Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка, Влада На Вінниччині розвиватимуть ініціативність місцевих громад

На Вінниччині розвиватимуть ініціативність місцевих громад

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/4068_0.jpg

Сьогодні, 4 лютого, у Вінниці відбулося урочисте відкриття проекту «Розвиток місцевих ініціатив у громадах Вінницької області як передумова успішного розвитку територій», що буде реалізовуватися громадами Вінниччини протягом 16 місяців, передає Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Мета проекту - інформувати мешканців громад ( учасників проекту) щодо їхньої спроможності активно впливати на перебіг подій в своїй громаді. Сприяти громадам у створенні нових громадських організацій та в написанні різноманітних проектів соціально-економічного розвитку громади. Надати допомогу головам територіальних громад у налагодженні тісного контакту із мешканцями населеного пункту та започатковувати місцеві ініціативи.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, партнери проекту – регіональний керівник фонду Ганса Зайделя в Україні, Румунії і Молдові Даніель Зайберлінг, представник фонду, професор, Юрген Вальхсхьофер, 30 відібраних у ході конкурсу сільських, селищних, міських голів та 4 лідера громадських організацій Вінницької області.

У вступному слові Валерій Коровій подякував партнерам проекту за продовження співпраці в питаннях, які мають важливе значення для розвитку місцевого самоврядування в Україні.

«На сьогодні є надзвичайно актуальною тема внесення змін до Конституції України. Ми дуже часто говоримо слово децентралізація влади, але є і інші глибинні речі, які торкаються самореалізації територіальних громад,- зауважив він. – Зокрема, формування системи підтримки місцевих ініціатив - це живий зв'язок із громадськістю, який торкається жителів відповідних територій. В тих територіальних громадах, де цей інструмент спрацьовує,- ми бачимо креативні, позитивні рішення, які ідуть на користь розвитку цієї громади. Тому ми розраховуємо на успішну реалізацію Вашого проекту».

Успішного втілення проекту «Розвиток місцевих ініціатив у громадах Вінницької області, як передумова успішного розвитку територій» побажав усім його учасникам і голова обласної Ради Анатолій Олійник, який акцентував увагу на тому, що це – непросте завдання, яке потребує кропіткої праці та значних зусиль з боку самоврядців.

У свою чергу, звертаючись до учасників зустрічі , регіональний керівник фонду Ганса Зайделя в Україні, Румунії і Молдові Даніель Зайберлінг підкреслив : «Фонд Ганса Зайделя підтримує розвиток демократій в інших країнах,особливо у Східній Європі. Нашим підходом завжди є діалог і співпраця між виконавчою владою,законодавчою владою і громадянським суспільством. Як показує досвід,тільки спільними зусиллями можна вирішувати як великі проблеми, так і малі на місцевому рівні. Саме тому так важливо прислухатись до ініціатив з місць, а вже потім дивитись чи є кошти на їх втілення, або де ці кошти можна віднайти».

Передбачається реалізувати проект у 11 етапів. 7 з них буде проходити за підтримки Фонду Ганса Зайделя.
4 лютий 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 649 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль