Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Культура Старовинний храм Вінниччини повернули у власність вірян

Старовинний храм Вінниччини повернули у власність вірян

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/7918_unnamed.jpg

Дивом вцілілий у часи радянської влади, Свято-Миколаївський храм села Борисівка Іллінецького району цього року відзначив своє 265-ліття. Зусиллями місцевих жителів дерев’яна церква, споруджена без жодного гвіздка, зберегла усі свої святині.

21 липня, до Борисівки завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, керівники Іллінеччини, аби виконати почесну місію – повернути свого часу націоналізоване церковне майно у власність жителів села, повідомляє Вінницька ОДА

«В непростий час ми живемо, є дуже багато питань, на які ми не можемо дати собі відповідь. Але, мені здається, що сьогодні Бог дає кожному з нас велике випробовування, і маємо усвідомлювати: в багатьох випадках ми повинні покаятися за тих людей, які жили на цій землі і не тільки будували тут храми, а й руйнували, забирали їх. Зрозуміло, що такі дії не проходять даремно, тож маємо звертатися до Бога і просити прощення за все, що діялося», - зазначив, звертаючись до прихожан, голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Керівник ОДА також зауважив, що протягом останніх півтора року у власність релігійних громад Вінниччини повернено понад 80 храмів, тоді як за усі роки незалежності України – лише 50. Відтак, відновлюючи історичну справедливість і для вірян Борисівки, Валерій Коровій зачитав відповідне розпорядження про повернення будівлі Свято-Миколаївського храму у власність релігійної громади села та передав настоятелю святині документи, що засвідчують право власності.
22 липня 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 602 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль