Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Культура Різномаїття книг, казковість і інтрига - все це в ладижинських шкільних бібліотеках

Різномаїття книг, казковість і інтрига - все це в ладижинських шкільних бібліотеках

Шкільна бібліотека займає особливе місце у системі освіти, вона прищеплює учням потребу в постійній самоосвіті, розвиває уяву, виховує громадянську відповідальність. Тому, для розкриття можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги громадськості до проблем шкільної бібліотеки у 2014 році було започатковано проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, повідомляє Ладижинський відділ освіти.
Цьогорічний місячник проходів під гаслом «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти».
В школах Ладижина, у рамках місячника, були проведені різноманітні заходи, які привертали увагу учнів до бібліотеки та книги:
Радіолінійки «Шкільна бібліотека – стратегічний партнер освіти», радіопередача «Книги – безцінний скарб» (ЗОШ №3), виховні заходи «Професія – бібліотекар» (ЗОШ №1), «Найвідоміші бібліотекарі світу» (ЗОШ №3), презентація книги М.М.Пірогової «Їх не злякав Вервольф» 9-11 кл. (ЗОШ №2, ЗОШ №4), бібліотечні уроки, книжкові виставки «Покрова – козацька мати», «У світі казки чарівної», «Шануй свій рідний край», «Сторінками Червоної книги», «Тарасові шляхи на Вінниччині», «Твоє здоров’я – у твоїх руках», «Найкращі книги – нашим дітям», «Козацька слава не вмре, не загине», виставка малюнків учнів 5-6 класів «Мої улюблені герої» (ЗОШ №2), Виставка-огляд ілюстрацій до творів Т. Шевченка та М. Гоголя (ЗОШ №3) (до речі, любителям містичного можна порадити сайт про магию), конкурс юних художників – ілюстраторів «Улюблені герої казок» (ЗОШ №4), Акції «Подаруй бібліотеці книгу».
Захопливою подорожжю до царини книг стала екскурсія до бібліотеки ЗОШ №4 для майбутніх першокласників, вихованців дитячого садочка «Росинка».
Також, у ЗОШ №4, відбувся виховний захід "Ключ до бібліотеки" на якому пройшли посвяту в читачі учні 2-А та 2-Б класів. Подарували малечі незабутнє свято наповнене казковістю, інтригою, конкурсами, чудовою акторською грою - учні 8-Б класу разом з класним керівником Войтюк Л.М.
А ось, активом учнів 9-Б класу ЗОШ №3 та бібліотекарем Шклярук С.О. було презентовано музично-театральну постановку «Прийшла Покрова – всохла діброва» (до Дня Українського козацтва).
Цікавий захід «Посвята в читачі» для учнів 2 класів пройшов у ЗОШ №2, на якому діти ознайомились з роботою бібліотеки, різноманітністю книг, правилами користування бібліотекою та поводженням з бібліотечними книгами.
Шкільні бібліотекарі впевнені - відзначення Міжнародного місячника шкільних бібліотек допоможе привернути увагу до їх критичного становища.
1868_bibl3.jpg (86. Kb)7691_bibl2.jpg (103.11 Kb)2814_bibl.jpg (118.92 Kb)
8 листопада 2014 | | Автор:victoria | Переглядів: 826 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль