Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка На Ладижинській ТЕС провели ремонтні роботи на 13, 5 мільйона гривень

На Ладижинській ТЕС провели ремонтні роботи на 13, 5 мільйона гривень

6018_p7270275.jpg (69.8 Kb)Під час літньої спеки збільшилося навантаження на теплову генерацію, адже частина блоків АЕС знаходяться у ремонтах. А компенсувати падіння виробництва електроенергії нічим – гідрогенерація не може збільшити обсяги через низький рівень води. Тому з середини літа частка теплової генерації у виробництві електроенергії зросла. Це змушує енергетиків постійно тримати під контролем робочий стан обладнання, щоб забезпечити безперебійну роботу енергосистеми України. Тому, якщо виникає потреба в ремонті обладнання – все має бути швидко та надійно, щоб не допустити перебоїв з електропостачанням. В цьому допомагає внутрішній підрядник – ТОВ Інтеренергосервіс (ІЕС).

Про це повідомляє прес-служба Ладижинської ТЕС.

Так, спільними зусиллями ремонтники з Ладижина, Енергодару та Дніпра завершують масштабні роботи на обладнанні енергоблоку №5 Ладижинської ТЕС. Ладижинські енергетики спільно з працівниками ІЕС за 48 днів відновили працездатність обладнання блоку: замінили робочі колеса димосмоктів, відремонтували пилосистеми, насосне обладнання, основне та допоміжне електрообладнання, усунули присмокти газоповітряного тракту, замінили дефектні труби паливні котла. Вартість робіт становить більше 13,5 млн грн. Увесь комплекс заходів забезпечить надійність роботи обладнання енергоблоку, що особливо важливо в підготовці до осінньо-зимового періоду. (До речі, промисловий обігрів труб та резервуарів можливо реалізувати на основі гріючого кабеля - промышленный обогрев нагревающим кабелем)

Зварювальник 6 розряду ТОВ ІЕС Олександр Борисенко (на фото перший ліворуч) вперше приїхав до Ладижина із Енергодара, щоб допомогти колегам оперативно завершити ремонт. Каже, роботи багато, але завдяки спільним зусиллям всі об’єми будуть завершені у встановлений термін.

Вже вдруге до колег з Ладижина із Запорізького цеху ІЕС приїхав зварювальник 4 розряду Андрій Савеленко (на фото перший праворуч). Переконаний, найважливіше в роботі – безпека праці. Тому, навіть у 40-градусну спеку, роботу виконує у спеціальному костюмі зварювальника та ЗІЗ.

Григорій Глушко, слюсар КТЦ 5 розряду (на фото в центрі) ремонтує Ладижинську ТЕС вже 35 років. Підкреслює, що доводиться працювати у важкі для теплової енергетики часи. Ситуацію рятують великий досвід роботи та згуртований колектив Ладижинського цеху ІЕС.

«Щоб швидше завершити ремонт та забезпечити надійність роботи енергосистеми України у спекотний період, нам доводиться прикладати максимум зусиль та працювати цілодобово,
– підкреслює начальник Ладижинського цеху ІЕС Ігор Кравець. – Через те, що об’єми робіт величезні, нам допомагають 40 колег із інших станцій ДТЕК та 36 працівників субпідрядних організацій. Ремонтні бригади універсальні та високопрофесійні, адже обслуговують всі ТЕС ДТЕК. У серпні ремонтники з Ладижина, наприклад, будуть відряджені на Криворізську ТЕС в Зеленодольск, щоб допомогти вчасно та якісно виконати заплановані роботи.

«Хочу наголосити, що крім планових об’ємних ремонтних робіт на Ладижинській ТЕС постійно проводяться і позапланові, до яких ми також активно залучаємо працівників ІЕС, – підкреслює заступник головного інженера з ремонту ДТЕК Ладижинської ТЕС Євгеній Спасский. – Звичайно, в нас вже налагоджена продуктивна командна робота цеху технічного обслуговування та підготовки устаткування. Тут на кожній дільниці є свої «аси». Наприклад, на пилосистемах найкраще знається Віктор Збанц, а в ТДМ – Петро Джус, – обидва мають найвищий 6-й розряд. А якщо потрібно ремонтувати поверхні нагріву, тут немає рівних нашим слюсарям Олександру Вдовиченку, Василю Баландюку та Олександру Галізі. Але виникають і такі ситуації, коли без допомоги висококласних ремонтників ІЕС нам просто не обійтись, тому ми іноді залучаємо нашого внутрішнього підрядника до виконання робіт».

Ремонт п’ятого енергоблоку ДТЕК Ладижинської ТЕС планують завершити на цьому тижні.

Як повідомляли ЗМІ до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років на ДТЕК Бурштинській ТЕС завершено капітальний ремонт та включено в мережу енергоблок №9. Навантажувальна здатність блоку збільшиться на 15 МВт. Ремонтна кампанія на ДТЕК Бурштинській ТЕС продовжується. Загалом до кінця року пройдуть планові ремонти ще на чотирьох енергоблоках та розпочнеться реконструкція енергоблоку №10. Очікувана загальна вартість всієї цьогорічної ремонтної кампанії на Бурштинській ТЕС становитиме близько 365 млн гривень.

38_p7270279.jpg (70.47 Kb)4796_p7270283.jpg (70.28 Kb)
8 серпня 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 659 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль