Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Вход
  Реєстрація

Виставка АГРО-2018 відкриває нові можливості для сталого розвитку сільських громад

1640_img_0675.jpg (79. Kb)7 червня учасники ГО «Ладижинська громадська рада» відвідали найбільшу виставку сектору АПК в Східній Європі «Агро-2018».
Відповідно до нової матриці пріоритетів ГО «Ладижинська громадська рада» планує розвивати такі напрямки, як сільськогосподарська кооперація та сталий розвиток сільських громад. (До речі, при потребі адвокатскиих послуг можна звернутись на сайт Адвокат в Украине - налоговое обжалование)

Саме тому з метою пошуку нових контактів, інформації, передових досягнень сектору АПК України Юрій Васільєв, Олександр Бондар та Андрій Скакодуб відвідали виставку «Агро-2018» в м. Київ.

Перш за все Ладижинську громадську раду цікавлять перспективи вирощування нішевих культур, які в Україні не дуже поширені в силу багатьох обставин і які можуть дати поштовх для розвитку малого та середнього бізнесу на селі. Однією із таких культур є технічні коноплі (ненаркотичні), а тому головною мето була участь в національному круглому столі на тему перспектив вирощування конопель в Україні, що був організований Інститутом луб’яних культур НААН України.

Круглий стіл зібрав виробників, представників громадських організацій та всіх зацікавлених у впровадженні вирощування конопель в секторі АПК. За кілька годин вдалось побачити кілька цікавих презентацій по темі вирощування конопель та вдалось поспілкуватись з виробниками конопель.

Крім цього вдалось налагодити контакти по іншим напрямкам. Наприклад, в Україні на сьогодні вже вирощується «дерево майбутнього», - павловнія, яке може відігравати дуже серйозну роль для поліпшення екологічної ситуації в таких екологічно забруднених містах, як місто Ладижин.

Своїми враженням про виставку поділився на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» Андрій Скакодуб:

«Вчора з колегами по ГО "Ладижинська громадська рада" (Олександр Бондар та Юрій Васільєв) відвідали найбільшу агропромислову виставку в Східній Європі "Агро-2018". Отримали величезне задоволення від презентації досягень сектору АПК. Територія виставки співмірна з новою частиною Ладижина, пройшли тільки відсотків 30 виставки. Для себе мали на меті налагодити цілий ряд контактів по новим напрямкам, що цікавить нашу організацію, - с. г. кооперація, нішові культури... Вдалось побувати на семінарі "Перспективи вирощування конопель в Україні" в якому взяли участь основні представники цього напрямку зо всієї України, організований інститутом луб'яних культур (м. Глухів"). Плануємо вивчити досвід, що є вже в Україні з метою його впровадження на теренах нашої області. Вразило господарство з Ужгорода, що вирощує саджанці "дерева майбутнього", - Павловнії. Вразили наші сусіди з Брацлава з доїльними апаратами, ніколи не міг подумати, що десь поряд можуть робити сучасне обладнання. Вразив семінар про переспективи вирощування конопель в Україні. Мова іде про ненаркотичну коноплю. Вдалось спробувати навіть хліб з конопель. Ні з чим не порівняти. Приємно, що Ладижин був представлений нашим пдприємством, - БТУ-Центр».


1205_img_0617.jpg (116.13 Kb)1640_img_0675.jpg (79. Kb)8711_img_0678.jpg (133.05 Kb)7959_img_0565.jpg (124.82 Kb)4041_img_01.jpg (127.22 Kb)7795_img_02.jpg (124.19 Kb)7768_img_04.jpg (141.13 Kb)
10.06.2018
Автор: admin

Обновлено 15.08.2018 - 19:05