блоги Ладижина

Блоги Ладижина
Віталій Сутик 12 октября 2015

Звіт перед виборцями

Звіт перед виборцями депутата Ладижинської міської ради 6 скликання від виборчого округу будинків № 1а,24,25,26,27,27а,27б,28,29 Сутика Віталія Володимировича.
http//lad.vn.ua/blog/uploads/images/autors/3975_7309_img_1596.jpg
Звітний період: листопад 2010 – вересень 2015 року.
Повне ім’я, дата народження, місце роботи:Сутик Віталій Володимирович, провідний інженер Ладижинської ТЕС.
Партія, від якої був обраний: Всеукраїнське об’єднання „Батьківщина”, обраний 5 листопада 2010 року, за результатами виборів отримав найкращий результат на мажароритарних округах в Ладижині.
Дата вступу в партію: січень 2001 року. В інших політичних партіях не перебував.
Дата обрання депутатом Ладижинської міської ради: 15.11.2010р., обраний на мажоритарному окрузі, житлові будинки по вул. Будівельників: 24, 25, 26, 27, 27А, 27Б, 28, 29, вул. Наконечного, 1А.
Членство у фракціях (групах): член депутатської групи «Ладижин –це наше майбутнє».
Співзасновник громадської організації “Ладижинська громадська Рада”.

За час виконання своїх депутатських обов’язків виконував свої обов’язки депутата, брав участь в роботі депутатських комісій, на сесіях брав активну участь в обговоренні питань порядку денного, вносив депутатські запити, адресував депутатські звернення реагуючи на звернення виборців, завжди зустрічався з виборцями на іх запрошеня, та збори, розглядав їх звернення та оперативно реагував на них залучаючи досвітчиних фахівців для консультацій жителів. Крім того, я також пропонував власні проекти рішень на розгляд сесії. Додам, що я давно активно займаюсь громадською роботою: на кожних виборах безкоштовно виступаю членом комісії або спостерігачем на виборчих дільницях, однин із засновників і учасників ГО «Ладижинська громадська рада», ГО «Народний центр екологічного контролю». Неодноразово брав участь у Всеукраїнських заходах, як у навчальних семінарах, так і в роботі круглих столів. Я постійно підвищував свій фаховий рівень, як Вашого представника та депутата, оскільки за освітою є інженером-електронщиком і став депутатом вперше, тому займався і самонавчанням і залучав до своєї роботи експертів та фахівців різного рівня, щоб опанувати ту чи іншу проблему.
5343_5629_img_0364.jpg (99.31 Kb)
Крім того піднімав також постійно питання благоустрою виборчого округу, як під час персональних зустрічей з чиновниками, так і на сесіях міської ради, але на жаль як і майже всі представники округів отримував поясненя нехватки коштів. Дійсною причиною відмови мені були по суті моя активна життєва позиція та критика на адресу роботи комунальних підприємств та служб міста, наприклад щодо системного розкрадання ресурсу громади в місті Ладижин.

Постійні гострі намагання досягти визначеної мною цілі зробили своє, за що я дуже вдячній міському голові Коломейцев В.І. якій все ж таки дослухався до моїх пропозицій та почав їх вирішувати. Вдячний я Валерію Івановичу як єдиному розпоряднику бюджетних коштів, вдячний йому хоча дуже піздно, але все ж таки роботи виконані. З його дозволу забрані ті ями в наших дворах на дорогах, а з тих 20 дитячих майданчиків що міска рада закупила їх ще два років тому, в наших дворах поставлено їх аж два комплекта. Звичайно шкода що встановлено дітям на зиму, 16 метрів від смітника та перед самими виборами і від особи що служить в цієї зграї безхозяйствеників відробляючи свої туристичні путівки закордон.

Тільки зараз на виборах гроші міської ради дійсно запрацювали на громаду.
Це на мою думку значно краще ніж знецінитись на 70% в банкові на невідомі нікому депозити, очікуючи наступних виборів.

За другу, також важливу задачу, я для себе поставив домогтися розпорядників коштів міста віддати жителям їх кошти на ремонт будинків. Ті кошти які меріі були надані Ладижинською ТЕС на ремонт. Тож продовжаться поточні ремонти і утепленя будинків. Це стосується наших будинків №25, №26, та №27. Тож ці объекти вже заплановані, розглянуті та скоро, а саме до кінця 2015 року при дозволі фінансового розпорядника пана Коломейцев В.І., мають бути утеплені. Тож головне наші законі гроші не на майбутній депозит та в компенсацію збитків КП “Добробут”, а на ремонт наших старих п`ятиповерхівок. Тож недопустимо щоби 30 міліонів гривень віддані нам компанією ДТЄК на наші ремонти знаходились безцільно лежачи в казначействі більш ніж півтора року, знецінившись більш ніж в 2,8 раза. Тільки з цего з нас обібрали як шкаралупу з 3.726 міліона доларів до 1.318 міліона доларів. Таким чином 2.408 міліона наших коштів зникло завдяки безхозяству керівників міста!

Відповідно кожна НЕ відремонтована квартира наших будинків значно знецінилась в порівняням з капітально відремонтованими будинками, наприклад будинка по вул. Процишина №5 де жителі цих будинків получили від компаніі ДТЄК добре зроблений капітальний ремонт замість грошей витребуваних мерією на ремонт.

Мої депутатські ініціативи і перешкоджання моїй депутатській діяльності.

За п’ять років роботи депутатського корпуса всіма 36 депутатами м.Ладижин було подано не білше 10 проєктів рішень, чотирі з яких подані саме мною. 29 березня 2013 року відбулась чергова сесія Ладижинської міської ради. Я, як депутат, вніс вказані проекти рішень на розгляд міської ради.

Я єдиний депутат який подав та зареєстрував проекти рішеня з вимогою:

1. трансляцій всіх сесій міської ради та виконавчого комітету через інтернет. У комунального радіо вже є досвід і вже закуплине обладненя, вони транслювали підрахунок голосів під час останніх виборів більше 3 діб.

2. перевірки МКП "Добробут" незалежними фахівцями та депутатською комісією. Підприємства яке зробило збитків на 27 мільйонів гривень. Депутати повинні знати, чому в МКП "Добробут" рентабельність складала 500-700 тисяч з мінусом кожного місяця. Якщо Добробут в боржниках на 27 мільйонів, а люди платять і винні трохи більше 3 мільйонів, то значить щось не так в цьому підприємстві. І не є причина тому в недостатній ціні на комунальні послуги або крадіжок засудженого головного бухгалтера.

3. визначеня зони відповідальності комунальних підприемств та щоб міська рада провела громадські слухання по проблемам благоустрою міста. Ситуація, коли дороги та доріжки в наших дворах в ямах, коли одна частина прибрана, а інша ні, я хотів знати чому? Тай як в подальшому прояснилось, в нашому місці немає до сих пір зони відповідальності комунальних підприемств.

4. повернути землю громаді. Навколо Ладижина земельна мафія роздерибанила землі. Я вимагав, щоб міська рада звернулась до Генерального прокурора, щоб всі ці факти були перевірені. Але всупереч законодавству міський голова
навіть не вніс в порядок проекти рішень, тому я звернувся із заявою про відкриття кримінального провадження по факту перешкоджання моїй депутатській діяльності. І таке кримінальне провадження було відкрито, але згодом було закрито внаслідок нашої корумпованої правоохоронної судової системи.

Самостійне вирішеня вище зазначених питань як пересічним громадянином та результати:
1. Як результат, проблему гласності я вирішив самостійно і своїм коштом. Відеозаписи сесій розміщені в Інтернеті де Ви, виборці можити їх переглянути. За пошуком - Ладыжин сессия.

2. Після моїх активних дій по намаганю перевірки крадіжок в Добробут, звіти за 4 роки цього підприємства було опубліковано в газеті «Нове місто», що я вважаю своєю однією невеликою перемогою яку не підтримано другими підлеглими та залежними від меріі депутатами. Нажаль збитки весь цей час КП “Добробут” накопичувало (500-700 тис.гр/міс ) і в подальшому ці борги лягли з комунального підприємства на плечі всіх жителів ТЕСівских будинків. Таким чином гроші наданих компанією ДТЄК нам на капітальний ремонт зїлись тим боргом бездарного хазіювання місцевої влади та підприємства КП “Добробут”. Біля 27 міліонів гривень по курсу 1$=8.05гр., або 3.375 міліона доларів наших грошей на капітальний ремонт ми загубили тільки завдяки роботі КП “Добробут”. Саме тому і із цієї причини в наших дряхлих пятиповирхівках згідно закона України "Про приватизацію державного житлового фонду"(http://tiny.cc/RemontDomov пункт 11), той перелік робіт (http://tiny.cc/KapRemontDomov) капітальний ремонт проводитись вже не буде, а тільки поточний ремонт. Там де це вкрай вже є необхідно. Тож там де вже в біді галасують жителі з дирявими стелями, прогнившими трубами, обірваними вікнами та дверми в під’їздах там і будуть робитись ремонти. Жаль.

3. Що до зони відповідальності комунальними підприємствами м.Ладижина питаня досі відкрите. Як підтверженя тому - в залі засідань міської ради знову відсутня така карта яку я туди доставив, і по якій мали би працювати депутати міської ради та своїм голосуванням ґрунтувались на неї. А с заду 25 будинку, проти першого підїзду, за то розломане бетонне покриття доріжки до сих пір ніхто не відповідальний.

4. Що до кримінальних справ по земельному дерибану, то я та мої колеги з ГО «Ладижинська громадська рада» ініціювали відкриття кримінального провадження по цим фактам проти ладижинських чиновників. Як наслідок на данний час замля на березі Буга (4.2 га.) вкрадина у Ладижинців через суди повертаеться в громаду та видаеться учасникам АТО, а очільник земельного відділу поки що звільнився.

Виконання моїх додаткових программ які я не пропонував Вам на попередніх виборах.
Гласність в роботі сесій міської ради.
1. Коли я став депутатом, остаточно прийшов до висновку, що абсолютно всі вільні виборці не мають можливості обективно почути та побачити, як голосують їх депутати та приймаються рішеня, і що інформація про прийняті рішення є дозованою для суспільства. Дуже часто необ’єктивною та перекрученою комунальними ЗМІ та самими депутатами. Саме тому я вирішив записувати всі сесії на відео та висвічувати їх в Інтернет. Мої спроби добитись цього від меріі не були підтримані а часто і розкритиковані з погрозами, тому я знову ж таки за власний кошти (1800 гривень) придбав необхідне відео обладнання та самостійно здійснюю відеозаписи всіх сесій міської ради та виставляю їх в мережі Інтернет. Зокрема, в бібліотеку
EX.UA, FB.COM (Vitaliy Sutyk), YOUTUBE.COM за пошуком ЛАДИЖИНСЬКА ГРОМАДСЬКА РАДА. Розмістив майже всі
відео засідання місцевої ради за останніх п'ять років.Перших три роки аудіо запис а пізніше і відео запис. Деякі відеозаписи було розміщено на громадському міському сайті «Новини Ладижина» LAD.VN.UA.

Додам, що я єдиний депутат в міській раді, який веде свій блог в мережі Інтернет на сайті «Блоги Ладижина», в якому я публікую інформацію про свою депутатську діяльність та громадянську позицію. Також такій вид надання інформаціі виборцям і можливість запропоновано мною знову таки вперше в нашому місті.

2. Проблема безпритульних тварин.
Я єдиний депутат, який послідовно протягом останніх кількох років намагається вирішити проблему бродячих тварин в місті. Не проходить напевно жодної сесії на якій так чи інакше ця проблема не озвучується та не обговорюється. Як результат, на одній із останній сесії було створено робочу групу по вирішенню цієї проблеми. Мною проведено десятки консультацій з ветеринарами та кінологами які займаються безпритульними тваринами в Україні, експертами та фахівцями самого високого рівня. Інтерв’ю і рекомендаціі дані ладижинцям, можна продивитись в мене на сторінці в фейсбук FB.COM (Vitaliy Sutyk). Разом з ними я готую програму вирішення цієї проблеми враховуючи негативний досвід та проблеми з якими зіштовхнулись ті ради міст, де цю проблему вже намагались вирішити по європейски. Вважаю, що я переміг байдужість мера та депутатів, які не вважали за проблему існування бродячих тварин в місті та навіть насміхались з моїх ініціатив, бо сам Валерій Коломєйцев на свому останьому звіті визнав, що ця проблема існує, і заявив що не знає як її вирішити. На жаль для вирішеня ціэі проблеми і початку роботи нашої групи мерія поки що жодної копійки не виділила. Хоча 5 тисяч гривень для міста це э мізер. 6252_6253_9297-img-0280.jpg (146.13 Kb)

3. Столи з накриттям для гри в шахмати та доміно.
В цьому році в дворах житлових будинків № 1а, № 2 та № 26,№ 29 мною встановлено на замовлення від жителів цих будинків столи з накриттям. Ці місця активно використовуються для дозвілля, як чоловіками для гри в шахи та доміно, так і молодью та мамами з дітьми. В подальшому будуть слугувати для проведеня зборів жильцями. На реалізацію цього проекту мені вдалось виграти кошти (грант) у КП АМЕР. В загалом з налогами було витрачено 25 тисяч гривень з яких до 20 тисяч було отримано в якості лімітованого мікро-гранду від компаніі ДТЄК, а 5 тисяч гривень були моїми власними коштами. Зборку та дизайн столів частково допомагало виконувати ЧП ЭЮМ.
1639_img_1755.jpg (398.88 Kb) 0711_img_1758.jpg (2.55 Kb)7524_img_1759.jpg (319.08 Kb)5055_img_1763.jpg (309.99 Kb)7863_img_1764.jpg (358.53 Kb)9913_img_1767.jpg (3.93 Kb)
4. Моя зарплата як депутата, та розподіл коштів з депутатського фонду.
Я, як депутат місцевої ради зарплату ніколи не отримував, та абсолютно ніякими пільгами ніколи не користувався. Депутатські фонди поповнюэться раз в рік з міського бюджету. В 2015р. цей фонд для одного депутата збільшився і становить 10 тис.гр. а міського голови в сто разів більше а саме 1 мілліон гривень. Ці малі кошти мною розподілялися здебільшого на допомогу онко хворим. За 5 років мною було розподілено біля 28 тис.гр. для жителів нашого виборчого округу, які потребували цієї та іншої допомоги. Загалом матеріальну допомогу отримало біля 68 осіб за цей період. З моеї сторони жодного випадку відмови в наданні такої допомоги виборцям нашого округу не було. Жодного разу цей рахунок не спустошувався протягом року, і кожен житель округу не привиди що мав би такій резерв, і на таку хоча і мізерну але допомогу.

Результати виконання моєї передвиборчої програми яку я пропонував
Вам, та яку Ви підтримали на попередніх виборах в 2010 році.

Головним пунктом моєї передвиборчої програми було встановлення на житлових будинках біля під’їздів сучасного економного і автоматичного освітлення, і Ви мої сусіди вибирали мене саме за цією програмою. На початковому етапі я намагався частково вирішити цю проблему за допомогою житлово-комунального господарства через місцеву владу, через залучення коштів меценатів, - великих підприємств нашого міста (ТЕС та Наша Ряба). Але на жаль всі відмовляли мотивуючи це зайвою турботою. Я пройшов одинадцять кабінетів різних чиновників і директорів, та нажаль проблема освітлення нікого не цікавила. Цікавий факт, мій проект встановлення освітлення не отримав фінансування навіть через проект «Місто своїми руками» агенціі КП АМЕР. Нажаль члени конкурсної комісії Червонецька Людмила., Ткачук Віктор, та мешканець наших будинків Кравченко Олена. відмовили в фінансувані мотивуючи це тим що і так видно. Хоча після цього мої ідеї встановлення саме світлодиодного освітлення активно почали використовувались цією структурою наприклад в буд. №12 та №19, № 1а та № 1.
Не спринятя топ чиновниками міста проблеми освітленя зумовило прийняття рішення щодо фінансування проекту освітлення дворів мого виборчого округу власними коштами. Дякувати моїй родині, яка мене підтримала і погодилась на те, щоб я за рахунок нашого сімейного бюджету реалізував обіцяний Вам проект освітлення. ¬¬¬¬На сьогоднішній день я майже завершив встановлення системи такого освітлення, яка мною встановлюється за власні кошти власними руками та з допомогою мого сина. Тож мною також встановлено 19 прожекторів. Як підтвердилось на практиці основне освітлення яке покриваєть основні доріжки у дворах а також під’їздах. Нажаль поки будинок №29 достатньо освітити не зміг. Таке освітлені не є можливо за наявності дерев біля самого фасаду будинка. Там ЖГК дослухалось та встановлено світильники з ручними вмикачами під козирками підїздів.
Встановлені мною світлодіодні прожектори розмістилися на фасаді пятих поверхів будинків, і які не потрибують втручання людини в їх роботу, та термін служби яких складає більш ніж 15 років.
Освітлювати цими дев`ятнадцятью прожектоами є можливо лише там де не заважають дерева. Саме тому це освітленя покриває зони: на проході площі та ТПВ биткомбінату, в дворах будинків №1а–2/3/4 підїзд, №1б - 1/2 підїзд, №25б - 4/5/7/8/9/12/підїзди та вхид в парк, будинок №26-1/2/3/4/5/6 підїзд, будинок №27-1/2/3/4 підїзд та площадка ТПВ, №27б та №27а 1/2/3/4/5/6/7/8 підїзд, №28б-1/2/3/4 підїзд.
Запевняю Вас, розроблена мною система освітлення прослужить довго, буде гарно освітлювати двори та під’їзди і буде економною. На цю систему освітлення я витратив за цих 5 років значні своїх ресурсів і власних коштів, але я не жалкую про це, бо мої кошти та сили пішли для зручності наших спільних дворів.
Згодом, і на сьогоднішній день після піднятя на різні рівні питаня освітленя дворів, ЖКГ вперше за остані 40 років також встановило нові світильники до підіздів в будинках. Нажаль деякі господарі міста недослухалось мене як фахівця в цему питані та відновили ручні вмикачі, встановили звичайні фінансово затратні лампи розжарювання та ртутні лампи в яких термін роботи дуже обмежений. Так сталось біля під’їздів на будинках 27,27а,27б,28,29. Згодом ті точки
необхідно замінити також на світлодіодні.
66_img_1795.jpg (107.26 Kb)2628_img_1793.jpg (269.31 Kb)7764_img_1782.jpg (173.54 Kb)5591_img_1776.jpg (196.46 Kb)9197_img_1771.jpg (123.36 Kb)9744_img_1762.jpg (150.63 Kb)2413_img_1761.jpg (116.47 Kb)
Підводячи підсумок цього розділу мого звіту підсумую:
До мого обрання представником від першого округа, від будинків № 1а, 24, 25, 26, 27, 27а, 27б, 28 та 29 було чотирі точки освітлення.
Пригадайте це будинках/підіздах 25/2/7,26/1, 27/1, то на сьогодні вже існує 46 справних точки освітлення з яких 19 точок прожекторів прослужить понад 50 тисяч годин в автоматичному режимі.
Я відповідально ставлюсь до тих обіцянок, що я давав виборцям, тому можу сказати із впевненістю, що я виконав все, що обіцяв в своїй програмі, і мені не соромно дивитись у вічі всім жителям свого виборчого округу. То головне, з чим я йшов як Ваш представник в раду я вважаю що виконав.

На жаль, комунальна газета “Нове Місто” неодноразово відмовлялась роздруковувати мої зверненя, мої заяви та звіти, тому единим можливим способом є донесеня мого звіту до Вас через такій спосіб.

Окрім цього, будь-які запитання з приводу моєї депутатської діяльності, а також діяльності Ладижинської міської ради можна спрямовувати за електронною адресою: UDAFV60@GMAIL.COM або SMS 097 142 2850
http//lad.vn.ua/blog/uploads/images/autors/image003.png
Виділене чорним - будинки округа № 1
Віділенісвітлими кругами - зони освітлені прожекторами.


Є можливість все обсудити та подати свої пропозиции за адресою (http://tiny.cc/SutikVitaliy)

30 вересня 2015 року
депутат Ладижинської міської ради
Віталій Сутик
Коментарі:

13.10.2015 - 07:09 #1Wanch
Я заходил по твоей ссылке!))))))))))))))) Кругом Европейска мова, нашёл один русский текст:
"Питомник Йоркширских тернеров в Николаеве..."
Если это то, то спасибо!)))))))))
http//s015.radikal.ru/i333/1510/0e/f7cf37c605e3.jpg
13.10.2015 - 15:39 #2OstapBender
Комусь не завадило б повчитись граматиці...
13.10.2015 - 15:47 #3Vetal
OstapBender, Вы заметили разночтение?
13.10.2015 - 21:14 #4Wanch
Виталий! Честно, я не юродствую; и, если взять хронику твоего отчёта, то ты вполне мог бы
быть МЕРом Ладыжина. Честности у тебя действительно не надо занимать.
То, что я иногда тебя склоняю не значит, что против тебя; думаешь, я не люблю зверушек или не
болею за всех нас?
Просто, я чутко ко всему отношусь, и, ещё раз повторюсь, я уважаю твои принципы.
Но, извини, иногда ты пишешь глупости и я немножко посмеиваюсь; а так, я - с тобой!
Не держи на меня зла! Тем-более, я сегодня добрый)))))).

А вот по твоей ссылке я действительно попал на песиков. Извини, не хотел плохого!
16.10.2015 - 09:00 #5aleksandr
Молодець !!!
11.11.2015 - 23:24 #6Vetal
Канал в YOUTUBE засідань сесій
//goo.gl/DDR5fO

    Додайте коментар:

 
Ім'я (обов'язково)
Email: (обов'язково)
captcha

Теги форматування

Смайли
 
 

Коментарі

Як ми шукали Апетит
01.03.2024 Igorqpd: Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ют...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
23.02.2024 KennethLit:
К О Л Я Д К А
31.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
Якщо ви хочете завести собі блог на нашому сайті
30.01.2024 Inna: Запрошуємо вас до центру танців https://arthurmurr...
ТОЧКА КИПЕНИЯ
30.01.2024 StevenDep:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
16.01.2024 Isaaclop:
ТОЧКА КИПЕНИЯ
14.01.2024 GustavoSag:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:


Автори