Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка Вінницькі спиртзаводи пустять з молотка

Вінницькі спиртзаводи пустять з молотка

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/1005_spirt.jpg

На Вінниччині існує 11 спиртзаводів. Але функціонує лише чотири із них — Бершадський, Немирівський, Мартинівський (Барський район), Овечацький (Калинівський район). Це чотири заводи, які входять до держпідприємтсва Укрспирт. Інші сім зараз у стані передачі до держави, пише VLASNO.info

Міністр аграрної політики Олексій Павленко під час візиту до Вінниці заявив, що розуміє наскільки ця галузь сьогодні є корумпованою. І запевнив, що зробить все для того, щоб вона стала навпаки — прозорою.

— Спиртова галузь — це один із найбільш яскравих прикладів корупційної складової. Зараз є 61 кримінальна справа по Укрспирту, розслідування триває на суму 400 мільйонів гривень. Це гроші, які не сплатили до бюджету. Галузь має бути прозорою та зрозумілою для всіх. Вперше в історії України ми запросили представників країн великої четвірки для проведення аудиту: що там робиться. Це стосується процесу закупки, дебіторки, процесу вироблення того чи іншого обліку спирту — "лівого", "правого", "білого", "темного".

За словами міністра, Кабмін ініціює закон про конкурсний продаж спиртзаводів.

— Як це буде — з участю держави, без неї — ще не відомо. Але за копійки ніхто нікому нічого продавати точно не буде. Ця галузь потребує великих інвестицій. Бо маючи 50 заводів, із яких працює 4, а інші так собі, так - не можна працювати.

За словами начальника департаменту агропромислового розвитку Миколи Неїлика, вінницькі спиртзаводи могли б працювати на область та місцеві бюджети. Для цього їх треба роздержавити, передати на баланс області та знайти їм нового власника.

— Ми уже давно хотіли вивести ці об'єкти із державної власності, надати їм статус юридичної особи та знайти власника. Наша область дає три мільйони тонн кукурудзи, а із неї найкращий вихід спирту. Це було б набагато раціональніше. А для людей — реальна робота та зарплата. Чи вийде все те, що говорив міністр — побачимо.
17 лютий 2015 | | Автор:victoria | Переглядів: 715 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль