Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Статьи Після ефіру на радіо громадськості міста влада нарешті оголосила війну амброзії.

Після ефіру на радіо громадськості міста влада нарешті оголосила війну амброзії.

http//lada-fm.com.ua/uploads/posts/2011-10/1317650876_dsc_8993.jpg
Автор: Тетяна Тронець, Радіо Ладижин
У міфології древньої Еллади слово «амброзія» означало буквально «їжа Богів».

Виставку найвищих зразків амброзії планують створити в Ладижині активісти ГО "Ладижинська громадська рада".

За словами представника організації Андрія Скакодуба, в зв’язку з будівництвом в Ладижині потужних промислових об’єктів збільшилися і площі цієї карантинної рослини.

В тому, що для боротьби з амброзією вже час шукати інші методи, крім викошування, переконаний ще один активіст "Ладижинської громадської ради" Володимир Кондрицький, адже рослини амброзії добре переносять багаторазові скошування, формуючи при цьому від 5 до 15 пагонів.

А час цвітіння рослини доволі тривалий - з кінця липня аж до жовтня місяця.

І саме у цей період багатьом людям, які мають алергію чи астму, доводиться або приймати протиалергійні препарати, або взагалі виїжджати з міста.

Спеціалісти міського комунального господарства цілком згодні, що метод викошування амброзії результатів не дає, тому у місті її будуть винищувати шляхом обробки гербіцидами, каже директор КП "Ладижинський комбінат комунальних підприємств" Руслан Шерсткий.

Він же попросив ладижинців повідомляти комунальникам про місця буяння цієї рослини.

Активісти ж ГО "Ладижинська громадська рада" не погоджуються з тим, що для винищення плантацій амброзії потрібна заявка від населення. Юрій Васильєв переконаний, що в місті існують відповідні служби, які самі повинні займатися подібними питаннями.

Як пояснив заступник міського голови Ладижина Олександр Олійник, питаннями боротьби з амброзією в місті переймаються давно. Комунальники вже зрозуміли, що косити цю карантинну рослину марно, тому вирішили вдатися до більш дієвих методів - хімічної обробки.

Та для цього потрібно мати відповідну ліцензію – каже Олександр Олійник, тому КП "Ладижинський комбінат комунальних підприємств" вимушений співпрацювати з приватним підприємством.

Як каже головний комунальник міста - спеціалісти шукатимуть зарослі амброзії самі, проте від допомоги населення також не відмовляться.

Про місця, які були оброблені хімікатами, ладижинцям сповіщатимуть таблички з відповідними написами на кшталт «обережно, оброблено» - каже директор КП "Ладижинський комбінат комунальних підприємств" Руслан Шерсткий.

То ж відтепер, гуляти по Ладижину краще цивілізовано - по пішохідним доріжкам, або уникати газонів з застерігаючими табличками.
26 липня 2012 | | Автор:Arhip | Переглядів: 877 Коментарів: 0

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль