Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка ДТЕК Енерго розпочав ремонтну кампанію 2016/2017 на своїх електростанціях

ДТЕК Енерго розпочав ремонтну кампанію 2016/2017 на своїх електростанціях

2664_fakt-list-20160225_ua.jpg (52.67 Kb)

На ТЕС ДТЕК розпочались перші ремонти енергоблоків для підготовки до опалювального сезону 2016/2017. Триває ремонт енергоблоку №4 Бурштинської ТЕС. Всі станції ДТЕК Енерго стабільно працюють, виробляючи електроенергію і тепло. Обсяги вугільних складів стабільні - сумарно на ТЕС ДТЕК знаходиться 1,7 млн тонн вугілля, що на 59% більше, ніж в лютому 2015 року, у тому числі на складах ДТЕК Західенерго – 547 тис. тонн (Бурштинська ТЕС – 270 тис. тонн, Добротвірська ТЕС – 96 тис. тонн, Ладижинська ТЕС - 181. При цьому, борг ДП «Енергоринок» перед ТЕС компанії збільшився і досяг 5,3 млрд грн.
Станом на 1 лютого заборгованість за вироблену електроенергію перед ДТЕК Західенерго становить майже 1,9 млрд грн., з них перед Бурштинською ТЕС більше 1 млрд грн, Добротвірською ТЕС – майже 242 млн грн, Ладижинською ТЕС – майже 537 млн грн.

Нестача коштів обмежує можливість станцій проводити ремонти і оновлення обладнання, закуповувати паливо, призводить до формування зустрічних заборгованостей перед шахтарями і постачальниками.
Енергоблоки ТЕС завантажуються за залишковим принципом. Станом на сьогодні простоюють 23 блоки ДТЕК Енерго, повністю забезпечених паливом. На ДТЕК Добротвірській ТЕС простоює 50% обладнання, на ДТЕК Ладижинській ТЕС працює лише 2 з 5 енергоблоків, ДТЕК Бурштинська ТЕС працює в режимі «енергоострова» і не постачає електроенергію в об’єднану енергосистему України.

З початку року для пускових операцій на більшості енергоблоків ДТЕК, включаючи ТЕС ДТЕК Західенерго, замість мазуту використовується газ, що забезпечує надійність роботи станцій і знижує викиди шкідливих речовин в атмосферу. З початку року використовують газ для пускових операцій і на станціях ДТЕК Західенерго.

В Україні триває падіння споживання електроенергії і сьогодні теплова генерація затребувана за залишковим принципом – майже половина енергоблоків ТЕС ДТЕК, повністю забезпечених паливом, залишається в резерві – станом на 25 лютого 23 енергоблоки ДТЕК не затребувані і простоюють. В цілому, за станом на 25 лютого 28 пиловугільних енергоблоків ТЕС в Україні простоюють в резерві.
27 лютий 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 491 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль