Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Економіка, Влада Депутати Ладижинської міськради хочуть самостійно розпоряджатися екологічними коштами

Депутати Ладижинської міськради хочуть самостійно розпоряджатися екологічними коштами

http//lad.vn.ua/uploads/images/foto/0521_7776_img_1985.jpg

Депутати Ладижинської міської ради звернулись до голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, народних депутатів з проханням внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу України та повернути громадам право використовувати екологічні кошти самостійно.

Про це йшлося на позачерговій 3-й сесії міськради.

До такого рішення депутатів спонукали зміни в Бюджетному кодексі згідно яких з 01 січня 2016 року екологічний податок зараховується до спеціального фонду і може використовуватися виключно для фінансування природоохоронних заходів (у 2015 році був складовою частиною загального фонду).

Для Ладижина, джерелом надходжень екологічного податку є відрахування Ладижинської ТЕС за викиди забруднюючих речовин у повітря. В доходах загального фонду міського бюджету екологічного податку закладено 25 млн. гривень.
В минулому році за ці кошти не тільки садили квіти та дерева, а й утримували всю бюджетну сферу, робили капітальні ремонти, займалися благоустроєм міста.

Відтепер використання таких коштів матиме цільовий характер, і їх належить спрямовувати виключно на здійснення природоохоронних заходів.

Тож, депутати у зверненні привертають увагу найвищих державних посадовців до неправомірно, на їхню думку, ухваленої парламентом законодавчої зміни та сподіваються що у Києві дослухаються до голосу громад.
31 січень 2016 | | Автор:victoria | Переглядів: 748 Коментарів: 4
Написав: nina 1.02.2016 - 08:40
Ну да, сортиры строить-это тоже экология. А вот про фильтры для нас подумать-это не по - депутатски? Не депутаты будут распределять экологические деньги, главный кукловод, куда захочет, туда и распределит. Депутатам даже руку "за" поднимать не нужно, они же в большинстве своём люди кукловода.
Написав: Arhip 1.02.2016 - 09:38
Якщо аналізувати витрачання екологічних коштів, то можна побачити, що навіть вони витрачались в основному на благоустрій та інші неекологічні проекти і по факту не йшли на відтворення втраченого здоров*я ладижинців. Для прикладу можна взяти Дендропарк з сумою в 38 мільйонів гривень. Чи є цей проект екологічним? Тільки опосередедковано. Натомість на сьогодні на ТЕС по викидам навіть запроектовані норми по ПДК порушуються, а це наші втрачені життя та здоров*я. Мене дивує те, що серед 26-ти депутатів не знайшлось жодного, хто б був проти цього рішення.
Написав: pash 1.02.2016 - 18:32
Ініціатором зверненя до Верховної ради виступив не хто інший, як міський голова. З однієї сторони це добре, якби не але...А це саме злосчасне але складається із дуже багатьох питань.Почну із першого питання про використання коштів природоохоронного фонду він (міський голова) піднімає його також не вперше.Для цього слід звернутися до архіву комунальної газети...Але я цього робити не буду.Просто по пам*яті скажу,що і з друзями у Верховній раді він піднімав питання, І звернення писали.Але віз залишився на місці....Тому,що на словах це і в газеті було голослівно заявлено та до кінця не доведено. А про свої поїздки до Верховної ради, чи асоціації міський голова ні разу не відзвітував!!!!Слідуюче-наш мер дуже добре бачить,що хтось неправильно робить, а у себе під носом не бачить, що природоохоронні кошти використовувались не за призначенням(для цього є акти ревізій)Своїх повноважень по забезпеченні виконання законів він не виконує, а депутатів саме він підбив-давайте звернемося до Верховної ради, щоб дали кошти..."Жаба задушила" Вже мало було 190 млн...Дайте ще 25... На що ж вони підуть-водорослі вже викосили,рісла річок почистили,дендропарк створили, туалет побудували... Навари, відкати і премії отримали. Яка буде чергова видумка...І чи виграє від неї громада міста?
Написав: La-la-La-la 2.02.2016 - 09:10
2016.02.02 c 9:00 до 17:00 на поселок будет выключена вода. Запасайтесь.

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль