блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Олександр Чайковський 21 января 2015

З А Я В А (повідомлення про злочин в порядку ст. 214 КПК України)

Прокурору м. Ладижин
24321, м. Ладижин, Петра Кравчика, 33 (0243) 62696

Чайковський Олександр Володимирович
24320, Вінницька область, м. Ладижин,
вул. Наконечного, 132
В протягом червня-липня 2014 року перебуваючи на посаді начальника Ладижинського МВ України у Вінницькій області, – Соловейчук Євген Станіславович, діючи умисно, з корисливих мотивів вчинив організацію злочину відносно мене, - Чайковського Олександра Володимировича, а саме умисне протиправне притягнення особи до кримінальної відповідальності та організував штучне створення доказів винуватості мене у вчинення тяжкого злочину та приховав тяжкий злочин відносно мене. Все вищевикладене було поєднано з зловживанням та перевищенням службовим становищем та отриманням хабара в особливо великих розмірах від ТОВ «Переробний птахокомплекс «Наша Ряба», у вигляді трикімнатної квартири.
Обставини злочинної діяльності:
Так, приблизно в червні 2014 року, діючи за вказівкою свого безпосереднього керівника – Соловейчука Є.С., - о/у ОБНОН Ладижинського МВ Бабій Ю.О. склав на ім’я начальника Ладижинської міліції завідомо нічим не підтвердженні рапорти про те, що громадянин Чайковський О.В. зберігає наркотичний засіб – канабіс, з метою подальшого збуту. Таким чином лише цей нічим також не підтверджений та сфантазований Соловейчуком Є.С. та Бабієм Ю.О. «документ» став достатньою підставою для внесення відомостей до ЄРДР.
Далі діючи умисно та протиправно, Соловейчук Є.С. та Бабій Ю.О. користуючись тим, що Чайковський О.В., створив на підприємстві під ТМ «Наша ряба» профспілку та розслідує конкретні порушення трудового законодавства, наприкінці червня 2014 року ввів у довіру Чайковського О.В. особу, яка в наступному виявиться закупницею під вигаданим іменем – Мельник Н.С. 14.07.2014 року в Ладижинському суді було отримано ухвалу на проведення обшуку у будинковолодінні Чайковського О.В.
16.07.2014 року продовжуючи свою злочинну діяльність Соловейчук Є.С. зловживаючи службовим становищем та Бабій О.В., виконуючи вказівку свого керівника вручив особі під вигаданим іменем Мельник Н.С. помічені кошти в сумі 1500 грн., які остання мала віддати Чайковському О.В. під вигаданим приводом для передачі їх спільному знайомому на прізвище Жарій Василь. З цією метою Мельник Н.С. приблизно за 20-30 хвилин до незаконного затримання Чайковського О.В., прибула до останнього та попросила його вийти з нею для бесіди в парк. (вказаній обставині є очевидці). Вже в парку особа під псевдонімом Мельник Н.С. запропонувала Чайковському О.В. прийняти в нього помічені гроші в сумі 1500 грн. для передачі Жарію Василю. Проте Чайковський О.В. кошти прийняти навіть для передачі відмовився.
Одночасно хочу повідомити, що за протиправним умислом Соловейчука Є.С. та Бабія Ю.О., Чайковський О.В. мав прийняти помічені кошти для передачі та принести їх добровільно у своєму кармані у будинковолодіння по вул. Наконечного, 132 на проведення обшуку у якому вже винесена ухвала суду. Для чого за наказом Соловейчука Є.С. вже були приготовані поняті, слідчий, відеокамера, тощо.
Таким чином, враховуючи той факт, що Чайковський О.В. кошти від «закупниці» не прийняв та пішов до кіосків, які знаходяться в парковій зоні купити цигарки, працівники міліції Бабій Ю.О., Шибінський В.О. та Лаврук О.В. діючи за прямою вказівкою Соловейчука Є.С., вчинили наступні дії, які окремо створюють склад злочину:
Повернули собі передані раніше «закупниці» помічені кошти та чекали за повернення Чайковського О.В. Коли останній рухався пішки по стежці через паркову зону, Бабій Ю.О., Шибінський В.О. та Лаврук О.В. за вказівкою Соловейчука Є.С., діючи умисно, спільно та протиправно – здійснюють напад на Чайковського О.В., намагаються притиснути кошти до рук Чайковського О.В., останній вчиняє правомірний супротив, внаслідок чого йому завдаються тілесні ушкодження, одягаються кайданки та кошти кладуться до кишені шортів, і в такому стані чекають викликаного ними слідчого з ухвалою про обшук будинковолодіння з понятими та відеокамерою.

Окремо наголошую, що незаконність затримання Чайковського О.В. полягає в тому, що підстави для затримання уповноваженою особою, передбачені ч. 1 ст. 208 КПК України, щодо Чайковського О.В. були відсутні, адже навіть по версії працівників правоохоронного органу вони особисто не були очевидцями вчинення злочину та не заставали Чайковського О.В. під час його вчинення. Крім того, під час незаконного затримання Чайковського О.В., до останнього було застосовано фізичний вплив та спеціальні засоби – кайданки, в результаті чого, згідно висновку СМЄ, Чайковському О.В. заподіяно тілесні ушкодження.
Після чого, виконуючи вимоги ст. 12 Закону України «Про міліцію», Бабій Ю.О., Шибінський В.О. та Лаврук О.В. рапортами повідомили свого керівника Соловейчука Є.С. про застосування заходів фізичного впливу та спеціальних засобів. Проте, Соловейчук Є.С., діючи умисно, з метою приховати свою злочинну діяльність, вимоги ч. 4 ст. 12 Закону України «Про міліцію» не виконав та прокурора про незаконне застосування насильства та спецзасобів до Чайковського О.В. не повідомив, чим приховав тяжкий злочин та вчинив зловживання службовим становищем.

Наголошую, що усі вказані дії Соловейчук Є.С. вчинив з корисливих мотивів отримавши попередньо в якості хабара трикімнатну квартиру з дев’яти-поверховому будинку по вул.. Кравчика, яка належить ТОВ «Переробний комплекс» (ТМ «Наша Ряба») на якій власне і проводив свою правозахисну роботу голова профспілкового комітету незалежної профспілки «Трудящі», - Чайковський О.В. Вказані обставини додатково свідчать про мотиви Соловейчука Є.С. на організацію вчинення вищеописаних злочинів.

Пунктом 2.2. Інструкції про порядок розгляду і вирішення звернень та особистого прийому в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генерального прокурора України від 21.06.2011 № 9гн, передбачено, що заяви і повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення розглядаються відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України, Положення про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, Інструкції про порядок приймання, реєстрації та розгляду в органах прокуратури України заяв, повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.
Отже, Генеральний прокурор України затвердив Інструкцію, згідно з якою повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення розглядається згідно з вимогами КПК України. Дана Інструкція є обов’язковою для виконання всіма прокурорами України, у тому числі прокурором м. Ладижин.

Частина 1 ст. 214 КПК України визначила, що прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування.

Частина 4 ст. 214 КПК України передбачила, що прокурор зобов’язаний прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення і відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своєму листі від 09.11.2012 року звертає увагу судів на таке: Бездіяльність слідчого, прокурора, яка полягає у невнесенні відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, означає невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань впродовж 24 годин після отримання заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення.

Частина 2 ст. 19 та ст. 6 Конституції регламентує порядок дій посадових осіб органів державної влади, відповідно до якого всі посадові особи органів державної влади зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Таким чином іншого способу, ніж внесення прокурором відомостей за моїм повідомленням про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань протягом 24 годин з дня отримання заяви про злочин, ні Конституцією України, ні законами України, не передбачено.

На підставі викладеного, враховуючи той факт, що в цій заяві викладенні обставини скоєння кримінального злочину з боку службової особи правоохоронного органу, заява подається в порядку ст. 214 КПК України та керуючись ст. 214 КПК України, -

прошу Вас:

1. Внести відомості про злочини передбаченні ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 368, ст. 396 КК України, вчиненні начальником Ладижинського МВ УМВС у Вінницькій області Соловейчук Є.С, в ЄРДР та розпочати розслідування.
2. Внести відомості про злочини передбаченні ст.ст. 27 , 371 ч. 1, 372 ч. 2 та 374 ч. 2 КК України, вчиненні начальником Ладижинського МВ УМВС у Вінницькій області Соловейчук Є.С. у співучасті в формі організації злочинів, в ЄРДР та розпочати розслідування.
3. Про прийняте рішення прошу повідомити заявника (потерпілого).
4. У випадку ігнорування законних вимог заявника (потерпілого) я буду вимушений звертатися до суду, Генерального прокурора України, міжнародних правозахисних організації та до засобів масової інформації для оприлюднення наведених вище фактів з метою припинення вибіркового правосуддя, та забезпечення засад основних кримінального провадження, як то: верховенство права, законність та рівність перед законом та судом, тощо.

Заявник (потерпілий) Чайковський О.В.

«___» січня 2015 року
Коментарі:

2.11.2018 - 02:49 #1Peterfar
8.05.2020 - 19:40 #2CloneFBpak
Web cung cấp CLONE Giá rẻ - Chất lượng - Uy tín hàng đầu Thế giới. Truy cập : http://clonevia.com
17.05.2020 - 08:33 #3Timothypam
+7 938 407 30 84 Бесплатная консультация
Антикризисная стратегия

Продажи упали, заказов нет...
Ждете когда все это закончится?!

Наша антикризисная стратегия хороша тем, что актуальна по всему миру и в любой кризис. Мы поддержим Вас полностью в это нелегкое время: от создания до раскрутки Вашего проекта.

Что же мы конкретно предлагаем?

- Создание сайтов
Произведем оптимизацию и обновление сайта
- Продвижение сайтов
Приведём много потенциальных клиентов
- Мобильные приложения
Произведем оптимизацию и обновление сайта

Как результат за Ваше доверие гарантируем:
- Прибыль
Сделаем всё, для того, чтобы, увеличить объем продаж
- Окупаемость
Получите полную отдачу от инвестиций
- Удержание
Увеличим рост лояльности и вовлечение клиентов
- Репутация
Увеличим узнаваемость бренда и повысим имидж компании

А так же лояльную антикризисную ценовую политику

Нам доверяют
Наша компания поможет Вам в создании качественного брендбука
- Интернет-магазин Kerasol
- Провайдер Ростелеком
- Интернет-магазин С-Пудовъ

Компания iTДжинн
http://www.itgeen.com
БЕСПЛАТНАЯ КОНСУЛЬТАЦИЯ +7 938 407 30 84

РФ, Москва, БЦ West Park, Очаковское шоссе, 34 +7 989 617 30 20
РФ, Краснодар, ул. Маяковского, 160а +7 988 369 87 77
Japan, Osaka, Joto ku, Hanaten nishi, 1-2 +8190 961 499 66
1.06.2020 - 21:03 #4CloneFBpak
Chuyên mua bán, cung cấp acc facebook, nick facebook full 5000 friend ... bán tài khoản facebook giá rẻ - bán acc facebook giá rẻ - bán clone ... Visit : http://clonevia.com
7.12.2023 - 23:50 #5Vikiznv
Бажаєте бути в курсі всіх останніх новин планети? Хочете дізнатися свіжі статті з перших уст?
Тоді рекомендуємо підписатися на ЗМІ Rusjizn. У нас ви можете знайти важливі статті економіки та політики держав, дізнаєтеся про гарячі військові конфлікти на земній кулі, поринете в Світ дикої природи.
І це все на одному веб-сайті.
Також ми створюємо щотижневі підбірки найбільш жвавих статей і Вам не доведеться вивчати кожну статтю щоб не пропустити найпотрібне.
Дані публікації можна отримувати на e-mail та не витрачати час на вивчення всіх новостей .
http://www.weaponseducation.net/member.php?141256-adamasgoogeta4911
http://lsfd.ro-rp.ro/viewtopic.php?p=1434#p1434
http://www.support-groups.org/memberlist.php?mode=viewprofile&u=98611
http://aeahumanrightsexposur.com/viewtopic.php?f=2&t=20124
http://community.ququnta.serv00.net/showthread.php?832-%D0%A0%E2%80%99%D0%A1%D0%83%D0%A0%C2%B5%D0%A0%D1%98%D0%A0%D1%91%D0%A1%D0%82%D0%A0%D0%85%D0%A1%E2%80%B9%D0%A0%E2%84%96-%D0%A0%E2%80%9D%D0%A0%C2%B5%D0%A0%D0%85%D0%A1%D0%8A-%D0%A0%D1%9A%D0%A0%C2%B5%D0%A0%D2%91%D0%A0%D1%95%D0%A0%D0%85%D0%A0%D1%95%D0%A1%D0%83%D0%A0%D0%85%D0%A1%E2%80%B9%D0%A1%E2%80%A6-%D0%A0%D1%9F%D0%A1%E2%80%A1%D0%A1%E2%80%98%D0%A0%C2%BB&p=878#post878

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори