_

Андрій Скакодуб: Час ДО і ПІСЛЯ або підпишемо акт про списання прострочених депутатів

7285_bez_nazvaniya.jpg (5.5 Kb)Завтра в Ладижині відбудеться позачергова сесія Ладижинської міської ради, зібрана в авральному порядку міським головою міста Ладижин Валерієм Коломєйцевим, який в режимі цейтноту намагається врятувати потопаючий корабель.

Питання просте і водночас складне. Залишається Ладижин в кастрованому вигляді на межі чотирьох районів виступаючи донором і не претендуючи ні на що в області, втративши всі соціально-економічні передумови для свого розвитку чи виступає агресивним в позитивному контексті лідером Півдня Вінницької області в соціально-економічному та адміністративно-територіальному контексті. Бути чи не бути Ладижинській об’єднаній територіальній громаді?

Міський голова та його пул депутатів відповідь вже дали на це питання. Ні. Ні . ні і ще раз Ні. Мер навіть заявив, що вето накладе на прийняте рішення і застосує інші міри впливу, щоб заблокувати об’єднання громад, якщо в раді буде більшість за таке рішення. Його позиція цілком зрозуміла. Економіка для нього –це місцевий бюджет, а вся стратегія розвитку – це «освоєння» бюджету. Далі одного року Валерій Іванович та його команда не заглядає. Про стратегію розвитку Ладижина, яку мають всі міста обласного значення в області, можна навіть не говорити, бо в Ладижині такої стратегії немає. Ми ідемо своїм шляхом. Ніяких стратегій, тільки декорації.

Але мова не про те. Проїдання теми міста обласного значення, яка почала розвиватись в середині 90-х років, успішно закінчилось (прийти до влади на цій ниві і шість раз вигравати вибори мера). Мати статус міста обласного значення і все на сьогодні –це абсолютно програшна стратегія. Час простих рішень закінчився. Районна еліта в сусідніх районах підросла і не гірше мера Ладижина навчилась будувати фонтани, білити бордюри та мести свої вулиці.

Або Ладижин формує нову стратегію і виступає активом або стає пасивом і придатком сусідніх районів. Завтра депутати мають дати відповідь на питання про те, чи вони мають бажання залишитись в минулому або вони бажають перейти в майбутнє. Це їх право. Але вони повинні зрозуміти, що навіть Кличко вже не перемагає, а час іде. Від вашого підняття рук залежить майбутнє Ладижина. Якщо схибите, піддастесь на « кнут і пряник», знайте, що це буде ваша остання каденція. Виборці мають вас списати.

Звісно, що завтра буде прийнято негативне рішення по Заозерному. Це рішення вже прийнято. Але дуже хотілось би почути якісь мотивовані аргументи, бо в ситуації з Заозерним пояснення на зразок того, що нам це невигідно, є маячнею, враховуючи і соціальну інфраструктуру цієї громади і їх рекордний для сільських громад бюджет. В любому випадку хтось дуже не встигає в ногу з часом і залишився десь біля узбіччя…
Опублікував Arhip, 28 мая 2017
  • 0

Додати коментар

Імя:
E-Mail:
Коментар:
Введіть код: *
captcha






Адмінпанель