пропозиції щодо іншого приміщення для волонтерської чи будь-
якої іншої громадської організації?
9.02.2017 - 13:46 #10skakodub
Я взагалі фактично на сьогодні не є учасником Самооборони міста Ладижин, створення якох ініціював та вів установчі збори, в силу багатьох причин. Волонтерською діяльністю не займаюсь, тому втручатись з моєї сторони в ці питання і щось радити буде неморально. Допомагав в свій час зареєструвати ГО "Мирослава". Я лише оцінюю з політичної точки зору речі, які мають місце. Офіс ГО "Мирослава" займає в офісі політичної партії "Рідний Дім" Ахметова, тобто ця організація працює на накопичення політичного капіталу для Ахметова та компанії ДТЕК. Також ГО "Мирослава" знаходиться в пулі грмоадських організацій міського голови Валерія Коломєйцева, отримує звідти преференції, отримавши статус фактично провладної. І це також помітно і зрозуміло. Я про це писав.
9.02.2017 - 14:07 #11psiholog
Владіслав Пясецькій, розумію Ваші почуття, адже Олена Пясцецька Ваша сестра, а тобто і ваша рідна кров, і Ви завжди будете на її стороні. Це нормально. Мені прикро, що у цьому випадку, ми опинилися, так би мовити, по різні боки конфлікту, бо завжди добре до Вас ставилася.

Але, я вже намагалася вирішити цю ситуацію мирним шляхом восени 2016. І те, що я психолог ніяким чином не означає, що я маю мовчки терпіти неповажне ставлення до членів своєї родини, або знаходити розумні виправдання для людини, яка веде себе не кращим чином.

Крім того, те що Ви називаєте простим «неповідомленням про святкові урочистості» мого чоловіка, насправді має більш масштабний характер, адже в цей список попали вельми важливі для нас справи, які завдяки Олені Пясіецькій ми пропустили.

Так, з одного боку, Олена Пясецька не повинна повідомляти АТОшників про будь-що, але з іншого боку, коли вона бере у організаторів списки хлопців і обіцяє, що всіх обдзвонить, то бере на себе зобов’язання, яке потрібно виконувати. І якщо, вона завідомо знає, що телефонувати нам не буде, то нехай повідомляє про це тих, у кого бере списки і тоді нам зателефонує хтось інший. Якби вона поступала таким чином, ніякої проблеми не виникло б.

Щодо того, чому різні інстанції делегують свої прямі обов’язки волонтерам, які, як виявляється, не завжди бувають добросовісними, я ще буду з’ясовувати.

І те, як я її назвала, повною мірою підходить для людини, яка свідомо зганяє свою злобу на безневинній людині, учаснику АТО, який має рівні з усіма іншими права, і який, до речі, особисто Олені нічого поганого не зробив.
9.02.2017 - 16:57 #12nina
psiholog, читайте мої попередні коментарі. До всього цього додам наступне:- якщо волонтерка вдіяла з вашим чоловіком свідомо, то на мою думку, це зроблено з чиєісь вказівки(мені, навіть, відомо з чиєї) і це є помста вам за участь ЛГР. Не любить наша влада опозиційні думкі, а тим більше участь у якихось опозіційних заходах. Якщо ж вона чесна і справедлива людина, яка помилилася, чи чогось не допрацювала, як частіше буває , на жаль, у нашому суспільстві( ..а якось воно буде..), то вона, як чесна людина, повинна вибачитися прилюдно, або хоча б на цему сайті перед вашим чоловіком. Чомусь, брату зателефонували і він хоче щось там виправити(хоча це не його справа), а їй ні? Вона ж повнолітня людина, і якщо зловила Гаву, повинна визнати це і , як я вже писала, вибачитися, пообіцявши при цему більше не допускати таких помилок. І не треба було чекати, поки всі почнуть про це говорити. Всі б зрозуміли, що це чесна людина і займається своєю чесною справою.
9.02.2017 - 23:24 #13Vetal
добавляю сюда в тему с моей стены из FB

Василь Смажелюк:
Віталій, коли Господь хоче покарати людину, він забирає в неї розум, а в даному випадку щей елементарну СОВІСТЬ!!!!
Ти, як депутат, повинен знати, що ЖОДНОЇ(!!!!) копійки наша ГО не отримала(якщо цікавишся чи коли-небудь читаєш Проект Бюджету міста, за який голосуєш!), жодних ПРЕФЕРЕНЦІЙ ГО ніколи не отримувала, а існує і ДОПОМАГАЄ бійцям тільки(!!!) за рахунок коштів небайдужих і по-справжньому патріотично налаштованих містян, які щиро, а не.заради піару, допомагають нашим захисникам!! Вибач, а що ТИ зробив для кожного нашого бійця, що зробили інші твої так звані "патріоти" для наших хлопців?? Чому ці псевдопатріоти ігнорували Дні Донора(жодна го міста ОФІЦІЙНО не підтримала ці акції!!!!) для поранених бійців!!!
Відносно того "брєда", який ти поширив(вибач, інших слів не підберу!), то це направлено проти всього волонтерського руху, який поперек горла стоїть ворогам України, ти прекрасно знаєш кому це вигідно в місті. Мене дивує, чому претензії відносно нагородження адресовані нашій ГО адже цим опікувалась міськрада і вос міста?! Я хотів би запитати в даної "ображеної" особи -хто їй замовив даний в....ер, адже наша організація не є уповноваженим органом міськради, від імені якої нагороджували наших захисників!!
Соромно читати подібні пасквілі адже саме завдяки таким "писакам" і "патріотам", які влаштовують подібні срачі, щоб не дай бог(для них і рашки) не було ЄДНОСТІ в лавах патріотів!!!
Ви всі прекрасно знаєте, що робота нашої організації АБСОЛЮТНО ПРОЗОРА, в нас ні від кого немає ніяких секретів, ми ЖОДНУ партію не піаримо - в нас позапартійна позиція, для головний ПвОРИТЕТ - НАША АРМІЯ!!!!
Якби ти, Віталій, хотів більше взнати чи хтось інший, то спершу поцікавився б чи можливо, поїхав би до хлопців і побачив, що, куди і кому ми відпраіляємо(місця є завжди для кожного, не завжди є бажаючі) але нажаль, вас це не цікавить, вам потрібні сварки, "сплєтні", що небудь, тільки не допомога Армії і нашим захисникам, завдяки яким ми живемо під мирним небом!!
СОРОМ І ГАНЬБА за подібні пасквілі !!!



Vitaliy Sutyk:
То, что ваш клон ГО "Самоооборона" помагает фронту - так это Василий замечательно. Только это клон который был отколот раздорами и отделен от ГО "Самооборона" Ладыжина . Оригинальная ГО "Самооборона" без Вашего Василий вмешательства смогла собрать еще тогда более 240 тысяч и за все это доставленное отчиталась перед громадой. Ваши действия на раскол это то Василий, что Вас подвело как надежного партнера.



Василь Смажелюк:
Віталій, не "клон", а громадська огранізація(вибирай будь-ласка вирази), це по-перше, а по-друге, в тебе провали з пам'яттю чи ти не хочеш помнити, як збирали кошти в Самообороні, завдяки кому і чому, поцікався , якщо різко "забув".
Між іншим, чому закуплена форма за кошти виділені з бюджету міста, не вся доставлена в зону АТО?? В цьому ми теж винуваті чи там по-твоєму, не існує такої проблеми?
Якщо ти пам'ятаєш, а повинен, я за ЄДНІСТЬ виступав ще з весни 2014 але це нікому не потрібно, в кого особисті а в кого партійні амбіції завжди були на перешкоді!!!
11.02.2017 - 00:42 #14nina
Я так зрозуміла, що вибачення не буде. Висновок один, по "чиєїсь вказівці" чоловіка Олени не запрошували на заходи, які проводилися для АТОвців. Як тепер зустрічатись з сіксотами в місті? Нікого з кількох волонтерскіх активістів, я не чипала, бо знаю їх всіх, хоча дехто вважає, що лише він справжній, всі решта піарщики. Але прибіг під мій кіоск с запитанням чи знаю я його.Я відповіла:" Звичайно знаю", і тут "Остапа понесло".Він почав кричати, що через мене війна в Україні, що я нічого для АТО не зробила, а лише облила брудом "фолонтерів", тобто його. На моє запитання, хай покаже де я вжила його прізвище, почав щось шукати в телефоні, але видно не знайшов, і почав гнути мені матюки, незважаючи на те що я роблю с людьми і на той час біля кіоска стояла жінка, яка зробила йому зауваження, що перше, через що не можна на мене матюкатись, що я жінка, а я бачу що він мені в сини годиться. На моє зауваження, що всі помагають фронту і я в том числі багато чого даю волонтерам,яких я вважаю чесними та самим АТОвцям,які скупляються у мене, почав питати з мене призвіща кому? А для чого це йому, щоб донести і щоб хлопців влада могла в чорний список занести? Але мій терпець урвався і я відповіла йому його же сленгом., закривши перед його носом віконечко. Він ще проривався, але я не відкрила і йому прийшлося убратися. Якщо наступного разу цьому волонтеру ще щось здасться в моїх коментарях, він, напевне, прийде до кіоска з РГДшкой. І я не здивуюся. Будь ласка хто читає мої коментарі під цім матеріалом, поясніть мені, чим же я так прогневила пана волонтера. Це була людина наче чоловічої статі, але справжні чоловікі так не можуть себе вести. Чи може на ворі шапка горить?
11.02.2017 - 15:11 #15psiholog
Пані Ніна, те що відбувається зараз у волонтерському русі Ладижина має доволі сумну картину. Замість того, щоб об’єднатися в одну потужну команду і нести в світ добро та злагоду, вони ніяк не можуть вирішити хто з них головний. Так що не переймайтесь, скоро вони самі між собою перекусаються.
11.02.2017 - 16:23 #16nina
psiholog, риба портиться з голови. В волонтерів зараз змагання за те, кого обере голова, от той кого обере голова, той і головний. Але підсвідомо, я вже відчуваю, хто головний(напевно той, хто сміливо заявляє що він справжній, а всі інші піарщики). Головний вже є, це той, кому пересічні громадяни вже нічого не несуть, а за рахунок підпорядкованих голові установ, ще існує цей рух. І там головним може бути лише той хто співпрацює з головой. І від цего, як завжди потерпають невинні в окопах.
13.10.2017 - 22:42 #17patsak
А ви хочете щоб майбутнє покоління мало якусь повагу до дорослих та в ваших думках страх і небажання боротись з гієною яка розплоджує ненависть серед громади міста. Збагачення любою ціною незважаючи ні нащо. Так покупаются виборці, депутати отримують замовлення або атримують гроші громадські співробітникам виділяють безкоштовні ділянки, а низи грузится щоб краще сподобатись хазяїну да отримати побільшу мзду. Ні це непровас це про нас усіх (життя коротке)

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори