Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка Компанія Ахметова скорочує обсяги закупівлі вугілля Львівсько-Волинського басейну

Компанія Ахметова скорочує обсяги закупівлі вугілля Львівсько-Волинського басейну

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/3632_55.png

«У січні 2016 року Добротвірська теплоелектростанція отримала 101,7 тисячі тонн палива, з яких лише 40% (36,3 тисячі тонн) – вугілля шахт Львівсько-Волинського басейну», – визнають у ДТЕК «Західенерго».

Нині ДТЕК Добротвірська ТЕС працює мінімальним складом і 50% обладнання простоює, повідомляє ДТЕК "Західенерго" у своєму прес-релізі. При цьому станція забезпечена вугіллям понаднормово – станом на 25 лютого на складі є 96 тис. тонн і блоки та турбогенератори технічно готові нести навантаження. Причина простоювання Добротвірської ТЕС, за версією менеджера з комунікацій ДТЕК "Західенерго" Іванки Попович, у скасуванні правила енергоринку про роботу ТЕС нижче технологічного мінімуму, яку зараз розглядають. Питання про скасування правила щодо мінімально допустимого складу працюючого обладнання ТЕС, ініційованого НЕК «Укренерго», ще більше шкодить маневреній тепловій генерації і може стати загрозою для всієї об'єднаної енергосистеми.

Це, на думку авторів прес-релізу, може призвести до аварійної ситуації для селища Добротвір та різкого зменшення закупівлі вугілля Львівсько-Волинського басейну. Однак, зазначено у прес-релізі, у січні 2016 року Добротвірська теплоелектростанція отримала 101,7 тисячі тонн палива, з яких лише 40% (36,3 тисячі тонн) – вугілля шахт Львівсько-Волинського басейну, визнають у ДТЕК "Західенерго".

«Наша компанія навіть в умовах величезної заборгованості за вже вироблену електроенергію змогла забезпечити готовність своїх ТЕС до роботи в осінньо-зимовий період. Борг ДП Енергоринок тільки перед ДТЕК Добротвірською ТЕС – майже 242 млн грн, що співрозмірно з вартістю 3 щорічних ремонтних кампаній, – зазначив директор ДТЕК Добротвірської ТЕС Олег Таращук. – Коли блоки простоюють, у нас немає можливості заробляти гроші, щоб оплачувати в повному обсязі витрати на виробництво. Це означає не просто зниження вироблення електроенергії теплової електростанцією. Це по ланцюжку веде до зниження обсягів закупівлі вугілля Львівсько-Волинського басейну, зменшення виплат у бюджет і ризиків з теплозабезпечення селища. Адже якщо станеться аварія, то при роботі тільки одним блоком ми не зможемо одночасно подаючи тепло в теплосистему запускати ще один енергоблок чи турбогенератор».

Довідка з прес-релізу ДТЕК "Західенерго":

ДТЕК ЕНЕРГО – операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерацію і дистрибуцію електроенергії в структурі енергетичного холдингу ДТЕК. Генеральний директор ДТЕК ЕНЕРГО – Всеволод Старухін. Чисельність працівників ДТЕК ЕНЕРГО - 127 тисяч осіб. У портфель активів ДТЕК ЕНЕРГО до видобутку вугілля, теплової генерації і дистрибуції електроенергії входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18,6 ГВт; 5 підприємств з дистрибуції електроенергії, які обслуговують 5,2 млн клієнтів – фізичних і юридичних осіб.
ДТЕК – стратегічний холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Джерело
28 лютий 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 557 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль