Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка Західенерго відмовляється приймати вугілля з західноукраїнських шахт

Західенерго відмовляється приймати вугілля з західноукраїнських шахт

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/thumbnail-20110916123222.jpgЕнергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова, всупереч раніше досягнутим домовленостям, від 14 січня відмовляється приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах Львівсько-Волинського басейну, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"З 14 січня 2016 року без попереднього офіційного повідомлення компанія "ДТЕК" (ТЕС ПАТ "ДТЕК Західенерго") відмовляється приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах регіону і адресованим у відповідній автоматизованій системі ПАТ "Укрзалізниця". Таким чином державні вуглевидобувні підприємства Львівсько-Волинського басейну недоотримують значну суму грошових коштів від реалізації для виплати заробітної плати шахтарям", - зазначено в повідомленні.

У Міненерговугілля заявляють, що перед цим, згідно з досягнутими з ДТЕК домовленостями, енергохолдинг з жовтня 2015 року приймав на "Західенерго" вугілля марки "Г" з держшахт Львівсько-Волинського басейну і відвантажував вугілля власного видобутку марки "А" на Зміївську ТЕС держпідприємства "Центренерго".

Однак, як повідомила Львівська ОДА, Бурштинська теплова електростанція (ПАТ "ДТЕК Західенерго", Івано-Франківська область) з 14 січня відмовляється від постачань "Львіввугілля".

Міненерговугілля оцінює місячні постачання вугілля з шахт Львівсько-Волинського басейну у 80 тисяч тонн. При цьому транспортування цього вугілля для спалювання його на державній Вуглегірській ТЕС (Донецька область) додасть ціні 200 грн/т.

Разом з тим у прес-службі ДТЕК повідомляють, що холдинг з листопада 2015 року провадить перемовини з держпідприємством "Центренерго", а також з Міненерговугілля "щодо виходу з критичної ситуації, що склалася у тепловій генерації та вугільній галузі".

"Наша принципова позиція незмінна: українська енергетика має працювати на українському вугіллі. Сьогодні більшість блоків компанії виведено в резерв", - цитує прес-служба директора з комерційної діяльності "ДТЕК Енерго" Віталія Бутенка.

Як уже повідомлялося, під концепцією "Українська енергетика - на українському вугіллі" в ДТЕК у першу чергу розуміють постачання вугілля з тимчасово окупованих російсько-терористичними військами окремих районів Донецької та Луганської областей. "...У нас принципова позиція: ми не готові привозити імпортне вугілля. Близько 2 млн тонн вугілля є в Луганській і Донецькій областях. Сьогодні ми робимо все, щоб перевезти це вугілля на станції", - заявляв 10 вересня генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко.

Російські найманці на сході України, що діють у форматі так званих "ДНР" і "ЛНР", регулярно блокують постачання ДТЕК, виставляючи ті чи інші вимоги політичного й економічного характеру. Наприклад, у першій декаді вересня це була вимога надати їм "запчастини й дизельне паливо", начебто необхідне для обслуговування підконтрольної частини ділянок Укрзалізниці. У відповідь в ДТЕК закликали керівництво Кабміну піти на "якийсь компроміс чи розуміння" з бойовиками. "...Є питання, які можуть вирішуватися тільки на найвищому рівні - на рівні міністра, прем'єр-міністра", - підкреслював тоді Тимченко.

При цьому голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець, чиї активісти беруть участь у страйках та акціях протесту шахтарів Львівсько-Волинського басейну, у своїй заяві щодо даної ситуації також звинувачує Міненерго, стаючи таким чином на позицію ДТЕК.

Джерело
15 січень 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 676 Коментарів: 1
Написав: La-la-La-la 15.01.2016 - 09:27
Автор недостаточно раскрыл тему:
"Наша принципова позиція незмінна: українська енергетика має працювати на українському вугіллі." - чем украинське вугиля лучше импортного? Оно разве дешевле? Зачем поддерживать нищету покупая дорогое украинське вугиля? Почему сепаратисты из ДЕКТ торгуют с оккупированными территориями углем?

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль