блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Микола Горбій 5 июня 2015

Про мера, крихти з панського столу та виборців

Незабаром стукне 15 років, як керує нашим містом незмінний мер Валерій Івановия Коломєйцев. Це довго, дуже довго. Вже встигло вирости за цей час ціле покоління ладижинців.
Пригадується, коли Валерій Іванович балотувався перший раз, то обіцяв зробити з Ладижина маленьку Германію, оскільки сам недавно звідтіль повернувся і міг оцінити різницю в якості життя. По стількох роках його керівництва, на моє переконання, маленька Європа не сталася, сталася велика ЖОПА.
Дуже швидко в керуванні міськрадою утвердився не демократичний, європейський, стиль керівництва, а авторитарний, який за часів Януковича почав стрімко наближатися до диктаторського. Рішення приймались одноосібно, а слухняна більшість не задумуючись їх освячувала, за них голосувала.
Інакше як пояснити такі, з дозволу сказати навіть не рішення, а БЗІКИ:
Про зариблення водосховища (700тис. гр.). Причому тут міський бюджет, наші з вами податки?
Про фінансування приватного туалету у розмірі 50тис. гр. на рік, який належав ну, звичайно, пану Коломєйцеву.
Про виділення щорічно 500тис. гр. на очистку русла Бугу(з таким же успіхом можна було виділяти кошти, наприклад, щоб розганяти хмари над Ладижином. Оце стаття витрат – що називається кінці в воду).
Про рішення завести коней, конюшню, карету, конюхів-кучерів – певно, що всі нагальні проблеми вже вирішені і це був останній штрих, щоб у нас таки вже була Європа?
Про фінансування багаточисельних подорожей Валерія Івановича за кордон начебто обмінюватись досвідом з колегами(каюсь, я, певно як і ви, тут щиро позаздрив нашому голові).
Про щомісячні доплати п’яти керівникам міськради, в тому числі і Валерію Івановичу, в розмірі посадового окладу. Це, до речі, щорічно з бюджету 350 тис. гр..
Яким же чином сформувалась така більшість? Ну, звичайно, за допомогою пряника і батога. Виділення квартир своїм, роздача дорогих земельних ділянок у місті, місць під гаражі у найзручніших місцях, тепленьких чиновницьких крісел, путівок в санаторії і на курорти, розподіл вигідних підрядів на виконання вигідних робіт між своїми, і ще багато чого про що ми можемо тільки здогадуватись. А дехто примкнув до більшості під страхом втратити роботу. Все це називається просто – корупція.
Це породило кругову поруку і безвідповідальність. Наприклад, тротуар від перехрестя до «Енергетика», зроблений два роки назад, розсипається. При нормальній владі підрядник мав би переробити все за власний кошт, оскільки ремонту це не підлягає. Але, звичайно, так не станеться і все залишиться як є, або перероблять за бюджетні кошти.
Є аксіома: грошей ніколи не вистачає. Але при такому нахабному дерибані бюджету, при такій бездарній траті його, грошей не вистачатиме катастрофічно.
На останній звітних зборах голови одна жіночка попросила відремонтувати дорогу і тротуар у їхньому дворі – ви не гірше мене знаєте в якому все це стані. Їй і всім нам було сказано: оскільки ми бідні, живемо в бідній державі, в найближчі 20 років про це годі й думати. Ось такі в нас з вами сумні перспективи… Воістину люди кажуть: чого бідні – бо дурні, чого дурні – бо бідні.
Ось і цього року, зовсім недавно, позачергова сесія вирішила виділити 2 млн. гр. з бюджету на щомісячну допомогу пенсіонерам в розмірі 50 гр. Начебто благе діло, а по суті – фарисейство. З шести тисяч пенсіонерів не менше тисячі мають пенсію, яка разів у два перевищує прожитковий мінімум, а велика кількість працюючих, які до того ж мають неповнолітніх дітей, ледве дотягують до того мінімуму. Де тут справедливість і елементарна логіка? Але, якщо згадати, що восени відбудуться місцеві вибори все стає на свої місця. Це – підкуп виборців, який відбувається до того ж за рахунок бюджету. Це є кримінальний злочин, та більшість в міськраді як завжди ховається за колективною відповідальністю, точніше за колективною безвідповідальністю.
Таких виплат не було у попередні роки и, будьте певні, не буде і в слідуючи після виборів.
Так що гроші, які можна було направити на ремонт тих же тротуарів і доріг, знову витрачаються в інтересах голови.
Пан Коломєйцев прикладає максимум зусиль, щоб і далі залишатись мером. І дендропарк, звичайно, перед виборами постане у всій красі. Але, ідучи на вибори і спотикаючись подекуди на наших розбитих тротуарах і дорогах, подумайте про те, що це могло б бути в належному стані – повірте, наш бюджет дозволяв це поремонтувати. Гуляючи по парку, подумайте про те, що все те можна було зробити набагато дешевше, можливо у рази. Адже ми бачили «ефективне» використання природоохоронних коштів у попередні роки. Було вкладено стільки, що все місто мало б утопати в квітах – а так тільки площа біля міської ради.
Відпочиваючи на пляжі і дивлячись на «Ковчег», що височіє поряд, подумайте, що , можливо, за ці роки місто змогло б побудувати хоча б один будинок для молодих сімей, які могли б придбати квартири в ньому на вигідних умовах. Якби ж мер працював на розвиток міста так, як він опікувався будівництвом «Ковчега»…
В 2014 році у нас уже був шанс щось змінити в місті. Його дала нам Небесна сотня. Могли вибрати молоду, енергійну, з гарною освітою людину. Натомість ми не дали їм шансу…
Багато хто каже – всі крадуть і ці будуть, але чи справді це так? Згадайте мера Вінниці Гройсмана, який з року в рік перетворює місто в сучасне, красиве, мера Гайсина Гука, який за короткий термін також зробив для міста максимум можливого.
А бюджет Ладижина в перерахунку на кожного жителя більший і набагато більший ніж у цих містах.
І нам треба шукати таку людину. Потрібна і нова більшість у міській раді, яка заради крихт з панського столу не буде зраджувати інтереси своїх виборців.
Горбій М. І., житель м. Ладижина.
Коментарі:

6.06.2015 - 11:10 #1моля
Ничего нового в статье нет , все это давно уже известно тому кто это анализирует.
Только поправочка . Небесная сотня была не причём когда Коломейцев с Копьевой уничтожив документацию в местном совете и бежали из города.
Тут сыграло оповещение его друзей о старте сматыванния удочек, реальная окупация Крыма и дальнейшее наступление его российских партнеров. Ненужной забывать что он оставался до конца держателем платежек и счетов местного совета , и с эти городским капиталом и умотал зацепив его так, на всякий случай.
На честного кандидата не нужно расчитвать. Честный как правило беден. А тут такое дело , что на самопиар мера выделяет около 10 миллионов гривень из бюджета. Таковы наши законы.
6.06.2015 - 18:56 #2aleksandr
МОЛЯ... Дійсно нічого нового не мае в цій статті... Але про це треба писати і говорити... Може дійде тим хто за нього голосував - ЩО ТАК ДАЛІ ЖИТИ НЕ МОЖЛИВО... І ЦЮ СИСТЕМУ ТРЕБА ЛОМАТИ !!! Я ЦІЛКОМ ПІДРИМУЮ АВТОРА !

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори