Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка, Влада В Гайсинському районі через забруднення води загинуло 4 тонни риби

В Гайсинському районі через забруднення води загинуло 4 тонни риби

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/thumb/97_untitled.png

4 лютого у Гайсині відбулася робоча нарада представників районної, міської влади та керівництва місцевих підприємств, на якій було узгоджено дії по недопущеню подальшого забруднення річки Сіб. Про це повідомляють в прес-службі Гайсинської РДА.


За результатами звернень жителів сіл Куни, Крутогорба та Мар’янівки стосовно екологічної загрози через забруднення річки Сіб стічними водами, які час від часу викидають у річку розташовані неподалік промислові підприємства, голова Гайсинської районної державної адміністрації Владислав Уткін провів робочу нараду.

У нараді взяли участь Гайсинський міський голова Гук Анатолій Ілліч, головний державний санітарний лікар Гайсинського району Бень Марія Дмитрівна, начальник ДП „Гайсинводоканал” КП „Вінницяоблводоканал” Гончарук Сергій Федорович, директор цукрового заводу Раєнок Андрій Іванович, директор ДП «Гайсинський спиртовий завод» Лапатін Вадим Володимирович, керівник ТОВ «Гайсинський молокозавод» Осадчий Тарас Володимирович, директор ПП «Гайсин-М’ясокомбінат» Драчук Валентин Федорович, директор ПП «Бук-2007» Харченко Микола Григорович та представники кунянської територіальної громади.

На початку наради головний державний санітарний лікар роз’яснила загальну ситуацію та зазначила, що проби води показали критичний рівень забрудненості, а процеси самоочищення річки відсутні. Це може бути викликано несанкціонованими стічними водами місцевих заводів.

В свою чергу директор ПП «Бук-2007» зазначив, що цього року внаслідок забруднення води було потравлено близько 4 тонн риби.

Голова райдержадміністрації наголосив на тому, що дане питання екологічної безпеки на сьогодні є край нагальним і потребує негайного вирішення. В першу чергу потрібно спільно розробити загальний план заходів щодо налагодженого викиду стічних відходів даних підприємств та очищення річки.

У ході наради з метою вирішення спільної проблеми з керівниками вищезазначених підприємств було обговорено умови співпраці.

4 лютий 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 935 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль