блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Народний центр екологічного контролю 5 февраля 2015

У керівництва Нашої Ряби в Ладижині слова розходяться з ділом

В січні місяці 2015 року Народний центр екологічного контролю звернувся до директора ТОВ «Вінницька птахофабрика» з заявою в якій просив надати копію технічних умов на «Органічну суміш для виробництва добрив», які є конфіденційною цінформацією і може надаватися тільки за згодою, в даному випадку, Вінницької птахофабрики.
Технічні умови на органічну суміш, яка є по суті курячим послідом, регламентують вимоги до перевезення, зберігання та використання курячого посліду, а тому становлять собою екологічну інформацію, яка за численними нормами міжнародного права має бути з вільним доступом.

Директор Вінницької птахофабрики пан Лєщенко замість того, щоб надати інформацію або відмовити у її наданні надав відповідь, що він не визнає Народний центр екологічного контролю за суб*єкт інформаційних відносин.

Виявляється, що пан Лєщенко і в Реєстр підприємств заглядав і законодавство досліджував і вирішив, що Народний центр екологічного контролю – це пусте місце на яке не слід звертати увагу.

Враховуючи те, що пан Лєщенко, не бажає читати норми законодавства і діє всупереч лінії Миронівського продукту, перекреслюючи такими листами навіть позицію Юрія Косюка ми вирішили йому пояснити, що він неправий і глибоко помиляється. І ось чому.
Перше. Народний центр екологічного контролю легалізований, як громадська організація шляхом повідомлення про заснування без статусу юридичної особи рішенням виконавчого комітету, тому крім володіння майном, відкриття рахунків, отримання коштів має всі права громадської організації.

Друге. Відповідно до ст. 12 Закону України «Про доступ до публічної інформації» суб'єктами відносин у сфері доступу до публічної інформації є:запитувачі інформації - фізичні, юридичні особи, об'єднання громадян без статусу юридичної особи, крім суб'єктів владних повноважень, тобто Народний центр екологічного контролю таки є суб’єктом інформаційних відносин і має право на отримання інформації. Стаття 4 Закону України «Про інформацію» також визначає об*єднання громадян самостійним суб’єктом інформаційних відносин.

Третє. 14 березня 2014 року Приватне акціонерне товариство «Миронівський хлібопродукт» в особі Юрія Косюка спільно з Міжнародною фінансовою корпорацією затвердило План взаємодії з зацікавленими сторонами, яким фактично визнається статус Народного центру екологічного контролю зацікавленою стороною з якою МХП буде вести діалог. Більше того, в липні місяці навіть повинна була відбутись зустріч з Народний центром екологічного контролю, чого не відбулось.

Виявляється, Закон, місцева влада міста Ладижин, Міжнародна фінансова корпорація, МХП та сам Юрій Косюк визнають Народний центр екологічного контролю, а пан Лєщенко вперто не бажає вести нормальний цивілізований діалог і вважає нашу організацію за пусте місце.

Ми розуміємо, що пан Лєшенко не бажає оприлюднювати технічні умови на курячий послід, щоб люди менше знали про їх можливість впливати на майданчики для зберігання курячого посліду, але мусимо розчарувати директора Вінницької птахофабрики, ми зробимо все можливо, щоб ці технічні умови були з відкритим доступом.

Виявляється, що у Нашої Ряби є подвійні стандарти. З однієї сторони затверджуються плани взаємодії за участю Міжнародних фінансових корпорацій, плануються заходи метою яких є налагодження діалогу з громадськими організаціями, а з іншої сторони, коли доходить до діла, екологам показують на двері.

Народний центр екологычного контролю

80_ryaba.jpg (110.02 Kb)8952_ryaba_4.jpg (59.55 Kb)9837_ryaba_3.jpg (25.43 Kb)7811_ryaba_2.jpg (94.7 Kb)
Коментарі:

5.02.2015 - 21:20 #1Wanch
А вони плювати хотіли на Народний центр екологічного контролю!
І ви їм ні хрена не зробите, тому що влада в їхніх руках і ногах. Треба було головою думати, а не
заднім сидалищем, коли вибирали в народні депутати ГОЛОВНОГО КУвЯ!
Так що тепер гімна буде багато! І все по закону! Радіймо!
Скоро від воні гамна живими залишаться лише коти та собаки!

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори