Завантаження. Почекайте будьласка...
Головна сторінка - Статьи Ладижинські податківці «під криміналом» через «золотий щоденник» нинішнього помічника нардепа

Ладижинські податківці «під криміналом» через «золотий щоденник» нинішнього помічника нардепа

http//gazeta.ua/img/preview/505/505452_300.jpg
Прокуратура Вінницької області відкрила кримінальне провадження щодо посадовців Ладижинського відділення колишньої Тростянецької об’єднаної державної податкової інспекції – за ознаками службового підроблення.
Джерело

Провадження розпочато в рамках розслідування справи щодо несплати біля 7 мільйонів гривень податків, де фігурує особистий щоденник із щомісячними фінансовими звітами екс-заступника голови ДПС у Вінницькій області Геннадія Мазура.

Підробиці кореспондентові Укрінформу повідомили у прокуратурі Вінницької області.

«Підприємець з м. Ладижина, приховуючи дохід, незаконно отримував на картковий рахунок фізособи торгову виручку від реалізації ювелірних виробів. Гроші він знімав готівкою, відтак занизив податок на 6 млн грн. (Йдеться про діяльність в період з 2007 по 2012 роки – Авт.). Але наразі не можливо встановити реальні обсяги його діяльності. Бо свого часу податківці Ладижинського відділення Тростянецької об’єднаної державної податкової інспекції, зняли його з податкового обліку. Відтак, щодо посадовців Ладижинського відділення колишньої Тростянецької об’єднаної державної податкової інспекції відкрито кримінальне провадження за ознаками службового підроблення (ст. 366 КК України)», - розповіли у прокуратурі.

Щоб зібрати необхідні докази, слідчі прокуратури вирішили оскаржити у судовому порядку дії, пов’язанні із зняттям підприємця з податкового обліку. Вони також ініціюватимуть проведення документальної податкової перевірки його фінансових операцій. «Перевірка встановить факт порушення податкового законодавства, винних осіб в ухиленні від сплати обов'язкових платежів та розмір матеріальної шкоди інтересам держави», - впевнені у прокуратурі.

У межах досудового розслідування у справі ухилення від податків також проводяться судові експертизи вилученої комп’ютерної техніки та інших документів, зокрема, щоденника екс-високопосадовця обласної податкової Г. Мазура, який нині є офіційним помічником нардепа Миколи Джиги, де містяться відомості про обсяги виручки від реалізації ювелірки. Рішення про те, чи буде оголошено йому підозру у вчиненні кримінального злочини чи ні, буде прийнято по завершенні експертиз та перевірок, - зауважили у прокуратурі.

Для довідки

На початку березня прес-група УСБУ у Вінницькій області повідомила про викриття міжрегіональної «тіньової» схеми реалізації на території України ювелірних виробів з наступною легалізацією доходів та ухиленням від сплати податків. У «кришуванні» схеми працівники спецслужби підозрюють заступника голови ДПС у Вінницькій області Геннадія Мазура. Під час обшуку у його службовому кабінеті, серед виявлених документів, було знайдено щоденник із докладними щомісячними звітами про проведення господарських операцій із дорогоцінними металами з особистим підписом під кожним, а також фінансові розрахунки за кілька років. Згідно із виявленою інформацією, податківець особисто контролював процес та координував дії підприємців, спрямовані на ухилення від сплати податків.
"Моя Вінниця
Джерело
1 вересня 2013 | | Автор:Arhip | Переглядів: 842 Коментарів: 7
Написав: steel 1.09.2013 - 21:33
А не той-чи це Мазур, який був начальником Тростянецького РВВС ? ! !
Написав: Arhip 2.09.2013 - 13:27
Той самий...
Написав: Эх 2.09.2013 - 18:51
Андрей, зачем снова врать? Этот Мазур ну никогда не был начальником Тростянецкой милиции. На вранье правды не добиться.
Написав: Arhip 3.09.2013 - 23:17
переплутав дійсно трохи, він в податковій працював...
Написав: York 4.09.2013 - 07:48
а що таке РВВС?
Написав: Ніна 4.09.2013 - 15:01
Районний Відділ Внутрішніх Справ. Простійше мєнтура!
Написав: steel 4.09.2013 - 21:10
York ! Ось ти малолітній ДЕБИЛ ! :))) Маленький хлопчик ...

Додати коментар

Ви зайшли на сайт як незареєстрований.
Ви можете зареєструватись або увійтипід своїм им'ям.
Також Ви можете увійти через одну із соціальних мереж - Увійти через соцюмережі

Логін
Пароль