Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка, Влада, Топ-5 Ладижин приєднається до Європейської ініціативи "Угода мерів" зі зміни клімату

Ладижин приєднається до Європейської ініціативи "Угода мерів" зі зміни клімату

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/1110_1374437582_dtek-ladizhinska-tes-pracyuye-bez-elektrofltrv-001_0.jpgТериторіальна громада міста Ладижин приєднається до Європейської ініціативи "Угода мерів", метою якої є зменшення кількості СО2 в атмосферу.

Відповідний проект рішення було включено в порядок денний чергової сесії Ладижинської міської ради. Угоду від імені територіальної громади має підписати міський голова Валерій Коломєйцев, а контролювати міського голову при цьому буде його заступник.

9 березня 2007 року ЄС ухвалив пакет документів «Енергія для світу, що змінюється», який зобов’язує в односторонньому порядку зменшити до 2020 року власні викиди СО2 на 20% в результаті 20% зростання енергоефективності та 20% частки відновлювальних джерел енергії в структурі енергоносіїв. «План дій Європейського Союзу з енергоефективності: Реалізація потенціалу» включає створення «Угоди мерів» як пріоритет.

"Ми, мери зобов*язуємось: Перевершити цілі, визначені ЄС до 2020 року, скоротивши викиди СО2 на власних територіях щонайменше на 20% через впровадження Плану дій для сталого енергетичного розвитку у тих сферах діяльності, що відповідають нашим повноваженням", - вказано в Угоді.

Крім того, угода зобов*язує місто Ладижин та його очільника Валерія Коломєйцева здійснити цілий ряд дій та зобов*язань, що стосуються зменшення кількості викидів в Ладижині та вже за три роки дати показник у вигляді зменшення 20% кілкькості викидів в СО2 в атмосферу.

Тема викидів Ладижинської ТЕС не нова в Ладижині. Нагадаємо, що влітку минулого року громадською організацією "Ладижинська громадська рада спільно з Вінницькою обласною радою було організовано круглий стіл по екологічним проблемам Ладижина і Ладижинської ТЕС. Участь в круглому столі взяли топ-чиновники обласного центру, але сам захід було фактично місцевою владою провалено, а організаторів піддано жорсткій критиці. І от пройшло зовсім небагато часу і міський голова Валерій Коломєйцев сам ініціював включення Ладижина в Європейської програми зі зміни клімату.

Читайте також:

Валерій Коломєйцев:Ладижинці потерпають та хворіють від мільйонів тон шкідливих викидів
15 грудня 2016 | | Автор:Arhip | Переглядів: 16992 Коментарів: 1
Написав: pash 15.12.2016 - 20:53
Не знаю як інші жителі міста люди, я не вірю жодному слову міського голови. Все що він говорить і обіцяє не варто уваги.Всі проекти у яких він брав участь провалюються.Давайте згадаємо як він бігав із чорним снігом...ЛТЕС як коптила так і коптить, як викидала сажу, так і викидає...За сморід у місті чого він тільки не заявляв і куди тільки не звертався...і журналістів запрошував із центральних ЗМІ...Але жодного разу не повідомив громаді про результати своїх звернень.Це його хобі-популізм...Там де можна урвати копійку, там і він,обов*язково всуне свого...носа.А вислів про шкідливі викиди і ренген апарат- свідчать про його культуру і обізнаність. У такому випадку наш мудрий народ говорить-бачили очі що брали-нехай повилазять!!!!

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль