Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Статьи "Миронівський хлібопродукт" перевіряють іноземні інвестори

"Миронівський хлібопродукт" перевіряють іноземні інвестори


http//gazeta.ua/img/gallery/451/451088_1_300.jpg
Екскурсія на Вінницьку птахофабрику, яку у Тростянецькому районі будує компанія "Миронівський хлібопродукт", починається із забійного цеху.

— У цеху є найбільший у Європі й Азії холодильник, — розповідає екскурсовод Ольга Шрамко. — Він єдиний в Україні, де будуть працювати лише роботи, оскільки там для людини дуже низька температура. Обладнання у забійному цеху дезінфікують кожні 2 години. Оскільки люди працюють стоячи, що 2 години їм дають 15-20 хвилин на перепочинок. А в цей час продукт обробляють пристрої. Температура обладнання, по якому йде м'ясо, — плюс 5 градусів максимум. Тоді в тушку не може потрапити і розвинутись інфекція. Температура тушок — плюс 1,8 градуса. Це відповідає євростандартам. Після кожної 8-годинної зміни обладнання знову дезінфікують.

На території забійного цеху групу зустрічає заступник директора Лариса Фурман.

— Наш цех поділений на чисту і брудну зони, — говорить. — Брудна зона — цех первинної обробки птиці. Чиста — цех різання. Працівники двох цехів між собою не перетинаються. У них окремі приміщення, входи, окремі їдальня та роздягальня. У нас безвідходна технологія. Із крові, кісток та пір'я виробляємо борошно. Почасти воно йде як біодобавка до корму для курей. Мертвих курчат утилізуємо на Тульчинському санветзаводі.

Після забійного цеху їдемо на будівництво пташників у село Четвертинівка Тростянецького району. У підприємства, які працюють, стороннім вхід заборонений. На території облаштовують 38 пташників. Кожен розрахований

на 40-50 тис. курчат.

— У Німеччині ми закуповуємо особливу породу курей, яка в закритих умовах виростає за 45 днів, — розповідає Анастасія Соботюк, прес-секретар компанії "Миронівський хлібопродукт". — Привозимо їх в Україну добовими курчатами. Сьогодні для промислового вирощування у світі існують дві найбільші породи курей — росс і кобб. Їх споживає вся Європа. Ми закуповуємо породу кобб-500. 45 днів курча живе у пташнику на збалансованих кормах. Половину корму становить кукурудза, потім пшениця і соняшник. Решта — мінеральні добавки. Компанія не використовує ані генних стимуляторів, ані стероїдів, ані антибіотиків — усе це заборонене законодавством. В Америці навпаки: курей вирощують на гормонах росту, і там до цього ставляться нормально. Але насправді це дуже дорого і невигідно. Ми не зможемо зробити курятину доступною для людей, та ще й мати на цьому прибуток.

Екскурсовод звертає увагу на поїлки та зазначає, що у пташниках усе буде комп'ютеризоване.

— Контакт людини з курми відсутній. Кожні 45 днів триває 10-денна санітарна перерва. Кормушки підіймаються, чиститься все приміщення. Заїжджає спеціальна машина, яка вигортає курячий послід. Після цього підлогу миють, стіни перебілюють, обладнання наново фарбують. Підстилку з послідом вивозять на послідосховище, а відходи від миття пташника стікають у жижезбірники, там проводиться біотермічна обробка. Усе перегниває. Послід зберігається півроку, а потім використовується як органічне добривоа для полів.

Після пташників прямуємо до Ладижина на комбікормовий комплекс. Це останній пункт екскурсії.

— Тут, на Ладижинському елеваторі, встановлені єдині на всю Україну сушильні агрегати, які не дають пилу в повітря, — розповідає директор комплексу Сергій Чепелюк. — Також працюватиме олійно-пресувальний цех. Лушпиння ітиме на паливо для котельні та підстилку для курчат.

— Компанія "Миронівський хлібопродукт" є публічною компанією, — наголошує Анастасія Соботюк. — Із 2002 року її перевіряють міжнародні компанії, які діють по всьому світу. Екологію вони контролюють також. Наші кредитори — Європейський банк реконструкції та розвитку або Міжнародна фінансова корпорація. Вони не дадуть нічого, доки не пройдуть вздовж і поперек і не подивляться, як усе працює. Причому роблять це не самі, а наймають незалежних експертів.

Тамара ТИСЯЧНА
23 серпня 2012 | | Автор:Arhip | Переглядів: 2154 Коментарів: 16
Написав: Аптечка 26.08.2012 - 21:22
Наша ряба- працює на високих екологічних стандартах!дає великий економічний поштовх нашому регіону, але ж вибори на носі-чутки про неі доходять до маразму- матвієнко в своіх промовах називає цей проект чорнобильом, в своїй чорній газеті заявленій тиражом 999 (насправді тиражом 200000)примірників, виданим людиною,яка не існує в природі, пише всіляку бридятину типу, що люди там поацюють там в памперсам, з маразматичними страшилками! А для чого? Потрібно нищити кучера миколу,так хочеться матвієнку вже не 20, а 25 років відсидіти в ВР!
Написав: Джанашвили Грузин 29.08.2012 - 02:36
Я Вас прошу))) Матвиенко имеет точно такие шансы как и гриша с его гоп компанией из окружной дороги) Это старперы!!! Которые протирают штаны на своей заднице уже сколько лет???? А что сделали они???? Вот к тому же скакодубу вопрос: не стыдно тебе поддерживать матвиенка да и еще дружить с земляками? вот у нас в городе есть уна-унсо, свобода. чего не ведешь с ними контакт? да и гриша и матвиенко уже проявили себя в чернухе - то листовки розададут, то газетку левую...
Написав: Arhip 29.08.2012 - 10:17
Багато активістів Ладижинської громадської ради дійсно працюють у земляків, то мені треба із-за цього зробити з них ворогів і не вітатись? А деякі активісти працюють в інших штабах. Наша громадська організація -це позаполітичне утворення, тому у вільний від політикик час ми продовжуємо працювати над нашими громадськими проектами.
До речі цю чорнуху штаб Кучера і розповсюдив і допоміг йому в цьому наш місцевий "чорний піарщик" з комплексом Наполеона.
Написав: Нина 29.08.2012 - 11:40
Дада. Знаем этого местного пиарщика. Ездит еще он на туареге с русскими номерами. Зубань его фамилия. Работает на гришу заболотного. Интересно, что и в абхазии он замечен и в преднистровье...и везде оставлял за собой только руины...как технолог - грош ему цена, а вот как крот - работает отлично) Еще и успевает отметиться во всех кабаках от Ладыжина до Умани...
Написав: Ніна 29.08.2012 - 13:44
Слава тобі господи, вже і за мене гроші почали платити. Але трохі сленг не мій використовується, та помилок дуже багато, і по кабах, тим більше від Ладижина до Умані я не відмічаюся, бо вік не той, а тому і нікого, хто там відмічається не бачу!!!! Я бабуся, яка сижу в Інтернеті і агітую за Заболотного. Мені не соромно цього робити, тому що я поважаю досвідчених людей. І хто мене знає, той знає, що я ніколи нікого не зраджую, навіть за великі гроші. Працюю за мізерну винагороду, тому що працюю чесно.
Написав: ЛЮДА 29.08.2012 - 23:05
НІНА))))))))))))НЕ СМІШІТЬ ЛЮДЕЙ.ЗА МІЗЕРНУ ПЛАТУ)))))))))))І ПОМИЛОК У ВАС ТЕЖ БАГАТО)))))))))))ЗАВЖДИ)ДЕ НЕ ПРОЧИТАЮ.)ЧЕСНО.НА ЦЬОМУ САЙТІ ВИ ВЖЕ ТАКЕ ПИШЕТЕ.НЕМА ЩО РОБИТИ.ДОМА.МАБУТЬ НУДЬГУЄТЕ.БАЧУ ЩО ЦЕЙ САЙТ ТІЛЬКИ ДЛЯ ТИХ .ХТО ХОЧЕ КОГОСЬ ГРЯЗЮКОЮ ОБЛИТИ.НІЧОГО ХОРОШОГО НЕ ПРОЧИТАЛА.
Написав: Arhip 30.08.2012 - 01:01
Саме цікаве, що ресурс критикують місцеві журналісти, які працюють на зарплату і їх основним зайняттям є збирання, обробка та поширення інформації. Ну хто ж може з вами конкурувати, ви ж всі такі розумні, маєте відповідну освіту, досвід роботи, знаєте, про що можна писати, а про що ні...
Написав: Arhip 30.08.2012 - 01:01
.
Безперечно, що наш ресурс не дотягує до вас, позаяк ми працюємо на волонтерських засадах у вільний від роботи час. Нашою задачею є поширення всієї інформації про місто Ладижин, яка є в мережі та поширення інформації, яка є неформатною для друкованих ЗМІ та ніколи не пройде цензури в жодній газеті міста.
Написав: Arhip 30.08.2012 - 01:05
Наш ресурс не подобається нікому з журналістської кампанії міста, як з одного табору, так і з іншого, бо у нас є одна річ, яка надихає, якої немає в них, -це свобода слова...
Сьогодні офіційні програють інтернету по багатьом причинам, це і швидкість поширення інформації, і неможливість цензури, і можливість участі більш широкого кола громадськості в свторенні інформаційного простору.
Написав: Arhip 30.08.2012 - 01:05
Если тебе плюют в спину, значит, ты впереди!
Це означає, що ми попереду і будемо і далі творити свою справу, - давати людям правдиву інформацію!!!
Написав: ЛЮДА 30.08.2012 - 01:52
пане Андрію. Не рвіть горло! Звісно ви пишите щось і для когось))) Проблема в тому як саме і чому)) Чомусь сайт цей не зявився забагато часу до виборів - а якраз в момент виборів. Чи не є це тільки для втіхи ока тогож матвієнка в штабі якого ви працюєте? І щоб ви там не казали - все то профанація))) за час "читання" цього сайту я тільки бруду і начиталась))) Ви вже навіть спеціально не розміщуєте навіть про Боднара нічого з сайту Лади - певно боїтесь?! Звісно цей комент ви видалите, як і решту "неугодних", але майте на увазі - краще всього з кимось кооперуватись (навіть з тим же Боднарем) - бо просто гавкати ззакутка - це марна трата часу)
Написав: Arhip 30.08.2012 - 09:49
Матвієнко не має взагалі ніякого відношення до цього ресурсу... Сайт народився, бо Ладижинська громадська рада знайшла людина, яка безплатно зробила цей сайт, як подарунок місту. наші місцеві технарі хотіли працювати тільки за гроші, та навіть за гроші не хотіли зробити сайт, два роки за носа водили. До речі, ви бачите рекламу Матвієнка чи замовні якісь матеріали з цього приводу, щоб звинувачувати в заангажованості?..
Написав: ЛЮДА 30.08.2012 - 11:13
Я не бачу жодного негативного матеріалу в сторону матвіянка, тому впевнена - так це заангажований, зчорнений сайт, повний жовчі та цинізму. Так, можливо Ви його планували як новинарний...можливо і колись хотіли щоб це був звичайний собі сайт і так далі...Але зараз це сайт замовної критики! Та чорного слова!
Написав: КЕФИР 3.09.2012 - 00:32
Правильно! Той хто не хвалить Кучера - падлюка! Той хто не лиже дупу Рудому - цуко! ЛЮДА, ви дужэ хароша дэвушко)
Написав: марина 6.09.2012 - 20:53
Если сайт полон желчи и прочего дерьма,то его кто-то сюда заливает. Но я не об этом. Друзья, а за какого дяденьку вы посоветуете голосовать? И що трэба сделать. щоб потом не говорили :"а что он сделал для Ладыжина?". Мне страсть как интересно ваше мнение.
Написав: КЕФИР 7.09.2012 - 13:45
Візьміть список кандидатів, почитайте та оберіть з них свого методом виключення. Маємо голосувати не за когось, а проти когось. Тобто - за найменше зло. Проголосувати все ж потрібно, інакше за вас проголосують РИГИ. Навіть прийти та спортити бюлетень - це вже крок для того, щоб перешкодити їм сфальсифікувати вибори

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль