Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка На Львівщині шахтарі перекрили дорогу через Західенерго

На Львівщині шахтарі перекрили дорогу через Західенерго

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/6432_14525244204452.jpg

На Львівщині сьогодні з 10:00 представники усіх шахт державного підприємства «Лівіввугілля» перекрили дорогу Львів-Червоноград, яка, зокрема, веде до кордону з Польщею.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, дорога перекрита у двох місцях, шахтарі вимагають виплати заборгованості з зарплати за листопад (це 50%) і зарплату за грудень в повному обсязі.

Крім того, вони тримають в руках плакати з написами «Ні, закриттю шахт «Львіввугілля»,вимагають закупівлі вугілля на цих шахтах, зокрема, щоб підприємство «Західенерго» закуповувало вугілля.

Шахтарі пропускають лише деякі пасажирські автобуси, які їдуть до Львова.

Гірники повідомляють, що їхній страйк відбуватиметься упродовж кількох годин.

11 січня на Львівщині у Червонограді понад сто шахтарів шахти «Степова» державного підприємства «Львіввугілля» блокували дорогу. Вони безперервно ходили на пішохідному переході, таким чином, не пропускаючи транспорт.

Тоді страйкували гірники лише шахти «Степова», які розпочали протест 2 січня. Гірники інших шести шахт працювали.

За словами народного депутата Михайла Бондара (фракція «Народний фронт»), представника комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, у бюджеті 2016 року передбачено 500 мільйонів гривень на погашення заборгованості з зарплати за минулий рік.

Генеральний директор державного підприємства «Львіввугілля» Андрій Дяченко в коментарі Радіо Свобода сказав, що у найближчі дні гірникам виплатять усю зарплату за листопад і за грудень – після 20 січня. Про це повідомили шахтарям ще 5 січня.
12 січень 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 636 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль